Погода, Новости, загрузка...

Під лікарнею Тимошенко ‒ мітинг. ВІДЕО

http://image.tsn.ua
На пікеті ‒ 150 прихильників політика.

У ці хвилини в Харкові триває зустріч лідерів "Батьківщини" із Юлією Тимошенко. Напередодні пенітенціарна служба дала добро на побачення Арсенієві Яценюку, Олександрові Турчинову, Сергієві Соболєву та Григорієві Немирі, ‒ повідомляє ТВі.

Це, можна сказати, безпрецедентний випадок, коли тюремники так швидко дозволили побачення з Тимошенко. Адже вони неодноразово не допускали до екс-прем'єра ні представників опозиції, ні її дочки. Ба більше, екс-посол ЄС Жозе Мануель Пунту Тейшейра також свого часу не зміг потрапити до Тимошенко.

Нині, як повідомляє кореспондент ТВі з місця подій, близько 150 прихильників Тимошенко пікетують лікарню "Укрзалізниці". В руках вони тримають плакати "Вимагаємо звільнення політв'язнів" та "В Європу без політичних репресій і Януковича".

"Сьогодні відбудеться обговорення шляху виходу з тієї ситуації, в яку Янукович загнав країну, а саме – як реалізувати головні вимоги ЄС, тобто звільнення Тимошенко, аби підписання таки відбулося. Ми послухаємо позицію самої ув'язненої – вона фактично поступається своїми політичними амбіціями заради підписання цієї угоди", – каже нардеп від "Батьківщини" Сергій Соболєв.

Тим часом у Партії регіонів стверджують – президент Янукович ніколи не обіцяв випустити Тимошенко. Про це заявив "регіонал" Вадим Колесніченко. За його словами, усе, що обіцяв Янукович, – це діяти в межах законів і Конституції. А отже, він зробить для політичної бранки усе, що дозволяє законодавче поле.

Колесніченко зазначив, що президент, відповідно до чинного законодавства, не може помилувати Тимошенко. Адже вона повинна провести у в'язниці щонайменше половину призначеного терміну, а також відшкодувати збиток, що його визначив суд. А що буде далі – побачимо.