Додати запис

Зустріч головного люcтратора Єгора Соболева з лучанами


Єгор Соболєв 13 жовтня зустрівся із лучанами на Театральному Майдані міста. Найбільше цікавило присутніх, коли і коли очистить владу.
Громадський активіст наголосив, що виконання закону «Про очищення влади» займе значно більше часу і буде складнішим, ніж боротьба за його ухвалення.
«Ми бачимо і по голосуванню в Раді, і по підписанню його президентом, і по цій смішній історії з друком, що держава страшенно не хоче його виконувати», - вважає член Об’єднання Самопоміч.

За його словами, згідно із цим законом, усі етапи перевірки висвітлюватимуться на сайті Міністерства юстиції України: повідомлення про початок перевірки, її результати та реєстр люстрованих осіб, там же оприлюднюватимуться декларації про доходи.

До перевірки декларацій закликають долучатись усіх небайдужих представників громадськості. Адже, якщо посадовець забуде щось вказати у своїй декларації, це загрожує йому люстрацією терміном на 10 років. Окрім цього, чиновники змушені будуть пояснювати, звідки у них взялося те чи інше майно. Порушення цих вимог може призвести до заборони працювати в державних органах влади протягом тих же 10 років.

На думку мовця, до складу Громадської люстраційної ради насамперед повинні увійти журналісти – розслідувальники, які мають національні імена борців з корупцією. Проте, перш, ніж отримати повноваження люструвати владців, необхідно і самому пройти цю процедуру.

Логічним продовженням закону про люстрацію Єгор Соболєв вважає антикорупційне законодавство.

«Після очищення нам дуже важливо, щоб влада знову не забруднилась», - пояснив голова Громадського Люстраційного комітету.

Крім того ід час свого візиту до Луцька Єгор Соболєв, голова Громадського Люстраційного комітету, висловив свою підтримку Ігорю Лапіну.

«Після очищення нам дуже важливо, щоб влада знову не забруднилась», - пояснив Соболєв. Саме тому в кандидатурі Лапіна він вбачає тих нових людей, які є його однодумцями і мають на меті докорінно змінити існуючу систему
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Головного ЛЮТРАТОРА ))) безграмотність, писала якась дитина чи що....? друге...якого біса, сОБОЛЄВ головний люстратор ? він головний популіст й пустослів ! от так треба казати правду народу, й не теревенити маячню.,!!! дістав той фальш ЛАПІН, проект...ходячий...вісм розповідає що був на майдані..однак ті із ким він типу по його розповідям перебував на майдані ..не пригадують його..!! так ЩО ТО МІФ ПРО ТЕ ЩО ЛАПІН БУВ НА МАЙДАНІ...ну, а якщо не міф..прошу фото в студію..яке б доказало факт перебування його на майдані....
Відповісти