Додати запис

Хабар? Поляна? Фуршет?

Або якось інакше? Як ви називаєте безкінечні пакети на екзамени: вчителям, комісії, адміністрації - після 4-го класу, після 9-го, після 11-го? І чи таке прийнято в простих школах? Чи це така ознака "гімназійності"?
З іншого боку: якщо у вас на роботі аврал - комісія, ревізія - вас там годують?пригощають?задобрюють?
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Міцна стаття, нічого не скажеш. Аналітична.
Відповісти
Ковель. Дитина вчиться не в двух приблатньонних закладах, але наш заклад теж хорошої репутації. За цей рік витрати на дитину (5-й клас) наразі склали менше 300 грн. При цьому якби офіційні внески на фонди школи та класу вже оплачені до кінця навчального року. В цю ж суму входять здачі на 3 дня іменинника. Я не вважаю це великими коштами.
За 4-й клас все обійшлося трохи в більшу суму (десь 700-800 грн за рік) але тоді дитина харчувалася в школі, так як для початкових класів це ніби обовязково.
В двох закладах про які писав спочатку такі суми можуть бути в деяких класах за один місяць.
Відповісти
Це чистої води хабарництво, укорінене в луцьких школах ще з радянських часів.
Моя перша вчителька (11-та школа, середина 1970-х) вимагала від батьківського комітету на подарунки до дня народження коштовні сервізи і т.д.
Окремі батьки з радістю догоджують вчителям-хабарникам.
Закінчились ті старі традиції сучасним неймовірним валом вимагання грошей в школах "на ремонти", "на бо зна що" при тотальному зубожінні населення.
Відповісти
Носять хабарі за золоті медалі в школі. Пільга - один вступний екзамен. Одна "золота" медалістка з школи №7 здавала у 1993 році в колишньому ВНУ ім. Лесі Українки письмову географію на географічний факультет. Дві години гризла ручку і на листку паперу не залишила жодного слова. Жодного (я хрещусь)! За три дні до екзамену знала усі чотири питання, які треба було описати.
Відповісти
Я закінчував 4-ту гімназію у 2001-му році, було те саме
Відповісти