Погода, Новости, загрузка...

У Єгипті затримали найманця з України

Україна може опинитися втягнутою в черговий міжнародний скандал. За інформацією зарубіжних ЗМІ, в Шарм-ель-Шейху (Єгипет) затримали громадянина України, 23-річного Рашида.

Про це повідомляє Сегодня.

Його підозрюють у тому, що він найманцем воював у лавах ісламістів – прибічників поваленого президента Мохаммеда Мурсі, а також на боці сил, що прагнуть позбавити влади президента Сирії Башара Асада.

«Взяли» його випадково – після ДТП, в якому постраждав Рашид. Його доставили до лікарні, а в авто, яке йому належало, поліція знайшла виданий владою Сирії документ на ім'я громадянина України з його фото, на якому зверху було перекреслено офіційний текст і стояв напис «Моджахед, спеціальність – журналіст».

Також в авто виявили військову форму і чорні прапори з релігійними написами. Дружина українця, яка з 30 травня проживає в одному з готелів Шарм-ель-Шейха, нібито визнала, що її чоловік воює на боці повстанців у Сирії.

Як повідомили в МЗС України, ця інформація перевіряється.

Відомий журналіст Анхар Кочнєва повідомив, що Рашид дійсно міг бути завербованим ісламістами найманцем: «У соцмережах під виглядом пропаганди ідей ісламу по всьому світу, в тому числі і в Україні, вербують фанатиків, як за гроші, так і в ім'я ідеї. Ці люди є гарматним м'ясом і виконують брудну роботу: вбивають, організовують провокації проти влади. Таких, як Рашид, напевно може бути багато: на Близькому Сході зараз воює чимало вихідців з країн колишнього СРСР».