Погода, Новости, загрузка...

Скільки вартуватиме оренда квартир на Новий рік

Останнім часом багато хто любить влаштовувати вечірки в орендованих квартирах або будинках. Новорічна ніч - не виняток.

Часто до оренди приміщення вдається молодь - якшо скинутись на цей атрибут свята, можна уникнути "нагляду" батьків, - пише Gazeta.ua.

Але багато орендодавців і ріелтори з побоюванням ставляться до такого контингенту - молодь може в запалі веселощів нанести серйозної шкоди приміщенню.

За даними ріелторів, квартири в центрі найчастіше орендують іноземці. "Це гості з Росії, також такою орендою почали цікавитися і туристи з Білорусії. Обов'язкове побажання - ялинка в квартирі і багато спальних місць", - розповіла менеджер Kiev Accommodation Юлія Пустовойт. При оренді квартири на Новий рік договір складають дня на чотири, причому безпосередньо святкові дні доведеться оплатити з націнкою.

Також багато ріелторські фірми просять заставу (близько ста доларів). Мінімальний термін бронювання - три доби без знижок плюс в новорічну ніч за подвійну плату. Однокімнатна в центрі для святкування Нового року обійдеться від 300 доларів, двокімнатна - від 600.

Ближче до околиць ціни падають, але принцип залишається тим же: мінімум три дні оренди і подвійний тариф за новорічну ніч або два дні за потрійну плату.

"Зазвичай на 31 грудня і 1 січня у мене знімають квартири сімейні пари. Ціни в новорічну ніч втричі вище звичайних, тобто 1-1,5 тис. грн за однокімнатну квартиру проти 330-450 грн", - розповів журналістам Валентин, власник кількох квартир на пр. Перемоги.

Як вдалося з'ясувати, оренда будинку на свято обійдеться не менше 2000 гривень на добу (може бути і більше, якщо агентство або господар також практикують націнки на Новий рік). Вартість котеджів VIP-рівня - від 8 тис. на добу.

Середньостатистичний українець в середньому витрачає на святкування Нового року близько 4 тисяч гривень.