Погода, Новости, загрузка...

У мережі з’явилися фото комети, яка може вибухнути. ФОТО

http://tsn.ua
Спостерігати за її польотом можна вже зараз.

Експерти Пулковської обсерваторії заявили, що комета ISON, за якою можуть спостерігати жителі всієї планети, незабаром може вибухнути, ‒ пише ТСН.

Дослідники пояснюють можливість вибуху небесного тіла різницею температур. Наближаючись до Сонця, комета відчуває радикальну зміну температурних режимів, через що може розлетітися на шматки.

«Уявіть собі продукт, який лежить у вас у морозильній камері, потім на короткий час його кладуть в загальне відділення холодильника і потім він потрапляє на гарячу піч. Траєкторія комети ISON така, що, наближаючись на мінімальну відстань до Сонця, вона зазнає саме таку зміну температурних режимів. Вибух ймовірний, і ми маємо інформацію про активні процеси в ядрі комети, які підтверджують це», ‒ сказав співробітник обсерваторії Сергій Смирнов. Вчені розрахували, що найближчу точку до Сонця комета пройде 29 листопада. Саме тоді й може відбутися вибух.

Спостерігати за польотом небесного тіла жителі планети можуть вже зараз. Користувачі Facebook з усього світу роблять фотографії комети і публікують на своїх сторінках в соцмережах. Найкраще політ "вогненного змія" буде видно в зоні екватора. Астрономам-любителям радять спостерігати за небесним тілом за межею міста.