У Луцьку ввели обов'язкову реєстрацію собак

У Луцьку ввели обов'язкову реєстрацію собак
Віднині в Луцьку власники собак повинні їх реєструвати та щомісячно платити за вихованців.

Про це стало відомо 25 вересня під час сесії Луцької міської ради.

Депутати міськради підтримали рішення: собак треба реєструвати у державних чи приватних ветеринарів. Після цього за домашніх улюбленців треба буде платити гроші. За малу собаку – 2 гривні, середню – 4, а велику – 6 гривень за місяць.

За словами директора підприємства «Ласка» Богдани Новарчук, нині в Луцьку є приблизно 7 тисяч собак, а зареєстровано тільки 800.

Крім того, на договірних засадах підприємство «Ласка» буде відловлювати собак із закритих територій, наприклад, будівельних майданчиків. Відлов і стерилізація собаки вартуватиме 100-200 гривень.

Крім того, підприємство займається виловом собак із вулиць міста. У разі потреби мешканці можуть дзвонити на службу звернень міськради 15-80, а звідти повідомлення передадуть в підприємство, яке відловить бездомних вуличних собак. Ця робота зменшує як загальну кількість бездомних собак, так і кількість покусаних мешканців Луцька, - переконують у КП.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
виловлювати собак.
А далі куди? (
Відповісти
Дана - ти повна нездара.
Не у всіх породисті вівчарки і алабаї, наприклад.
Старики беруть собак з милосердя, а ти за те що людина приютить нещасного Бровка ще й податком її обкладеш.
Відповісти
Повністю підтримую!!! Особливо на рахунок Дани. Звідки вона взагалі взялась, ця нібито активістка, а насправді губителька собак. В неї гроші - перш за все! Ніхто не каже, що коштів які виділяє виконком, вистачить на утримання всього притулку, але ж і люди роблять благодійні внески, та і привозять крупи (сам особисто привозив і перераховував гроші). Після побаченого - в яких умовах утримуються собаки, виникає сумнів - чи бачать ті нещасні тварини ті кошти, які на них виділяються. А ще, ці постійні борги за комунальні послуги... Мені абсолютно не шкода кожен місяць платити кілька гривень за свого улюбленця. Аби ті гроші дійсно йшли за своїм призначенням. Мабуть потрібно щось міняти в притулку, чи когось!
Відповісти
Ну от і все зрозуміло - 800 офіційних, а решту на відстріл!!!
Відповісти
А на котів?
Відповісти
Нащо? Коти ж кльові.
Відповісти
Знайшли спосіб, як набити собі кошені-сцуки. І за тих собак ,що на прив"язі в дворі сидять теж платити треба? Ща що саме? Та і взагалі що це за гон? Які податки????Гроші звичайно не великі,але якщо кожен буде совісно платити набіжить немаленька сума... якби ж то ці гроші йшли по призначенню, в чому я дуже сумніваюсь (
Відловлюватимуть собак ,а далі? Будуть як перед Євро 2012 живцем палити в печі? Виродки ,а не люди!
Відповісти
У Євросоюз бажаєте? Тоді дізнайтеся, які податки там на собак і на тих що біля будинку і тих, що у квартирі! А то жити хочете як у Європі, але по "своїх" законах?:) Ні - так не піде! Або колгосп або цивілізація!
Відповісти
У Евросоюзі за такий притулок, Дану опустили б по саму помідорницю і спитали б а де гроші? Приїдь на Мамсурова подивися і поспілкуйся з тими, хто живе поруч.
Відповісти
Ей, алльо!!! Що за наїзди??? Немає куди подіти свою агресію, то вдартесь головою в стіну,мо полегшає? Де в мене писалося, що я так рвуся у Євросоюз? Ні в тексті, ні в підтексті сказано такого не було, навіть натяку. Так, що ваше зауваження в мою адресу, недоцільне.А якщо ви вже, шановний/-на, завели тему про податки в Європі, смію зауважити , що я цілком і повністю обізнана,які там податки на собак, машини, нерухомість і т.д. Але ви не врахували одного-європейці платять податки, так як в них це дозволяють зарплати + вони впевнені , що ці кошти підуть за призначенням.
Маєте ще бажання поговорити про життя в Європі- шукайте для цього відповідну статтю на "ВолиньПості". Тут обговорення цієї теми є недоречним.
Відповісти
А скоро введуть збір коштів, за утримання мікробів на тілі...
Відповісти
в мене є багато знайомих ветеренарів, так ті категорично проти, в честь чого вони мають займатися цим, вносити в базу дані, кличку і ТД, їм за платять? а в міскраді сказали "відключим воду" от така правда!
Відповісти
Міська рада не має права відключати воду. От така правда! Це те саме, що пеклом чи прибульцями погрожувати.
Відповісти
Костя, "відключим воду" я взяв в кавички, бо це не буквально, а просто фраза з кінофільму, а в ній смисл погрози від влади.
Відповісти
фотка гарна, така мила, напевно модерато дуже собак любить, раз таку фотку на цю новину поставив
Відповісти
Дулю з гівном вони від мене отримають, а не поток. Суки кончані. Мені є кому допомагати. А дані в кишеню класти - в мене не було в планах. Вкуси себе за дупу
Відповісти
Розберіться, будь ласка, з шизанутою мешканкою по вул.Ярощука, 17. 5 псів і 10 котів в квартирі, всі смердючі і лайно її по всій вулиці розносять
Відповісти
Ідіотизм. А як будуть стягувати податок? Дана ходитиме по квартирах і збиратиме? Раніше я так обурювалась недавніми наїздами на святу людину, і думала, що з її ідеї з податком посміються і забудуть, і навіть час від часу зкидала гроші на притулок, бо шкодувала собак, і людей, які ними опікуються. Мабуть більше не буду.Якщо джерело фінансування нарешті знайшли, то що ж...
Відповісти
Для этого барбосу должно быть от 6 до 18 месяцев, он должен быть стерилизован, никогда ранее не обращаться к ветеринару с травмами и болезнями, а хозяин должен быть согласен на франшизу 2000 грн. Уменьшение минимальной франшизы до 100 грн удорожает страховку до 420 грн, а если пес не кастрирован — уже до 500. Собачка старше 8 лет может быть застрахована уже за 900 грн. Если она раньше лечилась от травм и заболеваний — за 2300 грн, а если мы к тому же хотим застраховать ее от расширенного списка болезней, это обойдется уже в 3800. А уже упомянутое вип-страхование стоит и вовсе 10 тыс. грн в год.
Відповісти
Реєстрація собак-Для этого барбосу должно быть от 6 до 18 месяцев, он должен быть стерилизован, никогда ранее не обращаться к ветеринару с травмами и болезнями, а хозяин должен быть согласен на франшизу 2000 грн. Уменьшение минимальной франшизы до 100 грн удорожает страховку до 420 грн, а если пес не кастрирован — уже до 500. Собачка старше 8 лет может быть застрахована уже за 900 грн. Если она раньше лечилась от травм и заболеваний — за 2300 грн, а если мы к тому же хотим застраховать ее от расширенного списка болезней, это обойдется уже в 3800. А уже упомянутое вип-страхование стоит и вовсе 10 тыс. грн в год.
если его любимец еще не «чипирован», — идентификационный чип: застраховано может быть только то животное, под кожу которого вживлен чип с уникальным номером. Это даст СК уверенность, что каждый раз лечится именно застрахованная зверушка, а не целая компания похожих на нее родственников.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку ввели обов'язкову реєстрацію собак
25 вересень, 2013, 16:16