«Зник» COVID-сертифікат у Дії: що робити

«Зник» COVID-сертифікат у Дії: що робити
Українці, у яких перестав відображатися COVID-сертифікат у Дії, або у яких його термін становить пів року (не подовжено до року), можуть оновити електронний документ.

Причому зробити це тепер можна без "підпису обличчям", тобто без використання технології "фото ID" у смартфоні, а також без електронного підпису на вебпорталі, пише "Обозреватель".

OBOZREVATEL склав покрокову інструкцію про те, що робити для оновлення COVID-сертифіката або отримання нового замість "зниклого".

Оновлення програми

На смартфоні або планшеті має бути встановлена остання версія Дії. Завантажити її (або оновитись) можна за допомогою Google Play для пристроїв на Android та AppStore для гаджетів з iOS. Ідеться про версію 3.0.18 для iPhone та 3.0.14 для Android.

Термін дії вже наявного COVID-сертифіката після цього має автоматично продовжитись з пів року до року. Якщо цього не сталося, потрібно зробити наступні кроки та отримати новий документ.

Авторизуйтесь у додатку

Найпростіше це зробити через BankID – спрацює, якщо на пристрої вже встановлено застосунок онлайн-банкінгу. У такому разі Дія отримає дані від банку.

Якщо онлайн-банкінгу немає, але є ID-картка або біометричний паспорт, а телефон підтримує функцію NFC, можна авторизуватися за допомогою цих документів. Для цього потрібно вибрати відповідний спосіб входу та просто прикласти документ до смартфона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.