Погода, Новости, загрузка...

Як керувати своїми емоціями: поради спеціалістів

Як не піддатися негативним думкам і негативним емоціям?
 
Мало хто з сучасних людей вміє керувати своїми емоціями і зберігає бадьорість духу і позитивний настрій, незважаючи на життєві обставини. Основна маса людей зовсім не знає, як протистояти стресу: впадає в паніку, гнів, агресію, тривогу або інші негативні емоції, в залежності від ситуації.
 
А залучення негативних емоцій не тільки отруює життя самій людині і її оточенню, але й негативно впливає на її здоров'я: руйнує нервову, серцево-судинну систему і загрожує безліччю самих різних захворювань. Адже ні для кого не секрет, що всі хвороби від нервів.
 
Але ж можна навчитися контролювати свої емоції. І тоді навіть сильний стрес і неприємні обставини не зможуть вивести вас з душевної рівноваги і зіпсувати гарний настрій.

Фахівці рекомендують розвинути у себе навички, які допоможуть справлятися зі своїм станом і емоціями:

1. Навчіться переключати увагу з небажаних думок на те, що вам найбільше необхідно в даний момент. Так ви зможете негативні емоції трансформувати в позитивні.

2. Слідкуйте за своєю мімікою і виразом обличчя, адже вони нерозривно пов'язані з емоціями, які ви відчуваєте в поточний момент. Крім того, відстежуйте положення тіла, свої жести і те, як звучить ваш голос.

3. Коли вами заволодіває негативна емоція, постарайтеся дихати глибоко, рівно і повільно. Такий тип дихання знімає роздратування, а також напругу у всьому тілі.

4. Навчіться керувати своєю уявою. Постарайтеся повністю занурюватися в ті образи і фантазії, які ви представляєте в конкретний момент. Це дозволить вам легко перебудовуватися і абстрагуватися від негативних обставин або ситуацій.

Крім того, завжди можна звернутися до професійних психологів або психотерапевтів, які допоможуть впоратися зі стресом і навчать спеціальним технікам управління своїми емоціями.

Варто відзначити, що відмінно заспокоюють, нормалізують сон і позбавляють від симптомів стресу також різні фітокомплекси.