Погода, Новости, загрузка...

Фото іспанських повій

http://gazeta.ua
Знімає будні провінційних повій фотограф Чема Сальванс.

Каталонський фотограф Чема Сальванс ось вже протягом восьми років фотографує побут провінційних іспанських повій. Не тих жриць любові, які трудяться в борделях , а дівчат , що голосують на сільських дорогах і абсолютно незахищених від різного виду неприємностей, ‒ пише Gazeta.ua.

«Я багато їздив по країні з різними фотопроектами і часто зустрічав дівчат, які сидять вздовж доріг. Вирішивши робити цю серію, спочатку я збирався пояснювати їм, чого хочу, може навіть пропонувати гроші. Я впевнений, що якщо запропонувати 50 євро і пообіцяти, що на фотографії не можна буде розгледіти обличчя , будь-хто погодиться. Але це вийшла б постановка. Я ж намагаюся діяти як біолог, який не втручається в осередок об'єкта свого спостереження. І тоді я вирішив маскуватися. Тварини для цього зазвичай зливаються з середовищем, в якому мешкають. Я подумав, що в ареалі повій багато дорожніх робітників. Купив шолом, жилет і жовтий геодезичний штатив. Приладнав до штативу кронштейн, щоб кріпити широкоформатну камеру. З цим спорядженням я підходив до дівчат і казав: "Слухай, я тут побуду трохи поруч з машиною". Спочатку я ловив момент, коли до дівчини під'їжджає машина. Але потім я зрозумів, що набагато цікавіше знімати саме очікування, в якому вони проводять 99 % свого часу», ‒ розповідає фотограф про свій проект.

Фотограф пояснив, що його цікавили не портрети, а пейзаж. Пейзаж як умови життя і роботи придорожніх путан.

«У них взагалі нічого немає. Тут з ними може трапитися всяке - їх вбивають, б'ють, деякі клієнти їдуть не заплативши. Просто тому що чоловік завжди фізично сильніше. Вони приїжджають з Румунії, Росії, Латинської Америки чи Африки, і не треба думати, що вони всі старі або страшні - серед них зустрічаються зовсім дівчатка, які раніше жодного разу в житті не виїжджали зі своїх сіл. Але вони не можуть зняти квартиру в місті, тому що у них немає документів. Майже всі вони знаходяться в руках мафії або сутенерів. І в цьому просторі вони виявляються абсолютно незахищеними», ‒ пояснив Сальванс.