Додати запис

Півсотні будівельників зацікавилися семінаром Світового банку щодо особливостей тендерних закупівель

У семінарі щодо процедур Світового Банку із закупівель будівельних робіт за участі фахівців цієї організації та представників МОЗ у межах проекту «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей» взяли участь 23 фірми відповідного профілю. Захід відбувся 25 травня у Рівному.
П'ятдесят представників будівельних компаній прибули до Рівного, аби послухати про особливості закупівель ремонтних і будівельних робіт Світовим банком від експерта цієї міжнародної організації з питань закупівель Ірини Шмельової. Захід зорганізували для того, аби охочі в подальшому виконувати будівельні роботи в рамках реалізації субпроектів на Волині і Рівненщині знали, до чого їм варто бути готовими і як діяти, коли будуть оголошені відповідні тендери.
Зацікавлення до участі у такому семінарі виявили переважно забудовники з Волині, Рівненщини, Львівщини та Києва.
«Оскільки проект реалізовується в рамках міжнародного договору – а міжнародні договори превалюють в Україні над законодавством країни – то використовуються для закупівель правила Світового банку. Закупівлі здійснюватимуться обласною адміністрацією, а наглядатиме за правильністю застосування всіх процедур Світовий банк», – розповіла експерт Світового банку з питань закупівель Ірина Шмельова.
Як наголошували присутні, результати втілення проекту Світового банку та МОЗ, реалізація якого проходитиме у 2015-2020 роках, можна буде побачити за кілька років. Адже важливо, що основний акцент – на сільську медицину, яка потребує суттєвого покращення та модернізації.
«Нам важливо, щоб участь у тендерах, які ми будемо проводити, взяли якомога більше будівельних компаній, що, на нашу думку, дозволить отримати якісні послуги за конкурентною ціною. І семінар був спрямований на те, щоб ознайомити представників будівельних компаній із процедурами закупівель Світового банку, адже більшість з них за цими процедурами ще не працювали», – прокоментував подію керівник групи консультаційної підтримки субпроекту Світового Банку в Рівненській області Сергій Рибачок.
Представники будівельних компаній, які приїхали до Рівного на семінар, вже не перший рік працюють на цьому ринку. Усі вони хочуть спробувати взяти участь у тендерах проекту Світового банку на Рівненщині та Волині.
«Ми маємо досвід будівництва як промислових різних споруд, так і інфраструктурних та житлових. Ми можемо будувати все. Тому хочемо послухати і, звичайно, спробувати виграти тендер. Хочемо дізнатися правила участі у тендерах та поглибити знання у законодавстві щодо використання коштів різних грантових структур», – розповіла представник однієї з будівельних компаній Луцька Ірина Патлашинська.
Як наголошували представники фірм, вони приїхали, щоб дізнатися щось нове, застосувати його в роботі (зокрема і з документацією) та взяти участь у тендері. Тож після семінару представники будівельних компаній, які зацікавленні у співпраці зі Світовим банком і готові надати якісні послуги за конкурентною ціною, зможуть правильно підготувати необхідні документи, які потрібні для участі у конкурсі.

Довідково:
Для інформації зацікавленим особам додаємо стандартну версію (шаблон) типової документації конкурсних торгів на закупівлю невеликих будівельних робіт (Процедура: Національні конкурсні торги). Це допоможе зрозуміти вцілому кваліфікаійні вимоги до учасників. Наголошуємо, що англійська версія документації має перевагу над українською, тож у разі розбіжностей та непорозумінь до уваги буде братись трактування документів саме англійською мовою.
Група консультаційної підтримки субпроекту Світового Банку у Волинській області уточнює, що запитання щодо втілення проекту Світового банку на Волині можна висилати на електронну адресу: [email protected] або ж звертатися до консультанта з закупівель групи управління субпроектом у Волинській області Нестеренка Ігоря за телефоном (050) 907-68-56.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.