Додати запис

Майбутні захисники відвідали музей військової техніки

Напередодні Дня Захисника України вихованці середньої групи «Ластів’ята» ДНЗ № 5 відвідали Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки . Це єдиний музей у Західному регіоні на дану тематику , створений в 1999 році з ініціативи громадської організації «Джерела» за наказом Міністра оборони України.

Захопливі дитячі очі з цікавістю розглядали експонати , що представлені в музеї . Фонд налічує понад 1000 одиниць техніки – бронетанкова та авіаційна техніка , артилерійське та зенітно- ракетне озброєння , обладнання інженерних військ . І хоча малятам , можливо , і не зовсім зрозумілі ці назви та їхнє пряме призначення , проте захвату не було меж.

Діти мали змогу не тільки розглянути літаки та машини, але й побувати в середині та уявити себе льотчиками , водіями бойових машин . Варто зауважити , що дівчаткам було не менш цікаво слухати історії про солдатів, воєнні бої та призначення військової техніки.
Неодноразово лунали слова з маленьких вуст : «Слава Україні ! Героям слава!» . І ці глибокі очі сповнені патріотизму та любові до своєї Батьківщини – це майбутнє нашої країни. Майбутнє, яке захищають наші воїни на Сході країни . Велика подяка та шана Захисникам України.

Прогулянка видалась на славу. Діти були задоволені і радісно повернулись до свого улюбленого садочка. Неодноразово запитували:
- Наталя Віталіївна, а ми ще прийдемо сюди?
- Так, звичайно. Ми прийдемо і не один раз.
- Наталя Вікторівна, а ми теж будемо захищати Україну ?
- Так, звичайно – промовила вихователька. А в самої на очі навернулися сльози і серце стиснулось від думки про війну. Не приведи Господь, щоб ви дітки воювали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.