Погода, Новости, загрузка...

Жертва зґвалтування у Врадіївці хоче мільйон компенсації

http://www.1tv.ru/
Потерпіла у справі про зґвалтування Ірина Крашкова вимагає від своїх кривдників відшкодування моральних збитків у розмірі 1 мільйона 140 тисяч гривень.

Як повідомив кореспондент ВВС Україна у Миколаєві, Первомайський міський районний суд Миколаївської області мав допитати Крашкову ще у вівторок, однак її допит перенесли через погане самопочуття.

Потерпілій під час дачі свідчень знадобилася перерва, щоб заспокоїтися й прийняти ліки.

Під час допиту постраждала підтвердила свої попередні свідчення про те, що її зґвалтували двоє підсудних - колишній капітан міліції Євген Дрижак і колишній лейтенант міліції Дмитро Поліщук, а вбити намагалися усі троє звинувачених - Дрижак, Поліщук, в також водій таксі Сергій Рябиненко.

Усього у справі проходять чотири особи: Дмитро Поліщук, Євген Дрижак, водій таксі Сергій Рябиненко та колишній заступник керівника Врадіївського райвідділу міліції Михайло Кудринський.

У вівторок суд допитав таксиста Рябиненка.

Допит відбувається за закритими дверми у приміщенні Апеляційного суду. Журналісти підписали клопотання, аби їх допустили до зали суду, коли розглядатиметься епізод замаху на вбивство.

Компенсація за моральну шкоду

Адвокат Ірини Крашкової Руслан Радецький розповів, що його підзахисна отримала важкі травми, які потребують тривалої реабілітації. Саме на це, за його словами, буде витрачено мільйонну компенсацію, яку вимагають від обвинувачених.

"Ми заявили моральний позов у сумі 1 млн 140 тис. грн. На нашу думку, це цілком виправдана сума. Крашкова отримала дуже серйозні травми, втратила здоров'я, віднині вона лікуватиметься все життя. Крім того, вона молода жінка, їй тільки 29 років, у неї на вихованні малолітній син", - сказав адвокат, якого цитує "Укрінформ".

Як розповів у перерві в судовому засіданні представник потерпілої Євген Стельмах, потерпіла не змінювала показів, які дала під час досудового слідства: її спочатку зґвалтував капітан міліції Дрижак, потім він запропонував це саме зробити лейтенанту Поліщуку, і той погодився.

Після цього дівчину викинули з машини й били на вулиці троє підсудних.

"Вона говорить, що Дрижак витягнув її за волосся на вулицю, і як її били твердим предметом, чимось важким, металевим", - сказав Євген Стельмах, якого цитує УНІАН.

Він також додав, що стан Крашкової хворобливий, однак вона буде присутньою на кожному засіданні.

Мінімальна участь

Таксист Сергій Рябиненко на допиті у вівторок, 8 жовтня, заявив, що лише підвозив потерпілу, але не бив і не ґвалтував її.

Його адвокат Олексій Гончарук вважає участь свого підзахисного у злочині мінімальною.

"Людина не у формі й не володіє ситуацією. Йому сказали їхати – він їде і при цьому дуже боїться Дрижака. Він знав, що, якщо б тоді не виконав вимогу Дрижака, то його б побили разом з Крашковою", - цитує адвоката агенція "Інтерфакс-Україна".

Адвокат таксиста також назвав заяву Євгена Дрижака про те, що лише Рябиненко міг зґвалтувати постраждалу, очікуваним "звалюванням провини" на незахищену людину.

"Я вважаю, що у "врадіївській справі" є дві жертви – Крашкова і Рябиненко. А свою провину Рябиненко визнав лише у тому, що не зміг захистити Крашкову", - додав пан Гончарук.

Замах на вбивство

Наприкінці травня у Врадіївці жорстоко побили та зґвалтували 29-річну Ірину Крашкову.

У скоєнні злочину підозрювали співробітників місцевої міліції. Капітан Євген Дрижак уник затримання, тому 1 липня місцеві жителі намагалися штурмом захопити райвідділ міліції, вимагаючи арешту міліціонера. 2 липня Дрижака затримали.

Поліщука, Дрижака та Рябиненка звинувачують у скоєнні закінченого замаху на умисне вбивство з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб. Михайла Кудринського - у перевищенні влади та службових повноважень.

Крім того, Сергія Рябиненка звинувачують у розбої, проти Євгена Дрижака висунуто п'ять інших пунктів звинувачень, зокрема зґвалтування, перевищення влади та приховування тяжкого злочину.

Дмитра Поліщука також звинувачують у зґвалтуванні та зловживанні владою.

Жоден із міліціонерів не визнає себе винним по пунктах, що стосуються Ірини Крашкової.