Додати запис

Пробуємо відмінити касові апарати підприємцям 2-3 груп

Треба серйозна і конструктивна допомога.

Питання стосується останніх змін у Податковому кодексі, які передбачають обов’язкове використання розрахункових касових апаратів окремим групам підприємців з 1 липня 2015 та року 1 січня 2016. Зі зверненням поки ніхто не приходив, але чутка про негативний резонанс щодо цього біля нас таки пройшла. Вирішили це питання дослідити.

Наразі є законопроект Оксани Продан, який передбачає відміну описаних вище норм. Головне експертне управління зміни переглянуло і ніби не проти, але просить запитати в уряду його думку. І це логічно, адже пропозицію вносив кабмін, можливо в них є якась мотивація чи розрахунки.

Отже. Позиція кабміну ще не озвучена, значить є можливість на неї повпливати. Готуємо звернення від народного депутата, якщо треба буде – виступ на фракції чи на трибуні парламенту. Але нам треба чітка і обґрунтована позиція (3-4 пункти) чому таке нововведення є недоцільним.

Питання переважно до тих підприємців-єдинщиків 2-3 груп, яких це безпосередньо стосується. Або тих, хто розбирається детально в бугалтеріях єдинщиків. Можливо, у вас є добрі знайомі, які вкурсі. Запитайте в них. Прохання не писати банальні і непереконливі тези як «знищують малий бізнес», «залазять в кишеню» і т.д.

Дякую за активну участь.

А ще скажіть, підприємці, чи вартість касового апарату (5000+ грн) + його обслуговування - це дійсно така непідйомна ноша, що може завадити розвиватись малому бізнесу?


Контакти для збору інформації: [email protected]
Луцьк, вул. Дубнівська 15 (Приймальня народного депутата І. Лапіна)
Тел. 779-803
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 42
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо нардепи за допомогою чуток ініціюють законопроекти, значить в України перспективи нерадужні. Зверніться до свого Антона Геращенка- він все знає, він вам скаже. А ще краще не смішіть людей подібними постами.
Відповісти
Законопроект вже зареєстрований, читайте уважніше. А рішення чи приймати його чи ні має прийматись з урахуванням позиції людей, яких він стосується. Чутки стали підставою для того, щоб переконатись, що справа має достатній резонанс для публічного обговорення.
Відповісти
А чому не запитали у людей, яких стосується 7кратне підняття цін на газ, коли приймали закон. Цинізм або дурашльопство. Або одне і друге... депутати х..ві
Відповісти
Неправда, що не питали і неправда, що "семикратне". Але це не стосується теми обговорення, тому я дискутувати не буду.
Відповісти
Цілком прогнозовано, тому що немає нічого внятного написати).
П.с. а коли питали за газ, то люди відповіли -Так?))))))
Маразм крєпчаєт
Відповісти
А чому це підприємці проти Касових апаратів?))) А відповідь дуже проста. Тому що реальні обороти в рази більші ніж ті, які дозволяють перебувати на єдиному податку... Отак дбають вони про країну...
Відповісти
Так як держава дбає про людей так і люди дбають про державу,під цим я маю той уряд корумпованих олігархів,які щоб наповнити бюджет лізуть у кішеню до дрібних підприємців,нерухаючи великий бізнес...... То ще буде осіню непереливки владі бо людям поприходять космічні суми за комуналку.А так веніть себе громадяни це ж ви голосували за олігархів,Порошенко,Яйценюк,Тимошенко,,Луценко,Гройсман і т.д
Відповісти
давно цікавить, чому в "М"ясній крамниці" що в центрі міста майже на перехресті вулиць пр.Волі і Шопена не має касового апарата і там ніколи не дають чеки, адже це не прилавок на ринку і навіть не ларьок, а магазин в приміщенні, там є всі умови для того щоб був касовий апарат. Магазин дуже популярний -людей завжди вистачає.
Відповісти
1. на даний час асортимент продуктових товарів дуже великий і тому необхідний касовий апарат з великою пам"ятю, що коштує чималих коштів
2. товар поставляється поставщиками кожного дня , що потребує введення товару в базу апарата, а тому необхідно приймати + ще одного працівника, а в разі не прийняття то необхідно закривати магазин на кілька годин. Чи осилять дані проблеми підприємці в сільській місцевості, де оборот товару дуже малий
Відповісти
1. однозначно не питання податкової)
2. це питання вашої внутрішньої організації, чи про це податкова має думати?
Відповісти
1. А повинно бути питанням податкової, адже вони змушують, законами, приватних підприємців вкладати власні кошти в речі, які потрібні виключно податківцям і уряду. Тому нехай уряд сам виділяє кошти з держбюджету і забезпечує приватних підприємців РРО, якщо хоче так посилено їх контролювати. Це ж абсурд, щоб ФОП вкладав власні кошти в тотальний контроль самого ж себе зі сторони влади.
Відповісти
це питання субівартості
Відповісти
З Вами повністю згодна.Біля касового апарату потрібно *приставити* людину, яка б займалася введенням в касовий апарат товару, друкуванням чеків і кожну хвилину вела контроль над залишками. тому що штрафи просто зашкалюють, а якщо ще й в сільській місцевості так як ,наприклад, я сама і приймаю замовлення, і торгую, і ввожу в касовий, приходжу додому поночі, і виторг невеликий,то вже декілька разів пошкодувала , що звільнилась з роботи і відкрила ПП. А найняти людину не можу, тому що ій немає чим платити і тим хто заздрить і вважає,що приватні підприємці малого бізнесу роскошують -раджу відкрити своє ПП , хай пізнають всю насолоду цієї справи.
Відповісти
Я не бачу нездоланних перепон для введення касових апаратів. Третя група переважно сидить на операціях з юрособами тому використовує банківський рахунок і касового апарату може не потребувати. Навіть вартість апарату, в принципі, можна зменшити за рахунок часткового зниження наступних податкових платежів.
Відповісти
Я за відміну касових апаратів. Краще нехай встановлять фіксовану ставку для сплати податку за місяць і все. Тому, що витрати на касовий апарат та обслуговування його не окупиться зараз ніяким бізнесом.
Відповісти
Якщо зберігається можливість працювати без КА на ринках, - то який сенс вводити його для інших (2-3 групи)? Аналог: ввели обмеження по валюті для банків і як результат - міняли на всіх базарах. Єдині кому це необхідно - продавці та обслуговуючі самих КА.
Відповісти
Потрібно ввести невеликий (2-3%) податок з виручки для ВСЬОГО малого бізнесу (в т.ч. і на ринках). Касовий апарат має бути як бух. калькулятор з друком чеку і однією фіскальною функцією - сума виручки за місяць. Вартісь такого КА максимум 500 грн. А штраф за не видачу чеку - великий. Виграє і бюджет і бізнес. При продажі продавець всерівно викристовує калькулятор і для оподаткування важлива лише сума готівки.
Відповісти
Сєню геть ! Улібається за кордоном, - досягнув чого хотів, і насрать що вам погано - його це вже не пече , згадайте азірова , беріть лопатки і загортайте свій малий бізнес. продавайте свої магазинчики і валіть у Ізраїль , країна воює і чудово живе одночасно !!!
Відповісти
Бачили нещодавно черги, по формі 4. То це лише квіточки. Ні хто не каже, що не потрібно. Всі за те що б зробити це нормально, з розумом. І з чого всі взяли, що 3 група не працює за нал? Вони ЗАРАЗ пишуть в податкових заяви, бо поставили в такі умови. А той хто каже, що з нашим законодавством по РРО ставити касовий апарат, а потім його обслуговувати - не проблема, з цим не стикався. Рекомендую прочитати статтю О. Продан :Чому 1 липня 2015 року може стати чорною датою для малого бізнесу. Там все зрозуміло.
Відповісти
цей законопроект створенний для того що б ліквідувати малий бізнес і просунути розквіт великих монополій !!! торгові центри з великими мережами магазинів займуть увесь ринок що приведе до монополізації на ринку. тобто вони будуть вирішувати націнки і чий товар нам спихати !!! український виробник піде "спати" бо китай і т і дешевше ; все що дешеве і не якісне буде у нас на поличках ; так як малі торгові точки зникнуть під новим фіскальним навантаженням і не конкурентноспроможністю!!!!! ЦЕ ВЖЕ ПРОЙДЕНО ІНШИМИ КРАЇНАМИ !!!!!
Відповісти
у вас більше логічних пропозицій дорогі мої земляки а ніж у тієї банди недорозвинутих продажних злодіїв !!!!! бо вони і не стараються вирішувати внутрішні економічні проблеми !!!! біда чорна нас чекає!!!
Відповісти
найдешевший касовий 6200 гр.штрафи страшніше ніж ціна
Відповісти
як я можу позволити собі касовий апарат коли мій магазин знаходиться у селі де проживає 500 людей де школу і медпункт все будуть закривати перспективи розвиватися нуль
Відповісти
Касовий апарат для спрощенців є недоцільним по перше він коштує дуже дорого і є обслуговування теж не кожному це по кешені, по друге використання косових апаратів для спрощенців знищить малий бізнес оскільки багато підприємців які обрали спрощену систему почнуть закриватися так як їм потрібно буде брати принаймі одну людину це дорого.Зараз торгівля йде нанівець завдяки великим супермаркетам та гіпермаркетам, в яких використання касових апаратів є обовязковим. Одяг та побутові предмети купують через інтернет де використання кових апаратів неможливе. Платоспроможність населення дуже зменшелася. А види діяльності з надання послуг є невисокими за вартістю і в основному проходять через безготівковий рахунок. Так як спрощена система оподаткування в основному на торгівлю використовується для маленьких магазинів , Сто та ринку використання касових апаратів є недоцільним. Це призведе не до поповнення державного бюджету а навпаки. Малий бізнес поповнює щороку державний бюджет на 60%.
Відповісти
касові апарати для єдинщиків ІІ групи це, по великому рахунку, абсурд.
1. платники єдиного податку ІІ групи сплачують податки у фіксованому розмірі(сума податку не залежить від загального(валового) доходу), крім випадку перевищення граничного розміру доходу за останні 12 місяців, на данний момент гранична сума доходу становить 1,5млн.грн.
2. введення касових апаратів для єдинщиків ІІ групи тягне за собою збільшення витрат (вартість РРО + обслуговування РРО + розхідний матеріал + електроенергія) що призведе до підвищення цін на товари, роботи чи послуги
Відповісти
Які цілі переслідує Уряд?
- дохід (і не маленький) отримають тільки сервісні центри по обслуговуванню РРО та продавці РРО!!!!
що отримає Уряд?
розмір податку фіксований - він не збільшиться, а якщо кількість платників буде зменшуватись після введення РРО то НАВПАКИ НАДХОДЖЕННЯ ПОДАТКІВ БУДЕ ЗМЕНШУВАТИСЬ!!!
Відповісти
Цілі ,які переслідує уряд-відмивання грошей як завжди.Збагатяться фірми і сервіси обслуговування касових апаратів котрі належать уряду.
Відповісти
Ви тут не згадали про розміри штрафів за порушення вимог Закону №265 "Про застосування РРО у сфері торгівлі..." (та про можливі судові витрати (втрати часу, нервів) при можливому оскарженні актів перевірок, прівідомлень-рішень про штрафні санкції). Ось і буде дохідна частина бюджету. А контроль потоків готівки? Та іще багато іншого. Все це - інформація, яку можливо опрацювати відповідним чином, співставити і отримати бажаний результат цього.
Відповісти
И что? Поговорили-поговорили, а кассовые аппараты ставит надо?
И речь даже не в том, что 5000 грн сумма не подъемная, а в том, что мне не нужен этот аппарат за 5000 грн.с функциями калькулятора, но по цене ноутбука. Т.е. я их просто подарю производителю кассового аппарата.
А про проблемы, которые начнутся после установки, - штрафы, проверки, обслуживание, программирование, новые отчеты - даже подумать страшно
Відповісти
Повністю підтримую введення касових апаратів, це є кроком для обмеження продажів лівого та контрабадного товару. У всіх країнах він використовується. А наші підприємці нехай не плачуть, бо так зараз стало гірше але все рівно купляють в Хмельеицьку аба в Одесі умовно за 100 грн а продає за 300-400 бо інакше "вльот". Треба тим шпікулянтам трохи апетити збавити і націнка у 20-30 відсотків для бізнесу це нормально. Поплачуть і до апаратів привикнуть
Відповісти
Хто не мав справу з касовим апаратом,той не підозрює про проблеми процесу.Кодування товару,повернення грошей покупцю,постійні коливання цін на гуртовнях та багато іншого.І всюди-штрафи.Чи хтось з форумчан памятає старий трюк податківців з "покупцем,що дуже поспішає"?
Відповісти
Касові апарати для єдинщиків- це абсурд. Там де вони якраз потрібні- то ставити їх необовязково згідно нашого "законодавства". Держава хоче заробити собі на реалізації та штрафах, а більше нічого їх не цікавить.
Відповісти
буде 1 липня Єрєван-2. ніколи мене ніхто не переконає в ефективність касового апарату без повної перевірки приходу товару за накладними. його кодування. або єдиний податок. або касові апарати. все інше - маразм. шукай кому вигідно...
Відповісти
Я повністю підтримую підприємців, які проти введення касових апаратів. Підприємці вже довели свою єдність 17 червня. Чекаємо 1 липня. І що можливий майдан підприємців--в це теж вірю!
Відповісти
Я теж пірприємець 3групи. За освітою бухгалтер.Касові апарати потрібні.Всім! Щоб цінова політика у всіх була однакова. Щоб податки платили всі!

Повна перевірка приходу товару - неможлива, без порядку на митниці.У тебе вибір:або маєш товар, а хоче офійно розмитнити - то він або неконкурентноспроможний по ціні, або чекаєш пів-року...Потрібна АМНІСТІЯ товарних запасів станом на певну дату!!!
Відповісти
Я проти касових апаратів, і це не через дорогі РРО, а через дебільний його закон. В мене 16000 найменувань товару. Гайочки, болтики і таке інше. Щоб працювати з касовим апаратом, треба найняти людину, яку вміє на ньому працювати і бухгалтера і кладовщика, щоб вів залишки товару. То після цього яка це вже спрощена система, хочу Вас запитати. Лицеміри.
Відповісти
В Білій Церкві скасувалося 5000 підприємців. В середньому сплачували 605 грн в місяць податків, а це 3 млн. 25 тис. грн. в місяць для невеличкого містечка. А по всій Україні? Шановні депутати, десятки мільйонів гривень щомісяця вже втрачено. Що ви робите, схаменіться, бо після того, як введуть касові апарати, будуть скасовуватися масово. Бо як писали в попередньому пості, закон про РРО дебілоїдний та й людей треба наймати купу, а з чого платити? Краще звернути свою діяльність та стати на біржу, нехай держава поплатить мені.
Відповісти
Я підтримую також що потрібно ввести невеликий податок в розумних розмірах з виручки для ВСЬОГО малого бізнесу (в т.ч. і на ринках). Касовий апарат має бути як калькулятор з друком чеку і однією фіскальною функцією - сума виручки за місяць. А штраф за не видачу чеку -має бути великий .
Такі операції зможуть виконувати всі ПП. Для цього не потрібно бухгалтера та додаткового продавця. Особливо це дасть змогу працювати ПП у малих селах де населення складає від 70 чол до 300 чол.і товарообіг складає від 6тис.грн до 25тис. грн.
Відповісти
підприємці можуть купити та обслуговувати касові апарати, але всі ми не просто так не хочемо це робити. Вся річ в тому, що податки збільшаться, а корупція в країні величезна, не хочемо працювати на карман чиновників. А ще держава не підтримує своїх підприємців,які дають роботу багатьом людям, виплачуючи кредити і беручи всі ризики на себе...
Відповісти
Касовий апарат можно купити значно дешевше. Де берете такі ціни? Я в Скан Принт касовий апарат Datecs МР-01 вітчизняного виробництва http://scan-print.com.ua/shop/product/datecs-mr-01 майже в два рази дешевше купила.
Відповісти
Ви с таким сарказмом "чи вартість 5000+ непідьомна?" Можливо і непідьомна. Середньмісячний прибуток богатьох підприємців складає не більше ато і меньше 4000.0 грн., а ще треба за щось жить.
Відповісти
Ви с таким сарказмом "чи вартість 5000+ непідьомна?" Можливо і непідьомна. Середньмісячний прибуток богатьох підприємців складає не більше ато і меньше 4000.0 грн., а ще треба за щось жить.
Відповісти