Додати запис

До питання про лісове господарство Волині

27 січня в.о. начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ) Олександр Кватирко провів з директорами лісових господарств закриту термінову нараду.

Примітно, що на захід не був запрошений жоден журналіст. Головним питанням наради було доведення до присутніх вказівок голови Держлісагентства України Олександра Ковальчука про придбання для потреб держлісгоспів (патрулювання лісу) позашляховика Renault Duster (Рено Дастер). Модель, залежно від комплектації, як повідомляє офіційний сайт дилера, коштує від 360 до 500 тис. грн., а ціна позашляховика «Нива» (ВАЗ 21214) – 260 тис. грн.

Крім того, широка градація ціни імпортного позашляховика дає широке поле для різного роду махінацій і «відмивання» грошей. Олександр Кватирко вважає, що наявність таких позашляховиків «значно покращить охорону лісів Волині» (???).

Цікаво, як сприйме цю цинічну оборудку система державних закупівель «proZorro», видання «Наші Гроші», місцеві правоохоронні органи? Хто дасть цьому марнотратству належну правову оцінку?

Можна погодитися, що французький автомобіль має суттєві переваги над російським, але сьогодні лісівники з вини того, хто пропонує цю чергову мотузку на їх шию, залишились без державного фінансування та й ще за рахунок своїх прибутків повинні підтримувати безлісні дотаційні регіони України. Декілька держлісгоспів вже здійснили перші платежі.

Виникає запитання: що діється за лаштунками розподілу коштів прибутків лісових господарств і чи має право новоспечений в.о. начальника управління давати вказівки на придбання автомобілів поза тендером? Разом з тим, чому голова Держлісагентства Олександр Ковальчук пропонує лісівникам такі брудні оборудки, хто тут в долі, скільки кому перепаде, у кого на зап’ястях брудних волохатих лап можуть клацнути кайданки?..

А по Олександру Кватирку, зокрема, ще не закрите чергове кримінальне провадження по ДП «Цуманське лісове господарство».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це вже Чепелюк з корчів виліз.Скільки жовчі в людини.Угомонися.
Відповісти
нова нива на К-Карого вартує 209 тисяч ₴
Відповісти
Ніколи не ходжу в цю рубрику. Мені зателефонували, тому й зайшов. По-перше, моє прізвище - Чечелюк. Якщо пень дістався до компютера, то може під будь-якою моєю статтею подивитися правильне написання прізвища. По-друге, Чечелюк під усіми своїми публікаціями підписується і не ховається за пнем. А про жовч: за себе подумай, презерватив штопаний.
Відповісти
відповідь достойна справжнього,плважного журналіста!! особливо останнє речення))))
Відповісти
Я хоч і пень, але краще вихований від людини, яка називає себе журналістом.Жовч дійсно пре .
Відповісти
лісове господарство - це вершина корупції тут сидять жирні коти захищені прокуратурою, Яценюком і Порошенком.
Тут повинна пройти повна фізична ліквідація з конфіскацією а не люстрація.
Відповісти
Правду пишуть, Кватирку дали право грабувати, гвалтувати галузь, як тільки можна. З благословіння Ковальчука і Лапи і їм же подібних.Шоб ви знали, що вони витворяють.
Відповісти
А вам не здаенться шановн1, що п1дтримувати рос1йський автопром в умовах в1йни з паРашкою, це взагал1 в голов1 не вкладаеться??? Дастери звичайно дорог1, але вони не з ваших кишень придбан1 шановн1 пиз...боли актив1сти назван1!!!
Відповісти
У ВАС дійсно вибору немає,тому що мислення Ваші примітивні. Названі моделі автомобілів ніяк не призначені для лісу. Лісгоспи заробляють гроші і купують те, що їм необхідне.Перестаньте рахувати гроші, які Вам не належать.
Відповісти
Шановні! корупція, схеми, оборудки, я впевнений є і з придбаннями російських Нив.
Але різниця у ціні Рено Дастер (1,5 турбодизель. розхід дизельного палива в середньому 5 літрів/100км) і Нива (з її поломками і сильною зношеністю) повернеться лісгоспам за рік максимум! + Дастера - 4х дверний, місця вистачить на 5 пасажирів (Нива - це 3 пасажири), прохідність автомобіля набагато краща ніж у Ниви.
І реформа (хай і із гучним скрипом у нашому випадку), але полягає не тільки и у гарних фразах, але і відступу від совкового мишлення, де пріорітетом є все найдешевше і мінімум для комфорту персоналу.
Відповісти
"Нива" в управлінні лісового господарства (мисливський відділ), їздить по бездоріжжю 15 років. Ще скандальний Жабчук ним користувався. Про це може підтвердити відомій усій Європі видатний мисливець Люшук. Руслан которий. Цей позашляховик за своїм пробігом вже 10 разів обїхав навколо земної кулі. Є такий автомобіль в Клітинському лісництві К.-Каширського держлісгоспу у Бащука. Придбаний вже не новим ще Колісником Романом, він їздить і понині. Але є категорія людей типу "мимо проходив", яким зручніше і дешевше рвати гланди чи зуби через сраку. Не пошкоджуються інші важливо життєві органи людини. Вибачте, якщо когось скривдив, але такі барани провокують.
Відповісти
лісник, що зобовязаний охороняти та доглядати ліс - ні на Ниві ні на Дусті не їздить! Це все від лукавого...
Відповісти
ото то матеріалу для антикорупційного бюро , для прокуратури якби тільки у них було бажання усіх тих лісових з волохатими руками на волині виводити на чисту воду але ж всі на відмінно знають табличку ділення
Відповісти