Додати запис

Грам прозорості

З середи 04.03.2015 почне виконуватися ініційоване мною рішення щодо зміни регламенту проведення засідань міськвиконкому, а саме усі бажаючі зможуть бачити онлайн трансляцію і запис засідань та результати голосувань відтепер будуть поіменними. Впевнений, для багатьох членів виконкому це стане стимулом виваженіше, а не кон'юнктурно голосувати за те чи інше рішення.
Попри апеляції працівників загального відділу, типу: «закон нас не зобов’язує розміщувати пояснювальні записки щодо проектів рішень» (де, як правило, обґрунтовуються тарифи, зміни в містобудівній документації тощо), чиновників вдалось переконати в необхідності прозорості і нарешті на сайті міськради можна ознайомитись з усіма додатками та пояснювальними записками до рішень.
Так само вдалось переконати міського голову, дати доручення головному архітектору міста Герасимюку Леоніду Васильовичу, розробити і оприлюднити на сайті міськради комплексну схему розміщення тимчасових споруд. На мою думку, підприємці мають бачити, де можна поставити кіоск чи лоток, а де ні, щоб не виникало питань, як зараз, чому одному можна, а іншому зась. На щастя, з другої спроби вдалось їх "доконати" це зробити і зараз близько 60% усіх тимчасових споруд є позначені на даній схемі:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/8035398/%D0%9A%D0%A1%D0%A0%D0%A2%D0%A1.pdf
https://dl.dropboxusercontent.com/u/8035398/%D0%9F%D0%9E%D0%97%D0%9D%D0%90%D0%A7%D0%95%D0%9D%D0%9D%D0%AF.pdf
Чому не спішили це робити стало зрозуміло згодом, оскільки, як видно із схеми, більше 20% усіх кіосків стоять у місті без сплати податків за оренду земельної ділянки та без відповідних дозволів. Кому ж ідуть гроші за «недобачення» неправомірно розміщених малих архітектурних форм, наразі не зрозуміло, але точно не в бюджет міста.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не просто грам прозоростi, це метр вiдкритостi, децiбел вiдповiдальностi, та джоуль професiоналiзму!
Відповісти
Займіться краще вбивцею, якого ви породили. А псевдодемонстрація вашої корисної роботи нікому не потрібна.
Відповісти
Не варто плутати грішне з праведним. А тим більш, приписуати Климчуку вбицю. Він що - його рідний батько чи його вчитель? А щодо прозорості - це мегачудово
Відповісти
климчук,їдь в ато,досить тут з пустого в порожнє переливати
Відповісти
Чиновники! Працюйте, а не відволікайтесь на інтерент в робочий час!
Відповісти
з приводу цієї ініціативи може сказати Булковська та її патрон Чечелюк?
Відповісти
пан Осіпов переорієнтовує своїх опонентів-журналістів на Самооборону.
Відповісти
Самооборону - на смітник історії. Це організація, яка себе вичерпала. для заробляння грошей - годиться, але як політичний проект чи для користі держави - 0
Відповісти
Great hammer of Thor, that is poruwfelly helpful!
Відповісти