Додати запис

Нові можливості для зайнятості учасників АТО

Головна мета служби зайнятості – щоб кожен українець мав достойну роботу із гідною заробітною платою. А кожен роботодавець був забезпечений кваліфікованими кадрами, які самовіддано працюють на розвиток країни.
Увага служби приділена працевлаштуванню учасників АТО. Це та категорія людей, яка потребує особливої уваги з точки зору адаптації до умов мирного життя та інтеграції на ринок праці.
- Президент підписав Закон щодо додаткових гарантій у працевлаштуванні учасників АТО і ми прогнозуємо, що ці зміни дадуть додаткові важелі для пришвидшення пошуку роботи демобілізованим військовослужбовцям, - розповіла директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук.
Зміни до закону «Про зайнятість населення» віднесли учасників бойових дій у зоні АТО до категорій громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.
Для підприємств, установ та організацій із чисельністю працівників понад 20 осіб встановлена квота, відповідно до якої 5 відсотків чисельності штатних працівників -- це особи, які мають додаткові гарантії в працевлаштування (для прикладу, люди з обмеженими можливостями, а відтепер і учасники бойових дій у зоні АТО).
Роботодавцю, який працевлаштує на нове робоче місце учасників бойових дій строком не менш ніж на два роки, щомісяця компенсують фактичні витрати в розміри єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування за відповідну особу за місяць, за який він сплачений.
Із січня 2015 року по 1 серпня 2016 року до служби зайнятості Волині звернулося 2310 демобілізованих військовослужбовців, у тому числі 2178 учасників АТО. Працевлаштовано за сприяння обласної служби зайнятості 449 осіб цієї категорії, у тому числі 365 учасників АТО, залучено до громадських та інших тимчасових робіт 174 учасника АТО, оволодівали новою професією чи перекваліфіковувалися 217 учасників АТО. Власну справу за сприяння Державної служби зайнятості розпочали 157 демобілізованих військовослужбовців, у тому числі 146 учасників АТО.
Одним із прикладів працевлаштування наших захисників є історія Дмитра Жовнірука з смт. Голоби Ковельського району, який був працевлаштований 1 квітня 2016 року в Товариство з обмеженою відповідальністю "ТКА" водієм автотранспортних засобів на міжнародні рейси з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Дмитро був мобілізований у Збройні Сили України, є учасником АТО у Донецькій та Луганській областях, учасник бойових дій.
Директор ТзОВ "ТКА" Вадим Гресик має лише позитивні відгуки про роботу нового працівника: відповідальний, фахово виконує свою роботу.
- Оскільки це міжнародні перевезення, потрібні знання іноземної мови. Є встановлений перелік термінів, словосполучень та речень, якими повинен володіти водій щоб завантажити автомобіль та дістатися пункту призначення. Дмитро Жовнірук успішно складав екзамен з бельгійської мови і був прийнятий на роботу, - розповів директор ТзОВ "ТКА".

Олександр Війтик після повернення із зони АТО звернувся за сприянням у пошуках місця праці до Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості. Пан Олександр мав твердий намір оволодіти професією електрогазозварника, про що мріяв ще до мобілізації у Збройні Сили України. Фахівці центру зайнятості направили Олександра на курси електрогазозварників у Володимир-Волинське вище професійне училище, які він успішно закінчив і був працевлаштований на заявлену вакансію «електрогазозварника» у ТзОВ «СТОР ЛТД».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.