Додати запис

Волинська обласна рада спростувала інформацію щодо Богдана Колісника

Обласна рада офіційно спростувала інформацію щодо депутата Богдана Колісника, що з’явилась під назвою «Лісовий магнат Колісник повертається?»

Офіційне спростування з’явилось на сайті Волинської обласної ради .

Цими днями на сторінках волинських інтернет-видань з’явилась публікація під назвою «Лісовий магнат Колісник повертається?»

Офіційно заявляємо, що згадана стаття містить фактичні помилки. Зокрема, автор матеріалу пише:

«У День Гідності, 21 листопада, славнозвісний «любитель» волинського лісу і екс-керівник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник, очевидно, має намір повернутися як і у волинську політику, так і ліси. Так, депутат облради, який останні півроку взагалі не з’являвся на жодній сесії, раптом запропонував до порядку денного 31 сесії облради аж шість проектів рішень…

Найбільше інтересу у Центру протидії корупції Самооборони Майдану Волині викликали три підприємства, запропоновані саме Богданом Колісником. Це: ТОВ «Волинь-Надра»; ТОВ «Волинь-Геологія» та ТОВ «Волинь-Ресурс Плюс».

В зв’язку з цим повідомляємо про наступне.

Відповідно до пункту 3 статті 9-1 Кодексу України про надра, пункту 9 Постанови Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 року «Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами» до компетенції обласної ради належить погодження надання суб’єктам господарювання у користування ділянок надр, що містять корисні копалини загальнодержавного значення.

До обласної ради дійсно звернулись 6 підприємств (з розробленими документами) щодо погодження надання надр у користування з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, покладів бурштину на ділянках, розташованих у Маневицькому районі, а саме:

1.ТОВ «ВОЛИНЬ-НАДРА» від 11.08.2014 вх. № 2484/65/1-14

2.ТОВ «ВОЛИНЬ-ГЕОЛОГІЯ» від 11.08.2014 вх. № 2485/65/1-14

3.ТОВ «ВОЛИНЬ-РЕСУРС ПЛЮС» від 11.08.2014 вх. № 2486/65/1-14

4.ТзОВ «ВОЛИНЬ АМБЕР ЛТД» від 20.08.2014 вх. № 2588/65/1-14

5.ТОВ «ЕРІДГРОУ ПРОДАКШН» від 20.10.2014

6.ТзОВ «ТРК «ТРЕТІЙ РЕГІОН» від 20.10.2014

Враховуючи положення вищезазначених нормативно-правових актів, статті 2.2.4 Регламенту обласної ради шостого скликання та висновки управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації виконавчим апаратом обласної ради на розгляд депутатів підготовлено 6 проектів рішень обласної ради, в яких зазначено:
- інформацію щодо підприємств;
- ділянки, які плануються вивчатись та їх площі;
- зазначені та виключені території природно-заповідного фонду, наявні на деяких ділянках (за інформацією управління екології та природних ресурсів ОДА);
- рекомендації підприємствам щодо їх діяльності після отримання спеціального дозволу.
Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» вищезазначені проекти рішень були вчасно оприлюднені на офіційному веб-сайті обласної ради.

Слід зазначити, що чинне законодавство не передбачає для майбутніх надрокористувачів переліку документів, що мають надаватись для погодження обласних рад надання надр у користування.

Прийняті рішення про погодження суб’єктам господарювання на користування надрами не є підставою для їх використання, а лише однією з вимог для можливості взяти участь суб’єктам господарювання в аукціонах з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, що надаються Державною службою геології та надр України.

Оскільки вищезазначені питання відносяться до відання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, 20 листопада 2014 року вони були широко обговорені за участю керівників підприємств, керівників компетентних органів.

Тому, у порядку денному чергової 31 сесії обласної ради інформуючим з вказаних питань був визначений голова постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів – Колісник Б.І., який не був суб’єктом подання згаданих проектів рішень обласної ради, а лише мав довести до відома депутатів суть питання та позицію членів профільної постійної комісії.

Щодо участі Богдана Колісника на сесіях обласної ради повідомляємо, що у 2014 році депутат працював на 26 сесії обласної ради 11.06.2014; на 29 позачерговій сесії 29.08.2014; на 30 сесії 26.09.14 та на 31 сесії 21.11.2014.

Крім цього, Богдан Колісник проводив засідання постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, яку він очолює (28.01.2014, 13.06.2014, 18.09.2014).

Відповідно до викладеного факти про те, що Богдан Колісник «останні півроку взагалі не з’являвся на жодній сесії, раптом запропонував до порядку денного 31 сесії облради аж шість проектів рішень» є неправдивими.

Крім того, Богдан Колісник заявляє про те, що він не має ніякого стосунку до ТОВ «Волинь-Надра»; ТОВ «Волинь-Геологія» та ТОВ «Волинь-Ресурс Плюс». Він не лобіював їх інтересів та не ініціював підготовки проектів рішень про погодження надання надр у користування цим суб’єктам господарювання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мені дивно, чому нова влада, ще не посадили Колісника за грати
Відповісти
Тому що влада ніби нова а морди ті самі соратники Кулісника
Відповісти
[] Колісники це гниль ВОЛИНІ. Це [], викрадення державних грошей і використання їх у своїх цілях, це погрози людям, це підстави людей. Особливо відзначився зеник. зеник-[] це взагалі малоумне створіння. По-перше від того що кожен день одні п'янки на робочому місці, [], вимагання грошей та не вміння жити з людьми привело до того люди для нього стали бидлом. По-друге не може ніяк заспокоїтись що його такого барона ні де не беруть навіть за татові грошики. По третє соптворив свою і так неблагополучну сі'мю, яка построєна на випивці, ізмєнах та інш. Короче ще раз повторюсь це гниль ВОЛИНІ.
Відповісти
а ти шо може "цвіт" Волині коли таке пишеш про інших?
Відповісти