Погода, Новости, загрузка...

Україна отримала несподіваного чемпіона світу із боксу

Українці отримали ще один привід для гордості: слідом за Володимиром Кличком і Василем Ломаченко поясом чемпіона світу за однією з найпопулярніших версій заволодів Віктор Постол.

31-річний уродженець Броварського району в добре відомому в боксерських колах американському містечку Карсон в Каліфорнії в поєдинку за титул WBC у вазі до 63,5 кг нокаутував у 10-му раунді аргентинця Лукаса Матісса.

ДОВГА ДОРОГА ДО ВЕРШИНИ

Ім'я Постола на батьківщині не дуже відоме. У професіонали він пішов у 23-річному віці в 2007 році після скромної любительської кар'єри, підписавши контракт з вітчизняною компанією Elite Boxing Promotions. Шість років він бився переважно в Києві, причому в невеликих залах, але всі поєдинки вигравав. Ситуація круто змінилася, коли у справах Віктора взявся допомагати знаменитий американець Боб Арум, промоутер Василя Ломаченка.

Постол почав битися в США, потрапив у спаринг-партнери до знаменитого філіппінця Менні Пакьяо. У травні цього року наш боксер на прізвисько Iceman (Льодяний чоловік) отримав статус обов'язкового претендента на пояс WBC після 27-й перемоги поспіль - над американцем Джейком Гьюрісео за очками. Оскільки володів титулом «янкі», Денні Гарсія перейшов в іншу вагову категорію, то українцеві довелося битися з другим номером рейтингу - Лукасом Матіссе.

Аргентинець вважався фаворитом (коеф. його успіх був - 1,40 до одного, тоді як на Постола - три до одного). Але український «технар» осоромив скептиків і заповнив зал фанів Лукаса: після рівності почавши із сьомого раунду, він став нарощувати перевагу, а в 10-й трихвилинці завдав удару в голову і суперник не піднявся. Як виявилося, боявся пошкодження ока. Відомий тренер Фредді Роуч, який готував Віктора, сказав, що успіх українця вважає однією з найбільших своїх перемог. Цікаво, що свіжоспечений чемпіон заробив всього $ 90000, тоді як його опонент - півмільйона.

СЛАВА ЗАРАЗ і велике МАЙБУТНЄ

Співвітчизника відразу ж біля рингу привітали колишні чемпіони світу серед любителів, а тепер успішні профі Василь Ломаченко та Тарас Шелестюк. «Перемога Постола особисто для мене - велика несподіванка, - сказав нам екс-чемпіон світу Андрій Котельник. - Все-таки Матісса - дуже сильний боксер, але Віктор витримав натиск і зумів нав'язати свою манеру ведення бою, показав характер. Молодець!»

Оцінив Постола і Арум, який заявив, що у нього є для українця кілька крутих боїв. Сам же герой хоче провести об'єднувальний поєдинок з володічим поясом WBO американцем Теренсом Кроуфордом і довести, що «в Україні не перевелися чемпіони».