Додати запис

Секонд хенд: платити чи ні?

Всі коли-небудь, хоча б один раз у житті купували у секонд хенді "секонді" або "планеті" як в народі його ласкаво кличуть. І скажу вам, що контингент, який одягається у цих магазинах абсолютно різний. Тут можна зустріти бабусю, яка купує капці за гривню у останній день продажів, і "розфуфирену" дівчину з 6-м IPHONEом у руках.
"Секондів" у нашому місті безліч. Починалось усе з базарів, де на прилавку навалено купу речей і у них треба було копирсатись, щоб знайти щось на свій смак, а згодом з'явились магазини, де все вісить на вішачках. Але я не про те.
Вирішила я проексперементувати. Чи можна прийти у магазин, перевзутись, переодітись і піти собі геть? Зайшла у першу ліпшу гуманітарку по вул. Лесі Українки, що біля Книжкового пасажу. Ціни скажу вам немалі. Сьогодні "перший день", тобто день, коли весь (ну майже весь) товар оновлюють. Папірець на вході оголосив 179 грн! Ніби й не сильно дорого, але зрештою якась одна річ може заважити той самий один кг. І вам прийдеться заплатити 179 грн, наприклад, за сукню. Але... Зайшла, роздивилась, купа народу як мурахи у мурашнику шуршать по приміщенню, перебираючи вішак за вішаком. Задуха неймовірна. Якийсь чолов'яга обливаючись потом, недочекавшись черги до примірочної, нап'ялює штани прямо у залі.
До речі ви ніколи не помічали, які "шторки" висять на примірочних? Це така собі шмата, яка зшита з двох окремих клаптів, один з яких, зазвичай верхній, прозорий. Тобто, коли ти у примірочній, то всі навкруг бачать, як ти там переодягаєшся, такий собі безкоштовний стриптиз. Отже, на вході спершись на прилавок, мліючи від задухи і літаючи десь у своїх думках, стояв охоронець, ні на кого не звертаючи уваги. Бідна продавчиня Лена (так було зазначено на бейджі) в запарці складала речі у пакети і рахувала гроші. Одразу біля прилавка стоять здоровенні ящики з взуттям. Пошарившись там знайшла балетки. Поміряла один, нормально, вдягла другий, свої запхала під ящик. Глянула на охорону, мрійник так само витав десь далеко. Ще хвилин 5 походила по магазину і рушила на вихід. Серце калатало в грудях з швидкістю 300 ударів в секунду. Але роблю невимушений вигляд і йду. Піднімаюсь,секунд 5 затримуюсь між поверхами, йду далі, ніякої реакції. І от коли мої ноги вже переступили поріг, позаду чую голос "дєвушка! ану спускайтесь." Ну нарешті, не пройшло і року!! Спускаюсь, охоронець стає на своє звичне місце. Лена біжить до мене з якимись вішаками у руках і моїми капцями. Кидає мені їх під ноги і багатозначуще дивиться... пауза.
Дістаю посвідчення, кажу про експеримент, в очах недовіра. Хм... може не роздивилась? Підношу посвідку ближче, Лена подивилась і побігла далі. Якийсь мужчинчик з черги став на мене кричати і тикаючи, казати, що я гарно відмазалась. Беру капці стаю в чергу. Плачу гроші Лені, Лена на взводі трясучими руками рахує здачу. Кажу: "Лена, ви мене на камерах побачили? Ні, охоронцю люди сказали!!!" ЛЮДИ СКАЗАЛИ! При тому, що весь магазин утиканий камерами про крадіжку повідомили люди. "А часто крадуть? Дуже часто"- відповідає Лена. А за моніторами хто сидить? Да ніхто. хм... а для чого ж вони тоді висять? Пожимає плечима. Поки я говорила з продавчинею, охоронець (до речі без бейджа і будь-яких інших опізнавальних знаків, крім камуфляжу) почав робити вигляд, що працює. Ходити по залу, дивитись "уважно" за покупцями. Перед виходом Лена ще раз попросила подивитись на моє посвідчення репортера, мовляв гляну, хто до нас може зайти. Я вийшла, побажавши охороні пильного ока та швидкої реакції. Висновки можу зробити такі: якби не люди, то пішла б я у нових, безкоштовних капцях гуляти по місту. Для чого ж тоді камери, охорона? Таких людей, які можуть винести на собі пів магазину безліч. Жадібність деяких зашкалює, але дякувати Богу, що наші люди бачать все навкруг, при цьому копирсаючись у купі речей. Будьте чемні платіть за речі, навіть якщо це секонд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ти умнічька, підеш щось красти бери мене, одна буде відволікати, а друга тирити, буде банда експерементаторів)))))
Відповісти
ок, домовились!
Відповісти
І мене беріть))) в мене теж посвідчення є)))) правда не пам"ятаю, чи ще дійсне)
Відповісти
Словосполучення коли-небудь пишеться через дефіс, в першому рядку бракує три коми, купує - купляє, переодітись (так кажуть в селі Секунь Старовижівського району) - переодягнутись, не сильно дорого - не дуже дорого (сильно - русизм), шуршати - шарудіти, прийдеться - доведеться, недочекавшись - не дочекавшись, напялювати - натягати (напялювати щось можна на х..), з швидкістю 300 ударів в секунду - удари швидкості не мають, очевидно, з кількістю, пожимає плечима - знизує плечима, пів магазину - пів-магазину. В тексті бракує понад ком і інших розділових знаків, окремі речення абсурдні за своєю стилістикою, безглузді за змістом. Тема - ні про що, на кшалт: "Сера ворона на плоте насрала, ну и погода, йоптвоюма!) Пук в воду. Мені дуже соромно за стан мови в виданні, яке я інколи проглядаю. Пащенко, впродовж багатьох років ти можеш взяти в газету хоч би одного журналіста, чи, принаймні, філолога? Бажано не випускника СНУ ім. Палиці? Чи ти на сірниках економиш?
Відповісти
Ахахах, а ви точно впевнені, що півмагазину через дефіс пишиться? Шановні грамотєї (слово грамотєї нелітературне) - це авторський допис і на "стіну" може написати будь-хто, а не лише журналісти видання і мову написання (літературну чи розмовну) автор обирає сам. До слова, про те як говорять у Старовижівському районі в СНУ ім. Палиці цілий курс читають. Діалектологія цей курс називається. І якщо вам вдасться написати текст мовою села Секунь Старовижівського району - цей текст буде просто знахідкою для якоїсь наукової роботи....))) Допис веселий, підняв настрій, а ви бризкайте і далі своєю жовчю скільки влізе. Каліпсо умнічька, а секонди тема цікава, бо саме ці магазини зараз альтернатива для населення. Можете і в мене коми повиправляти))
Відповісти
дякую за критику))
Відповісти
це для гірко і сумно
Відповісти
Перепрошую за помилку: в тексті бракує понад тридцять ком і інших розділових знаків.
Відповісти
НЕ тягне на Каліпсо - чарівну німфу з древньогрецької міфології, яка провела з Одіссеєм на острові Огігія 7 років. Колега pola.nata по цілковитому незнанню мови. Дві "умнічьки".
Відповісти
Оце Ахахах зайвий раз свідчить про те, що з задрипаною овечкою вступати в якусь полеміку, що в стіну плювати. Це діагноз, вирок. Ще в свій час Пушкін писав: Хвалу и клевету приемли равнодушно, и не оспаривай глупца. Золоті слова!
Відповісти
Да-да, а з задрипаними овечками ніхто і не сперечається. "Вуняй" собі на здоров"я скільки влізе...
Відповісти
ната, не варто сперечатись з ними, бо це марно.
Відповісти
Ти ж журналіст!!!!111 Май повагу хоч до себе
Відповісти
це ж випускниця "найбільшого" на Волині! Нормальок...
Відповісти
Люди сказали))) Насправді один охоронець теж не завжди може додивитися чи не виніс хтось із собою чи на собі половину секонду. Особливо в день завозу, коли люди приходять за одягом сотнями і снують по магазину в пошуках чогось дійсно потрібного для себе. Тут треба було по-іншому зробити: не взуття тирити, а щось з одягу. Зайшла в примірочну, одягла на себе, що сподобалося і впевнено вишла з магазину. Взуття - то сильно палєвно красти)))
Відповісти
далі буде)))
Відповісти
ото цирк,тут і поради корисні.Добре що є такі люди веселі...
Відповісти
така тупізна. далі не треба. ти вже все сказало
Відповісти
1)прямо скажем, що на початках ери секондів шматьйо валялося на розкладушках. (царство їм небесне).
2)знаю особисто (хто, куди і звідки) затарюється на секонді, і тулить речі за нові, італійські луцьким судариням-бариням.
3) Аксіома. кожен хто шось міряє на секонді, в надії засовує руку в кишені, в пошуках заморської шоколадки. кажуть, що були випадки, коли зненацька, серед магазину хтось все ж підстрибує до стелі, з наритими скарбами.
4) теорема. найпрікольніші, найнезрозуміліші штукі-дрюкі на секонді, продаються на касі. продавці часто самі не знають шо то таке, і куда і на якій швидкості його пхати.
5) Каліпсо тобі + (то не хрест, то плюс). бо тут одна по діско ходить спотикається, , а потім скиглить в волинь пості, а от ти реально пощикотала нерви собі, всім в магазі, ну і читачам. дякуємо
Відповісти
дякую))
Відповісти
Ці всі секонди це тряпкі хороші !!!
Відповісти
Дивуюсь з людей яким "муляє" і які не лінуються плескати своєю "патріотичною" щодо українського правопису і т.д.жовчю на безневинний текст автора. Це проста стаття для простих людей,..і між іншим досить цікава. Людина вдосконалюватиме свої навики з кожною наступною статею, без практики як такої це не можливо. Можна, звичайно, винайняти мегаавтора для газети, який працює за мегасуми і тоді нехай його оплачують всі ті хто читає текст і аж горить бажанням викинути з себе негативу і вказвти на кожну нікчемну кому і т.д. Добром треба ділитися, а не своїм поганим настроєм чи підгнилим внутрішнім світом.
Відповісти
Я завжди плачу за речі і всім раджу це робити.На чужому нещасті своє щастя не построїш.
Відповісти