Додати запис

Міжконфесійна спільна молитва за Україну в Локачах

12.06.2016 р. о 14 годині, на площі біля Локачинської райдержадміністрації відбулась зустріч представників всіх релігійних конфесій для спільної молитви за Україну. Так як, саме через молитву до Бога священики, просвітери та пастори вбачали вихід із кризи.

Перманентна криза, підживлена трьохрічною неоголошеною війною, охоплює політичну, економічну, соціальну та духовну сфери суспільно-політичного та економічного життя нашої країни. Найглибшою і найнебезпечнішою для суспільства є криза в духовній сфері. Саме тут спостерігаємо невпевненість переважної більшості населення , особливо молоді, в завтрашньому дні, втрата політичних і соціальних орієнтирів, ідеалів. Негативно впливають на почуття людей і такі чинники, як тотальне перекреслення радянського періоду в історії України, протиставлення старшого покоління, яке начебто нічого корисного не зробило молодшому; міжконфесійні конфлікти; поширення правового нігілізму, безвідповідальності, зростання злочинності, процвітання пияцтва,наркоманії, розбещеності, корупції. Спостерігається криза світогляду, суті і змісту повсякденного буття, формується ідеологія, отруєна несприйняттям дійсності. До цього слід додати деструктивний вплив на духовну сферу, який справляє наростання ідеологічного авторитаризму, монополізація владними структурами преси, радіо. Телебачення, поява заборонених зон для критики, а також обмеженість, зрідненість інформаційної сфери. Стурбованість ситуацією в Україні та настроями населення спонукала духовних наставників різних конфесій до об'єднання для спільної молитви. Недаремно ж говорять: «Як тривога, то до Бога». Їхні виступи окреслювали ситуацію, що склалася та несли в собі підтримку морального, духовного та національного духу населення. А, також, були націлені на подолання байдужості і апатії в людей. Підсилені виступи були посиланнями з Євангелії, як єдиного незаангажованого і немонополізованого ніким джерела інформації. Найчастіше звучало слово МИР, якого у завершальній спільній молитві просили у Бога всі присутні. Подай,Господи!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
подай Господи! не всі конфесії! не брешіть! "тотальне перекреслення радянського періоду в історії України"????? то значить треба молитися біля райому????? там де стояв ленін????? ви взагалі подуріли? люди не вірте писакам, це чітко спланована за 2 дні акція. Комусь вона треба і далеко не для МИРУ а з конкретними цілями. Думаю ми на грані якогось грандіозного шухеру...
Відповісти
І кацапська секта там буде?,в чому сильно сумніваюсь .
Відповісти