Тетяна Монтян прокоментувала «помийну війну» у Луцьку

Тетяна Монтян прокоментувала «помийну війну» у Луцьку
Український адвокат і громадська діячка Тетяна Монтян обізвала лучанку, яка виливала помиї під стіни міськради, "дурою", а також "веселою і креативною жінкою".

Так Тетяна Монтян відреагувала на публікацію ВолиньPost’у «Протест по-луцьки: помиї - під стіни мерії» у соцмережі Facebook 21 серпня.

Нагадаємо, поблизу приміщення Луцької міської ради, за адресою вулиця П'ятницька гірка, 3 стоїть будинок, одна з квартир якого – без каналізації. Мешканка цієї квартири намагалася своєрідно «боротися» із чиновниками, які, з її слів, не хочуть допомогти у її проблемі: виливала нечистоти під стіни муніципалітету.

«Переконана, що лучани як співвласники майна та бюджету територіальної громади ну просто мріють подарувати нову квартиру цій веселій та креативній тітці», - іронічно зазначила Тетяна Монтян у Facebook.

«ЗІ. Я не сумніваюсь, що, якщо б не ця дура, то решта співвласників будинку давно б вже зробили з нього няшечку - центр міста, все-таки», - додала адвокат.



Під дописом Тетяни Монтян розгорілася жвава дискусія, фрагменти якої подаємо нижче:

Александр Лапин Тетяно, прочитав до кінця. Там не все так однозначно. Питання, як я розумію, у тому, що їй не потрібно було переселятись до цієї будівлі з початку, бо воно не відповідає ані ДБН, ані санітарним нормам. І правильно вона зробила, що не приватизувала це жахіття. До речі, якщо будинок таки визнають аварійним, то вона єдина буде мати реальний шанс отримати нове житло. А ось її сусіди, якраз і є лохами, які мало того, що приватизували квартири у халупі аварійній, так ще й самовільно збудували пристройки до них. До того ж, ця наймачка, єдина з усього будинку знає, за що платить ЖЕКу та може дресувати ЖЕКівців на цілком законних підставах, щоб вони робили їй ремонт. Так хто з мешканців будинку більший лох ?

Тетяна Монтян Вона, бо досі сцить у відро. Я бачила цей будинок - всім разом з нього запросто можна зробити няшечку та жити в центрі міста.

Александр Лапин Можна, але навіщо, якщо можна дочекатися, коли він розвалиться (а судячи по тріщинах, чекати залишилось недовго), а потім вона єдина отримає безоплатно нове житло?

Александр Штурнев Та таких будинків по країні більшість і якщо всі будуть чекати, то залишаться на вулиці, бо заміни нема, а якщо їм дадуть нове житло, то вони його вб'ють, як вбили старе і знов почнуть волати щоб їм дали нові квартири.

Александр Лапин Олександре, річ у тому, що власникам приватизованого житла - не дадуть нічого, а наймачам житла, що знаходиться у комунальній власності - зобов’язані дати. Та що тітка все правильно робить, на відміну від її сусідів

Тетяна Монтян Та ніхто їй нічого не дасть.

Александр Лапин Та й щиро кажучи, житло було вбите спочатку (відсутні санвузли у самій будівлі).

Александр Штурнев Нехай і далі дзюрить у цебро, а будинок розвалиться і буде вона дзюрити у відро вже на вулиці, якщо не зрозуміє,що це її власність і окрім неї ніхто нічого робити їй не буде.

Александр Лапин Олександре, у тому й справа, що її квартира - не її власність, а комунальна власність. А вона - відповідальний квартиронаймач. Ви розумієте різницю та наслідки?

Тетяна Монтян Що ж тут незрозумілого. Якщо навіть будинок розвалиться, їй дадуть койко-місце в якомусь гуртожитку

Александр Лапин
Вимоги ст. 113 ЖК України ще ніхто не скасовував

Александр Штурнев На жаль чи на щастя не працює радянська халявна система, де усі отримували безкоштовно житло машину тощо, і їй нічого не дадуть, бо нема з чого дати, лише такий самий вбитий гуртожиток.

Тетяна Монтян Вимоги є, а вільних квартир нема

Александр Лапин
Олександре, то в неї з’явиться хоча б можливість збивати компенсацію, на відміну від власників приватизованих квартир, які не отримають нічого. У аварійних будинках краще не приватизовувати квартири, а дрюкати ОМС

Александр Лапин Я б цій тітці порадив би ще звернутися до суду з адмінпозовом про визнання бездіяльності міськради незаконною та зобов’язання визнати будинок аварійним та розселити. Хай би оплатила судово-будівельну експертизу і вуаля

Александр Штурнев А якщо інші мешканці не забажають відселятися? і хто їм у випадку відселення компенсує затрати, які вони вклали у свої сартири, до того ж у них приватизовано. Відселяти її одну, думаю ніхто не буде.

Александр Лапин Олександре, про що я й кажу. У аварійних будинках вигідніше бути наймачем, а не власником, бо якщо ти власник - то твій клопіт та головний біль, а якщо ти наймач, у тебе є право щось вимагати від розпорядника комунальною власністю.

Тетяна Монтян Право є, але в реалі вона не отримає нічого

Александр Штурнев Але таких будинків більшість по країні і, що тоді робити? Сидіти

Александр Лапин Тетяно, а ось тут я б посперечався. Не питання, можливо, у Луцьку так і є. Але у Донецькій області, щоб не провокувати бунти ОМС знаходять можливості. Я не кажу, що нове житло ЗНАЧНО краще, але його вже є сенс приватизовувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лохудра
Відповісти
Останні новини
Тетяна Монтян прокоментувала «помийну війну» у Луцьку
22 серпень, 2013, 12:13