Додати запис

Розбійники у погонах віджали авто і кажуть, що

У мешканця Володимира-Волинського працівники ДПС і Луцького міськвідділу УМВС безпідставно забрали автомобіль, порушивши при затриманні водія всі закони й інструкції, які тільки можна було. І запевняють: їм за це нічого не буде!

Авто зникло...

Починаємо журналістське розслідування кричущого свавілля луцьких міліціонерів. У ньому фігуруватимуть не лише рядові працівники ДПС, а й майор міліції Антонюк із Луцького міськвідділу УМВС та його начальник Ігор Муковоз. Про Муковоза буде особливо цікаво...

До репортерів "Нововолинська ділового" звернувся Олексій Д. із Володимира-Волинського. Розповів приголомшливу історію про схему віджимання автомобілів, якою промишляють перевертні у міліцейських погонах. Таких випадків прокуратура зафіксувала вже кілька...

Розповідь Олексія подаємо без змін:

— Я користувався транспортним засобом BMW e32, держ.номер ВХ1683АІ, два роки. Вирішив його продати або обміняти на новіше та економніше авто. Виклав оголошення на сайт avtoria. com. Наприкінці вересня знайшов автомобіль AUDI й зателефонував до власника, домовилися про зустріч.

Зустрівшись у Червонограді, ми оглянули автомобілі й вирішили провести обмін. Я віддав ключі та техпаспорт від BMW735, а мені дали ключі і техпаспорт на AUDI A6 2000 р.в. Ми роз’їхались і більше не зустрічались.



Цим автомобілем я їздив по багатьох містах та областях. На Київщині мене зупиняли працівники ДПС, на Львівщині і Тернопільщині, у містах Ковель, Золочів, Червоноград, Львів, Збараж, Буськ, Кам'янка-Буська, Рава-Руська, Нововолинськ були перевірки. По базі ДАІ жодних проблем не було.

Нещодавно ми вирішили продати це авто та купити щось дешевше. Я виклав оголошення на той самий сайт. За деякий час до мене зателефонував Микола з Луцька ( 0990592921) й запропонував рівноцінний обмін. Ми зустрілись у неділю близько 15 години у Війниці Локачинського району на перехресті. Микола був не сам, після огляду мого авто ми не домовились і роз’їхались.

Пізніше Володимир із Рівного (0976454576) запропонував машину на обмін. Ми домовилися про зустріч біля Луцька. Однак на обумовленому місці його не було. Я зателефонував до нього, він сказав, що затримується і щоб ми приїхали на АЗС при виїзді з Луцька зліва. Та й на АЗС його не було. Ми прочекали півгодини. Коли нарешті Володимир приїхав, ми оглянули наші автомобілі.

На той момент раптом приїхав Микола з якоюсь дівчиною, а за ними — автомобіль ДАІ. Працівники ДАІ попили кави, поговорили з Миколою та дівчиною, й екіпаж кудись поїхав.

Після мого виїзду з АЗС у машині перебували моя дружина Ірина і Володимир з Рівного. Ми виїхали з АЗС, не порушуючи ПДР. Метрів за 30-50 від АЗС стояли працівники ДПС і явно чекали на мене. Побачивши мій автомобіль, один із працівників перебіг дорогу для затримки мого ТЗ нібито через порушення ПДР.

Коли я попросив доказів та свідків, запропонував їм представитись і показати маршрутний лист, працівник ДПС сказав мені: "Ти думаєш, що мудрий?"


Олексій навіть не уявляв, які каламутні схеми діють у міліції…

Далі працівник ДАІ сказав, що машина перереєстрована у Київ, що я маю або зізнатись, або вирішити на місці. Я запитав, що від мене треба, він назвав суму у валюті, яку я маю віддати йому. 500 доларів США.

Я почав телефонувати до всіх знайомих, це було близько 21.20, але марно. Тоді мені наказали "вкрутити" Володимира на обмін і поїхати за місто для обміну. Володимир сказав, що грошей у нього нема при собі й він має подумати.

Я з інспектором та дружиною поїхав до другого працівника ДПС. Він спитав, кого я знаю з Володимира-Волинського, щоб за мене поручились, я назвав кілька прізвищ. Працівник ДПС довго говорив по телефону, а потім сказав, щоб я щось вирішував — або мене закривають.

"Вирішувати", тобто давати хабара, я відмовився. Тоді він наказав їхати за ним. Ми їхали довго, доїхали до пожежної частини, він зупинився і показав, де маю зупинитись я. Він ще близько години говорив з моєю дружиною, на той час я телефоном шукав варіанти вирішення проблеми. Мій знайомий *** приходив у відділення СБУ у Володимирі-Волинському, я телефонував до ****, але він не взяв слухавку, бо було пізно.

Я розмовляв з черговим СБУ по телефону мого знайомого, мені порадили домовитись на ранок. Я сказав працівнику ДАІ, що вранці зможу вирішити цю проблему. Однак він заявив:"Ти майданутий, я тебе закрию!" І пішов у міськвідділ УМВС, наказавши очікувати надворі.

Півгодини потому до нас вийшла дівчина й запитала, що сталось, ми розповіли і спитали, що далі. "Треба чекати". За годину ця ж сама дівчина-слідчий викликала мене у кабінет. Коли ми зайшли до кабінету, там сидів майор. Ні слова не сказавши, він показав на стілець. Я сів, 5 хвилин тиші. "Розказуй". Я розказав, що було, як і де взяв машину. Він мене перебив:"Хватить брехати!" Потім додав цікаву фразу: "Ти не знаєш, хто сидить у машині і тебе слухає".



Я запитав, яка причина мого затримання. Майор заявив: "Тебе вже посадять нарешті". Хоча раніше приводів до міліції не було.

Я встиг зробити один дзвінок до адвоката, після чого майор силоміць забрав мій телефон. Коли я почав доводити свої права, він знайшов другого слідчого і наказав мене забрати. Я перейшов до другого кабінету, дав пояснення. Після цього мене відвели вниз, де мали бути Ірина та автомобіль.

Я побачив сплакану Іру, яка сиділа на лаві в холі, з деякими особистими речами з автомобіля. Сказала, що машина поїхала в невідомому напрямку.

Коли працівники чергової частини викликали той самий екіпаж працівників ДПС, я запитав, де мої документи. Вони заявили, що документи мені не потрібні. Працівники ДПС сказали нам: якщо ми будемо мовчати, то авто заберемо, а якщо будемо скаржитись, то вони відмажуться, а нам буде гірше.

Потім той самий інспектор сказав, що він знає, де зробили документи на автомобіль. Нас посадили у якусь фуру, що їхала на Володимир, і сказали: "До побачення, їдьте додому".

Підсумовуємо. Працівники міліції при затриманні -надцять разів порушили права громадянина Олексія Д. У нього незаконно вилучили автомобіль. Від нього вимагали хабара — 500 доларів. Машина ЗНИКЛА.


Наступного дня на штрафмайданчику стояв автомобіль, СХОЖИЙ на авто Олексія. Тобто "двійник". Забирати того "двійника" Олексій не хоче. Хоче повернути своє авто і притягнути перевертнів у погонах до відповідальності.

Коментар адвоката і пікантні подробиці спілкування потерпілого з начальником Луцького міськвідділу УМВС Муковозом — у наступній частині нашого розслідування.

Наталя Камишникова
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спочатку погодився знайти 500 баксів? типова історія автозлодія.
Відповісти
Насторожує поблажливість Олексія і явна "нахрапистість" друзів майора.
Склалося враження, що з двох сторін нечисто.
Але спасибі автору за матеріал.
Відповісти
З такими авторами найкраще спілкуватись в суді......
Відповісти
бо судді свої ? чи просто в долі?
Відповісти