Погода, Новости, загрузка...

В Україні збільшується кількість смертельних аварій. ВІДЕО

З кожним роком в Україні збільшується кількість дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками.

Причому кадри з доріг щодня дедалі страшніші, - йдеться у сюжеті ТСН.

Водії зізнаються, що їхні колеги за кермом уже геть знахабніли. Українські даішники щодня ловлять 37 п'яних та наколотих кермувальників і бідкаються, що зупиняти більше не дозволяє технічне оснащення, відсутність автоматичної фіксації порушень і брак самих інспекторів.

2011 року їх скоротили на третину, а зарплати не підняли.

"70% відсотків підрозділів районної ланки перебувають у складі 3-4 працівників. Як ви розумієте, забезпечити безпеку таким особовим складом і з такими технічними можливостями нереально", - каже керівник центру безпеки руху ДАІ Сергій Будник.

Автоінструктор Ігор Герасименко поділився своєю теорією смертності на дорогах. Він каже, що машин стає більше, їздять вони швидше, в той час як водії сліпо покладаються на можливості авто і самі не навчаються.

Від такої самовпевненості – і нерозраховані обгони, і спроби проскочити, і пізнє гальмування.

"Є таке правило: тонуть ті, хто впевнений у собі. Запитайте у водіїв: ви впевнено себе за кермом відчуваєте? - Так. - Ви добре їздите? - Так. І критерій: "Я не був в аварії вже десять років". Я на це кажу наступне: це не завжди була ваша заслуга", - зауважив інструктор.

Неввімкнені поворотники і п'яне кермування - це вже вітчизняна ментальність, переконані й інструктор, і керівник ДАІ. Після впровадження величезних штрафів крива смертності в Україні рвучко пішла донизу, але сьогодні знову зростає. Виною всьому інфляція, адже за нинішнім курсом штрафи вже не такі й великі, кажуть в інспекції.

Даішники радять єдиний на сьогодні спосіб вижити на дорозі: правило "Трьох "Д" - дай дураку дорогу".

Нагадаємо, в один день у двох містах України сталися схожі "п'яні" аварії. Так, у Луганську водій збив школярку, а розлючені люди ледь не лінчували п'яного чоловіка, який виявився директором місцевого нічного клубу.

Такий самий резонанс викликала аварія у Львові, де п'яний водій збив двох дітей. 8-річний хлопчик загинув у лікарні.