Рейдерське захоплення «Волиньторфу» триває, – «Свобода»

Рейдерське захоплення «Волиньторфу» триває, – «Свобода»
Оскільки нового директора на «Волиньторф» призначили без погодження з облдержадміністрацією у ВО «Свобода» кажуть, що рейдерське захоплення підприємства триває.

«У Волинській облдержадміністрації змушені визнати, що призначення нового директора державного підприємства «Волиньторф» суперечить вимогам чинного законодавства», - кажуть у партії, посилаючись на відповідь на депутатське запитання депутата облради Миколи Давидюка.

Зокрема, в листі вказано, що наказом міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького на посаду директора державного підприємства «Волиньторф» 19 червня 2013 року призначено Олександра Шульгу, який із березня 2013 року виконував обов'язки директора.

«Це призначення проведене без погодження з головою обласної державної адміністрації, що суперечить вимогам чинного законодавства», – констатують у Волинській ОДА.

«Міністром проігноровано аргументовані подання голови обласної державної адміністрації та рішення колегії облдержадміністрації щодо продовження дії контракту з Киричиком Іваном Мироновичем на посаді директора ДП «Волиньторф», - стверджують чиновники.

Тож, свободівці заявляють: відбувається рейдерське захоплення цього прибуткового державного підприємства, а Кабмін проігнорував думку трудового колективу.

«Тепер уже цілком очевидно, що рейдерське захоплення державного підприємства «Волиньторф» триває. Логічно припустити, що надалі слід очікувати подальших дій нового керівництва ДП «Волиньторф», спрямованих на цілковиту заміну управлінської команди підприємства і навіть структури його власності», - кажуть в «Свободі».

Тому народний депутат України Анатолій Вітів 28 лютого 2013 року зареєстрував у Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (щодо включення підприємства «Волиньторф» до переліку об'єктів, що не підлягають приватизації)».

Варто додати, що епопея зі зміною керівництва цього волинського держпідприємства тривала кілька місяців. Вперше про неї заявили під час сесії Волиньради 26 лютого.

За трохи директором найбільшого виробника торфу та торф’яних пелетів на Україні ДП «Волиньторф» став Олександр Шульга, який, до слова, був призначений в уряді. Його попередник Іван Киричук, якого захищав увесь колектив підприємства, був із посади звільнений.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в якого з цих директорів Дубняк радник?
Відповісти
Хто послав Діму Дубняка в Маневичі з Луцьктепла? Послав чи заслав, Діма нафіг воно тобі треба? Ти там консультант і тебе там жодного разу не бачили.
Петровича і Єрємея (як його називають в Маневичах) взули донецькі. Шкода, бо ім пофіг полісся, вони вижмуть до упора природу і бабло.
Вітів нехера не зробить, але потриндить.
Чи переконає Петрович та Єрємєй Сім'ю?
Відповісти
Останні новини
Рейдерське захоплення «Волиньторфу» триває, – «Свобода»
22 серпень, 2013, 14:34