Погода, Новости, загрузка...

Нардеп з Волині «наїхав» на Порошенка

Українці не уповноважували Порошенка вести сепаратні переговори з терористами, - вважає народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів.

«Ні Майдан, ні українське суспільство, ні ті солдати, які зараз, ризикуючи своїм життям, вооють на Донбасі і відстоюють територіальну цілісність України, не давали президенту Петрові Порошенку мандат на сепаратні переговори з терористами», - цитує політика партійна прес-служба.

Так він прокоментував факт переговорів з терористами у Донецьку 23 червня за участю Віктора Медведчука, Нестора Шуфрича, Леоніда Кучми, Олега Царьова і представників ДНР та ЛНР.

«Мене, як громадянина України, не може не обурювати вчорашня поява таких одіозних персон як Кучма, Медведчук, Шуфрич, Царьов на офіційних переговорах про перемир’я з тими, хто вбиває українців. Ці особи давно мали б відповідати за свої вчинки перед судом і українським народом, а не сидіти за столами. Проте, за інформацією авторитетних ЗМІ, сьогодні ворог української незалежності і кум Путіна Віктор Медведчук активно відвідує Адміністрацію Президента», - каже свободівець.

«Одностороннє перемир’я не виконується. Сепаратисти поповнюють свої сили, нападають на українських військових. Все, що відбувається зараз, дуже нагадує зраду Революції гідності. Українці чекають на рішучу відсіч інтервентам і люстрацію влади, а не на реінкарнацію постатей з минулого і формування корумпованої олігархічної республіки», - додав він.

Анатолій Вітів констатував, що загалом динаміка розвитку подій на Донбасі і в українському політикумі є невтішною: «Треба визнати, що одностороннє припинення вогню, ініційоване Президентом, плавно перетікає у переговори з російськими терористичними бандами... В подальшому це загрожує як мінімум перетворенням Донбасу у другу Абхазію. Оскільки ні РНБО, ні Адміністрація Президента не може пояснити, що на переговорах робив Віктор Медведчук, це це більше посилює тривогу за долю України і змушує констатувати, що Майдан нічому не навчив багатьох політиків».