«Я є для них перешкодою у дерибані грошей», – Ярмольський про недовіру депутатів

«Я є для них перешкодою у дерибані грошей», – Ярмольський про недовіру депутатів
Голова Луцької районної державної адміністрації Ігор Ярмольський вважає, що, висловлюючи йому недовіру, депутати райради мають намір позбутися своєрідної перешкоди, яку він становить для них у здійсненні "дерибану" бюджетних грошей.

Про це Ігор Ярмольський розповів у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost.

За словами голови Луцької РДА, ініціатори висловлення йому недовіри – депутати Вадим Веремчук, Олександр Свирида і Олександр Бляшук. А каменем спотикання стало створене раніше комунальне підприємство «Луцьке». Депутати запевняли, що голова РДА саботує заміну газових котелень на твердопаливні. На переконання ж Ярмольського саме через згадане комунальне підприємство відбувається "дерибан" бюджетних коштів.

«Це люди, які сидять на грошових потоках. Вони зацікавлені в тому, щоб гроші йшли тільки через комунальне підприємство «Луцьке». Але вже є 9 кримінальних справ щодо цього підприємства. І я категорично проти того, щоб ці 36 мільйонів перевиконання, які у нас є, йшли на КП «Луцьке». Я стою на тому, щоб все було через головних розпорядників коштів», - пояснив Ярмольський.

Він додав, що знає про конкретні ситуації, де нераціонально використали гроші.

«Півмільйона загнали на Гірку Полонку, а котельні немає, півмільйона на Рованці – котельні немає, півмільйона на Романів – котельні немає. Ще 1,7 мільйона – на Боратин, а робіт там фактично виконано на 300 тисяч максимум», - сказав він. До того ж, на думку Ярмольського, КП «Луцьке» купило три автомобілі Renault Kangoo за завищеними цінами. Адже вартість одного автомобіля такої марки на вторинному ринку Луцька – від 190 до 206 тисяч гривень. Натомість купили два автомобілі за 345 тисяч гривень і один за 310 тисяч. «Не важко порахувати, що на них вони заробили приблизно 4,5 тисячі доларів», - сказав голова Луцької РДА.

Більше того, Ігор Ярмольський називає голослівною інформацією слова Олександра Свириди про те, що нібито «катастрофічно не виконується бюджет району головою РДА».

«Але на сьогодні майже за всіма показниками район – серед лідерів. Щодо бюджету, то перевиконання складає 114,5%. Тобто ми маємо перехідних коштів від перевиконання 36 мільйонів. Їх ми повинні ділити. І я проти, щоб ті гроші йшли на КП «Луцьке». Я не погоджувався і не буду погоджуватися на їхні злочинні умови», - сказав Ярмольський.

Відомо також, що троє згаданих депутатів вже писали звернення голові Волинської ОДА Олександру Савченку щодо проведення перевірки діяльності Ярмольського та аналізу ефективності використання бюджетних коштів. Здебільшого те, що озвучили депутати у зверненні, згодом і стало нібито мотивом для висловлення недовіри. Хоча, за словами очільника району, перевірки, ініційовані Савченком, не виявили порушень у роботі Ярмольського.

«Того разу у них не вийшло. Спробували тепер недовіру на сесії. Це така травля. Я є для них штучною перешкодою у дерибані грошей. Бо я відповідаю за раціональність використання і наповнення бюджету», - резюмував Ігор Ярмольський.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ігоре Петровичу, як можна нажити такі статки, як маєти Ви, (будинок, автомобілі, земельні ділянки і т.д.) перебуваючи на посаді Маяківського сільського голови, тобто , - ДЕРЖАВНОГО СЛУЖБОВЦЯ - І В МАЯКАХ НІЧОГО НЕ ЗРОБИТИ - на відміну, наприклад, від Боратина
Відповісти
Останні новини
«Я є для них перешкодою у дерибані грошей», – Ярмольський про недовіру депутатів
23 травень, 2018, 19:52