Додати запис

«Армагедець» по-донецьки

Війна на сході України не тільки зруйнувала всі ілюзії та стереотипи про «братську слов’янську любов» та «єдність народів з «спільної історичної колиски». Вона ще й показала наскільки різними стали наші шляхи, і куди вони можуть завести.

І як би ми не оцінювали дії тих, хто підтримує ДНР та ЛНР, вони все ж залишаються людьми. А християнській етиці притаманне співчуття не тільки до ближнього, а й до ворога. І повірте, поспівчувати найближчим часом буде чому…

Серед представників аграрного бізнесу уже декілька тижнів ширяться чутки про підготовку масштабних контрактів між Росією та Китаєм.

Предметом угоди є не ІТ-технології чи китайський автопром, а банальні гречка та рис, які росіяни намагаються закупити нібито для внутрішніх потреб.

При неглибокому аналізі ситуації всередині Росії і на її південно-східних кордонах усе стає очевидним: окупований Крим та бунтівний Донбас очікує банальний голод.

Результати 2014 року показали усю неспроможність аграрного сектору кримського півострова прожити без української води, а голодна «туристична Мекка для совків» росіян чомусь не приваблює.

Та ще гірша ситуація на Сході. Гуманітарні конвої з РФ дійсно везуть зброю, але не тільки. Все більше вантажів дійсно з продуктами харчування. І причина банальна: армія сепаратистів не працює, зате воює і їсть досить непогано. Місцеве виробництво практично повністю знищене або розграбоване, сировина відсутня, а славнозвісне «донецьке вугілля» можна вживати хіба для покращення роботи шлунку, але явно не в якості заправи для борщу. Але найгірше попереду!

Навесні населення доїсть зібране восени і…. На мінних полях не посієш і не пожнеш. А за кількістю мін в землі Донбас скоро обскаче найвідоміші в цьому відношенні африканські країни.

Крім того, з огляду на темпи вивозу чорного металу і вугілля, та й взагалі всього, що представляє хоч якусь сировинну цінність, уже в червні-липні 2015 року на місцях шахт і заводів Донецької і Луганської областей залишиться лише гола пустка і декілька мільйонів людей мимоволі почнуть проводити асоціації з 30-ми роками, порівнюючи Путіна з ще одним «великим колективізатором» на чиїй совісті декілька голодоморів. І тоді, якось несподівано, може прийти прозріння!

От чому квапляться росіяни. Та не все так просто. Китаю і без них є кого годувати, а сильна Росія йому геть не вигідна, тому і перемовини залишаються поки що лише попередніми. За таких умов окремі глобальні світові проблеми людства найближчим часом можуть безпосередньо зачепити самопроголошені республіки. А тому, «жителям Донбаса» треба все таки визначитись: очікувати продовольчий «армагедець» чи задумуватись над пізнім каяттям!

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Класний заголовок! Почекаємо, коли авторка отримає квітанцію про сплату за газ 1 квітня. От сміху буде...
Відповісти
Пан правильно зауважив вульгарне манiпулювання використанням слова за аналогiею до Нецензурного!
I це робить дiвчина!!
Відповісти
то не хлоп, то э троль, який одразу жпочинаэ переводити стрілки і тим самим маніпулювати. Хитриий москаль
Відповісти
"Хитрий москаль" мав на меті, що задумуватися та визначатися треба не тільки "жителям Донбасу". Тим більше, що цю цінну пораду вони навряд чи прочитають на ВП. То хто ще маніпулює?
Відповісти
у нас свій армагедець, а в них свій, і наш ніяк не скасовує їхній.
Відповісти
Ніяк. Як і сьогодняшнє повстання нелегалів на острові Науру. Обсудимо? Треба островітянам все таки визначитись: очікувати продовольчий «армагедець» чи задумуватись над пізнім каяттям по відношенню до нелегалів.
Відповісти
те, що донбасу кінець, було ясно ще на момент "уважаем, но не признаем".
путлєру не треба донбас - це зайві витрати, які підуть як вода у пісок.
тому він намагається спихнути під різними соусами цей "армагєдєць" на фінансування Україною.
ми маємо зайняти позицію, коли жодних поставок енергоносіїв в зону окупації не повино бути, або нехай платять гроші наперед, як ліліпутін вимагає від України за газ.
нехай їх путлєр кормить, це теж не довго буде, потім викіне їх як собак на вулицю, головне створити заслон, щоб їм шлях до втечі лишався лише у рашу.
Відповісти
шлях до втечі у гейропу? Може варто говорити з тими, що планують жити ТУТ?
Відповісти
в кацапії геїв на душу населення більше, ніж у любій країні європи.
в раші геї співають на великих сценах, їх запрошують на корпоративи і навіть опери.
тому варто побачити спочатку "бревно в своем глазу".
Відповісти
Занимайтесь своими проблемами. У вас их хватает. Наши проблемы-это наши... Мы сами их решим. Не лезьте не в своё дело. Чем отличается западенец от нормального человека? -Нормальный хочет жить лучше соседа. Западенец хочет, что бы сосед жил хуже его.
Відповісти
нормальна людина сусіду не заздрить.
прівєт путлєру, кацапський троль)
Відповісти
Так це ж нормальна людина. А тут мова їде про хохла-западеньця. Все вірно помічено-всіх жаба душить.
Відповісти
Слышь, ...уянин,
Ваши проблемы - это проблемы Украины.
Крым - это Украина.
Відповісти
Дурень думкой багатіє...
Відповісти
Крим - знову Україна? А де ж обіцяний Галатайом парад? Щось я пропустив....
Відповісти