Погода, Новости, загрузка...

«Правий сектор» виклав свою версію подій у Мукачевому. Відео

У розпорядженні Громадського з'явилось відео, зняте заблокованими у Мукачевому бійцями «Правого сектору».

На ньому один із бійців розповідає, що народний депутат Михайло Ланьо, відомий також за прізвиськом "Блюк", запросив "Правий сектор" на переговори. Бо, за його словами, патрулі добровольчого корпусу чергують і не пускають контрабанду в регіоні. Депутат запросив їх на переговори до спортивної бази "Антарес", якою контролює. Але домовитися не вдалося.



"Він (Михайло Ланьо - ред.) почав розказувати свою політику, що то його територія, його земля, контрабандний бізнес весь його. Що нікого з Шараничем (начальник УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич - ред.) вони не допустять. Сказав, що за ними стоїть Медведчук. Ну і далі почав погрожувати. Я сказав, все, не домовляємося. Ми свою роботу будемо робити далі"

Ще тоді, коли приїхали до бази, бійці "Правого сектору" побачили близько сотні озброєних людей. А вже виходячи з кабінету народного депутата побачили, що відбулося посилення: приїхав спецназ на двох камуфльованих джипах із кулеметними установками. За словами бійця "Правого сектора", вони вирішили тоді кинути димову шашку, щоб виїхати звідти. Потім почалася стрілянина, внаслідок якої був поранений один із бійців добровольчого корпусу. Після того вони все-таки виїхали з території спорткомплексу, пізніше, на виїзді, їх все-таки зупинили співробітники міліції. Бійців оточили і закликали скласти зброю. На цьому розповідь на відео обривається.