Погода, Новости, загрузка...

На Прикарпатті з отруєнням госпіталізували 38 людей

В обласній інфекційній лікарні на Прикарпатті перебуває 38 прикарпатців, серед них двоє неповнолітніх.

Про це пише УНН.

Кількість людей, що потребують шпиталізації зростає щогодини. На весіллі в місті Тлумач, Івано-Франківська область, гуляло 110 людей. Аби надати постраждалим допомогу на місці, лікарі-інфекціоністи організовують виїзні бригади.

"Попередній діагноз пацієнтів – гострий ентероколіт. Якщо результати баклабораторії доведуть, що люди отруїлися м’ясними стравами, тоді збудником масового отруєння людей на весілля стала бактерія сальмонели. Стан одного дорослого - вкрай важкий. Він поступив у стані інфекційно-токсичного шоку", - каже заступник головного лікаря обласної інфекційної лікарні Любов Андрусишин.

Наразі епідеміологи перевіряють воду та продукти, які вживали люди. В якому саме продукті містилась інфекційна бактерія мають з'ясувати фахівці.

Ресторан, де зафіксовано масове харчове отруєння, наразі не працює. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею Кримінального Кодексу України - порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою Тлумацького району.

Як повідомлялось раніше, сьогодні вранці до Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні госпіталізовано 33 осіб з харчовим отруєнням. Серед постраждалих є двоє неповнолітніх дітей.