Додати запис

Василь Грицак – непомітний та ефективний

Відомий український журналіст та політолог Віктор Уколов зі своїми враженнями про новопризначеного т.в.о. голови СБУ на Українській правді.(http://blogs.pravda.com.ua/authors/ukolov/5583c99f220dc/)


Грицак Василь Сергійович все життя працював у СБУ і не має жодного відношення до МВС та ЄДАПС, де працював його однофамілець Грицак Василь Миколайович.

Вперше за останні роки СБУ очолює професіонал Служби Безпеки, а не людина зі сторони.

Неймовірно, але Василь Грицак пройшов шлях від прапорщика-водія в 1990 році до першого заступника голови СБУ. Наскільки я знаю – це виключний випадок такої кар'єри.

Він не бізнесмен, не політик і не робив кар'єри у КГБ, що імпонує.

Василь Грицак до сьогодні бере участь не лише в організації, але й у проведенні спецоперацій, зокрема в зоні АТО, що свідчить про особисту хоробрість та бойову підготовку.

Він не публічний і ефективний, як справжній працівник СБУ.

Факти з його біографії можуть свідчити самі за себе:

1. Найвідомішою справою в кар'єрі Грицака стало затримання генерала МВС Олексія Пукача пізніше засудженого до довічного ув'язнення за безпосереднє виконавство вбивства Георгія Гонгадзе.

2. Саме Василь Грицак керував операцією зі знешкодження групи 27 диверсантів в Одесі 8 квітня. Група, яку затримали тоді, готувала проголошення Одеської народної республіки, вбивство цілого ряду посадових осіб та підрив мостів. Одеса зобов'язана своїм спокійним життям серед інших особисто Василю Грицаку.

Біографія:

Василь Сергійович Грицак народився в селі Буща на Рівненщині 1967 року. Закінчив історичний факультет Луцького держпедуніверситету. Службу в СБУ Грицак почав у 1990 році зі звання прапорщика та посади водія на Рівненщині, але уже в 30 років дослужився до генерала. В СБУ працював в департаменті захисту державності. З 2005 по 2006 рік був начальником Київського обласного управління СБУ, з 2006 – начальник Київського міського управління СБУ. З 2008 по 2009 – начальник Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області. В 2009 році – заступник Голови СБУ – начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України. З листопада 2009 по березень 2010 – перший заступник Голови СБУ – начальник Головного управління "К" по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

З приходом до влади Януковича – відставка.

Кар'єра Грицака як відверто "помаранчевого", призупинилася В СБУ він повернувся лише 7 липня 2014 року, посівши ту ж посаду, з якої і пішов 2010-го.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наталочка Романюк теж помітна, і ефЕктна, і ефективна!
Відповісти
пані (чи пане), наступного разу, як будете друкувати оду, ви оцей прискорбний факт - "Службу в СБУ Грицак почав у 1990 році зі звання прапорщика та посади водія на Рівненщині, але уже в 30 років дослужився до генерала" - прибирайте десь з біографії, бо людям смішно, навіть таким, що не знають нюансів. і не просто водій, а водій господарського відділу :-)
Відповісти
Щось ця ода розтиражована по багатьох інтернетвиданнях від різних авторів з тою самою помилкою про генерала в 30 років. Наприклад: http://ar.volyn.ua/rupor/kerivnyk-sbu-vasyl-hrytsak-profesional-a-ne-lyudyni-zi-storony/. Дуже скидається на примітивний темник.
Відповісти
підхалім порошенка
Відповісти
Розпочав службу у СБУ в 1990 році? Да тоді СБУ просто ще не було!!!! Був комітет державної безпеки при Раді міністрів СРСР!!! Так що пан Грицак - типовий вихованець КДБ СРСР! Не в важаю цей факт ганебним для нього, але ж подібне призначення суперечить закону України "Про очищення влади", в якому, якщо я не помиляюсь, зазначено, що не можуть працювати на керівних посадах в СБУ колишні КДБшники. Кому цей журналюга намагається заливати?
Відповісти
Ой такий хороший, аж до рани прикладай, а насправді в 2014 році понатягував синків своїх друзів головами обласних управлінь, а ті з кумами та друзями кришували контрабанду, бурштин, наркоту і не тільки.
Відповісти