Погода, Новости, загрузка...

Люка Бессона оштрафували за плагіат

Одна з областей, яку уважно перевіряють на наявність крадених ідей є кінематограф. Останній великий скандал пов'язаний з ім'ям відомого режисера - Люка Бессона, якого оштрафували за сценарій до фільму "Напролом".

Судовий позов подали режисер Джон Карпентер і прокатна студія Studiocanal, вони розглянули у фільмі Бессона образи і сюжетні ходи з картини "Втеча з Нью-Йорка" 1981 з Куртом Расселом у головній ролі. Французький суд виніс рішення на користь позивачів, відповідачами став не тільки Бессон, а й Метер і Сент-Леже, сценаристи проекту. Правда, сума компенсації виявилася невелика - 60000 євро.

Вирок був винесений на основі результатів аналізу обох науково-фантастичних фільмів. З головних і надто явних збігів - атлетичної розвинений головний герой з цинічним характером, засуджений до тюремного ув'язнення. За сюжетом персонаж отримує пропозицію-угоду врятувати дочку президента США або його дочка, що знаходяться в заручниках.

Видання The Escapist зазначає, що в Голлівуді поступово вимирає поняття оригінальності, тому подібні подібності в майбутньому неминучі.