Погода, Новости, загрузка...

Збройне захоплення торгового центру в Кенії. ВІДЕО

http://dt.ua/
Терористи розстрілювали відвідувачів, відволікаючись лише на телефонні розмови.

Нові подробиці захоплення торгового центру Westgate у столиці Кенії Найробі відкрилися на відео з камер спостереження, зробленому у перший день облоги магазину, ‒ пише Дзеркало тижня.

На кадрах, які потрапили до журналістів CNN, видно, як двоє бойовиків ходять торговим центром зі зброєю. При цьому вони стріляють у покупців, відволікаючись лише на розмови по мобільному телефону. Можливо, терористи отримували інструкції ззовні.

Бойовик, що безтурботно блукає магазином, помічає пораненого чоловіка, який намагається сховатися, стріляє в нього, а після цього продовжує свою прогулянку. Чоловік намагається покликати на допомогу, але до нього підходить інший терорист і вбиває його другим пострілом.

На відео видно, як відвідувачі магазину спочатку спокійно займаються своїми справами, а потім різко обертаються, усвідомлюючи факт нападу. Хоча на відеозаписі немає звуку, на обличчях жертв нападу читається страх і переляк.

Окрім двох терористів у торговому залі, на відеозаписі присутні кадри з паркування магазину. Там терористи стріляли у натовп. Ті, кому не вдалося сховатися під припаркованими автомобілями, падали мертвими.

Пізніше бойовики, які атакували паркувальний майданчик, приєднуються до терористів, що знаходяться в торговому залі. Далі на кадрах видно, як жінка і двоє дітей везуть поранену дитину у візку уздовж лінії кас. За ними йде дівчинка-підліток, якій терорист вказує напрямок. Цій групі заручників в кінцевому рахунку вдалося врятуватися.

В іншій частині магазину покупці намагаються ухилятися від куль, падаючи на підлогу. Також на кадрах видно, що бойовикам вдалося дістатися і до складських приміщень торгового центру, де вони по черзі молилися, ставши на коліна.

Нагадаємо, що чотириденна облога торгового центру Westgate у Найробі і операція зі звільнення заручників завершилися 24 вересня. При нападі загинув племінник президента Кенії зі своєю нареченою. Жертвами теракту стали громадяни десятка держав.

В кінці антитерористичної операції у результаті штурму і пожежі сталося обвалення перекриттів частини триповерхової будівлі, де засіли бойовики. Влада не виключає, що під шматками арматури і бетону поховано тіла заручників, і точне число загиблих з'ясується тільки після розбору завалів.

Відповідальність за захоплення заручників взяло угрупування "Аш-Шабаб". Представник терористів повідомив, що напад на торговий центр у Найробі став помстою за присутність кенійських військ у Сомалі

Точне число жертв нападу на торговий центр Westgate в Найробі 21-25 вересня залишається невідомим, розслідування події триває. За даними кенійської влади загинули щонайменше 67 людей.