Додати запис

Ветеранам розповіли, як вберегтися від збільшених тарифів

Протягом останнього періоду на людей було спрямовано стільки інформації, пов’язаної з рекомендаціями щодо зменшення їх зубожіння у зв’язку з підвищенням тарифів на комунальні послуги, що в ній важко розібратися.

Враховуючи це, Луцька міська організація ветеранів України розпочала пошуки спрямування дій громадян на самодопомогу.

Питання було вирішено після того, як з готовою програмою захисту літніх людей прийшли до ради ветеранів представники «Об’єднання «Самопоміч», яку очолює Тарас Яковлев.

Активісти «Самопомочі» - Петро Верзун, Юлія Козак, Володимир Дацюк -провели дев’ять семінарів з членами первинних ветеранських організацій щодо правильного оформлення субсидій на оплату ЖКГ.
Вони розповіли про методику заповнення «Заяви про призначення житлової субсидії», необхідність точного найменування організацій,що надають послуги, як що є якісь спірні питання обов’язково бажано вказати, щоб «Заява» розглядалась відповідними органами,або утвореними ними комісіями. У документі надається згода на обробку персональних даних про сім»ю, доходи. Як що буде придбано майно на суму 50 тисяч гривень, заявник зобов’язується повідомити про це у департамент соцполітики. Заяву заповнює член сім»ї на якого відкрито особовий рахунок.

Особливий інтерес що до методики заповнення і збору даних викликала «Деклараця про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії». Було підкреслено, що простіше для пенсіонерів, які не мають сторонніх доходів. Їм треба тільки заповнити графи і віддати чи надіслати Документи поштою у департамент соціальної політики. Хто мае доходи від вкладів у банках, з іншх джерел, ті вказують їх, вказуючи організацію, де отримано гроші.

Простота і доступність викладу методики заповнення документів викликала подяку літніх людей активістам «Об’єднання «Самопоміч» і бажання подальшого контакту з представниками організації у випадку виникнення незрозумілих питань.

Останне не забарилось. Нещодавно розпочато нові зустрічі за методикою проведення заходів про підготовку до встановлення у будинках лічильників тепла.


Пресцентр Луцької міської організації ветеранів України
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.