Додати запис

«Їж, молись, кохай», лучанине!



Про те, що фотографувати їжу в Instagram - нині модний тренд, всім відомо. Цього вікенду (14-15 травня) для Луцька це було особливо актуально. Різноманіття їжі, музики, ароматів, погоди, людей, усмішок... І головне - океан гарного настрою! Усе це створювало незабутню атмосферу на Lutsk Food Fest 2016, локацією якого був історико-культурний заповідник "Старий Луцьк" та одне з семи чудес України - Замок Любарта.

На третьому гастрономічному фестивалі вуличної їжі мали можливість презентувати свої смаколики представники найрізноманітніших закладів харчування та кулінари не лише міста, а й України. Гості могли скуштувати усе: від найпростіших українських страв (вареники, пампушки, сири, помідори у баночках тощо) до найбільш незвичних для більшості (зокрема, французька кухня - фаршировані равлики та жаб'ячі лапки).

Також лучани мали можливість почастуватися смачними напоями: лимонадом з фруктами на будь-який смак, ароматною кавою і чаєм, пивом та хорошими винами. А любителі солодощів потішили себе не лише смачними, але й неймовірно красивими цукерками, макарунами, капкейками, шоколадними виробами та тістечками.

До речі, варто зауважити, що, увійшовши на територію Замку, на першому прилавку праворуч на гостей чекав великий асортимент хлібобулочних виробів, і навіть коровай! І це було досить символічно, адже в Україні існують традиції, пов'язані з тим, що гостей зустрічають із хлібом.

Організатори Lutsk Food Fest подбали і про те, як розважити гостей, а особливо - дітей. Знайшлися заняття для людей будь-якого віку. Для найменших проводили майстер-класи та ігри. Для дорослих були організовані конкурси, розіграші, а також виступи гуртів та музика від ді-джеїв. Також у Замку Любарта проводилися екскурсії, до яких можна було приєднатися у будь-який час протягом двох днів проведення фестивалю. Зокрема, одна з найбільш видовищних - огляд В'їзної вежі з підйомом на оглядовий майданчик, звідки видніється уся краса Луцька.

...Насолоджуючись ароматною кавою зі смаколиками на найвищій точці Замку Любарта і спостерігаючи за задоволеними усмішками лучан і неймовірними краєвидами рідного міста, згадуються слова із назви відомого у всьому світі роману: "Їж, молись, кохай!".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.