Нові подробиці авіакатастрофи на Волині: могло бути три жертви

Нові подробиці  авіакатастрофи на Волині: могло бути три жертви
На екіпаж АН-2, який розбився біля села Скулин Ковельського району, чекав їхній товариш, а місцеві селяни підозріло точно знали, коли літак мав вилетіти і повернутися в ту нещасливу ніч.

Із розмов із селянами і сільським головою села Скулин стали відомі нові подробиці нічної трагедії. Які, втім, не дають відповіді на основне питання: куди літав «кукурузник» перед тим, як розбитися у полях під селом?..

ДИВИТИСЯ ВІДЕО ПРО АВІАКАТАСТРОФУ У СКУЛИНІ

ПОСАДОЧНА СМУГА КОЛГОСПНОГО АЕРОДРОМУ БУЛА ОСВІТЛЕНА

За словами мешканців Скулина, під час аварії літака постраждала ще одна людина. На щастя – не смертельно.

Так, свідки розповідають, що на екіпаж літака АН-2 протягом ночі чекав невідомий чоловік. Він привіз мікроавтобусом електрогенератор і освітлював колишнє колгоспне летовище, аби пілот бачив, куди приземлитися.

Чоловік – не місцевий. Про це селяни стверджують одностайно. Саме він першим побачив, як літак впав за кількасот метрів від аеродрому.

Як розповів скулинський сільський голова Петро Рудень, незнайомець, зрозумівши, що сталася катастрофа, помчав на місце пригоди.

Хоча відстань від розбитого літака до закинутого летовища дійсно не перевищує 300-400 метрів, дістатися туди було не так легко. На шляху – численні меліоративні канали, до того ж дорога завертає різко вбік.

Водій мікроавтобуса, поспішаючи на допомогу своїм товаришам, не впорався з керуванням, злетів в кювет і влетів в придорожні чагарники. На щастя, постраждало лише авто.

Саме цей чоловік і зателефонував у міліцію з мобільного. Як виявилося, повідомив він спочатку камінь-каширських правоохоронців (мобільний оператор до них спрямував екстрений дзвінок), які прибули на місце аварії, в свою чергу повідомивши про подію Ковельський РВ УМВС.

ВЕРСІЇ

Як вже повідомлялося, наразі розглядається дві версії катастрофи. Технічна несправність літака або нез’ясовані неправильні дії пілота. Наслідок – АН-2 зачепив крилом меліоративну канаву і врізався в землю. Основний удар прийшовся на кабіну.

Двоє людей, які там перебували, за словами прокурора з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Волинської області Олега Лісовецького (на відео), загинули саме від зіткнення.



Удар був настільки сильний, що двигун вилетів на десяток-другий метрів від самого літального апарату. Особи загиблих встановили. Це мешканці Волинської та Одеської областей. Один із них 1986 року народження. Інший – практично одноліток.



ЯК ПО ГРАФІКУ

Офіційні особи відмовляються коментувати, що саме перевозив екіпаж літака. Одна з версій, яку поширюють ЗМІ, – контрабанда цигарок.

Так це чи ні – буде з’ясовано з часом. На фото можна побачити безліч картонних коробок навкруги уламків літака.

Цікаво інше. Виявляється, цей літак простояв на колгоспному аеродромі приблизно два місяці. До речі, це зовсім не насторожувало місцеву владу.

Сільський голова розповів, що час від часу летовищем користується лісова охорона, пожежники, прилітав навіть приватний літак.

Тому ніхто й не цікавився, чому він там стояв, хто його власник. Нібито, з цього літака мали окроплювати від шкідників чи то ліс, чи то поля.

Але дивує поінформованість мешканців Скулина щодо часу вильоту і прильоту літака. Селяни, з якими довелося поспілкуватися, одностайно говорять: це був перший його політ з колгоспного аеродрому. До того ж вони знали про час вильоту: між 24 та 1 годиною ночі і орієнтоване прибуття назад – о пів на четверту.

Богдан ПТАШНИК (спеціально для ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"відео" абсолютно відповідає цій "авіакатастрофі"! Що за дебіл зйомку робив? Хто ж так камерою махає, що зі звуком??? Ганьба!
Відповісти
хочеш якісного відео-дивись телевізор.свої претензії запхай собі в о4ко,гамнюк.
Відповісти
який сайт - таке й відео і назва і відповідність.
Відповісти
ПОСАДОЧНА - ? Грамотії.
Відповісти
Якщо перевірити реєстраційний номер літака який зображений на фото(UR-54853), то з"ясовується цікава деталь. Цей літак за рік розбився уже другий раз!!! Як таке можливо? Щось тут не чисто. Як доказ гляньте цей звіт на сторінці 14 http://www.avia.gov.ua/uploads/documents/8957.pdf Або цей на сторінці 4 http://www.avia.gov.ua/uploads/documents/8762.pdf
Відповісти
Михайло! Ти начебто грамотний хлопець, а такі речі пишеш!:) Це все елементарно робиться - береться "будь-який" номер, який сподобався, з бази і все! А тим більше якщо літак не зареєстрований, його не відслідковують диспетчери і використовується для контрабанди в глухому селі!:) А ти якісь сторінки пропонуєш подивитись?:) "Специ" подивилися і ... нічого не знайшли - літак липовий!
Відповісти
таке враження що ви все життя номери літакам перебиваєте
Відповісти
Ні! Частенько новини читаю і знаю як це роблять!:) А ви раз у рік новину прочитаєте і для вас дівина!:)
Відповісти
Умнику от 08:17. Чувак, если "якщо літак не зареєстрований, його не відслідковують диспетчери і використовується для контрабанди в глухому селі" то нафига тогда вообще те номера на него лепить? И про каких деспетчеров ты говоришь? Наход прав, а ты - лузер.
Відповісти
Молодець, Михайло. Ти, поки-що, єдиний з коментаторів, хто звернув увагу на бортовий номер повітряного судна і, частково "пробив" його. Більше на цю тему пише сьогоднішня "Волинь-нова":"На свіжо фарбованому темно-синьому борту добре видно жовті літери номера – UR-54853. Неймовірним можна вважати факт, що 7 лютого 2013 року біля села Княжин Чуднівського району Житомирської області серед білого дня зазнав катастрофи Ан-2… з таким самим бортовим номером. Літак, що здійснював переліт з Рівного до Полтави, належав авіакомпанії «Полтава-Аеро». При проходженні туману пілот, який летів один, втратив орієнтацію та допустив зіткнення із землею. На щастя, він залишився в живих, але літак ремонту вже не підлягав. То звідкіля ж взявся його «скулинський» двійник?
Чи не тому правоохоронці блокували роботу журналістів, аби ми не помітили небажаного? Однак і за кількасот метрів фототехніка «дістала» доказ: на знівечених рештках літака через шар свіжої фарби проступав номер – SP-AOU. Думаю, для волинських борців із злочинністю буде цікавою та корисною інформація, яку вдалося оперативно здобути: 25-26 травня 2013 року на летовищі Рудніки Ченстоховського аероклубу (Республіка Польща) відбулися торги легких літаків. Так виглядає, що хтось купив виставлений на продаж Ан-2 з бортовим номером SP-AOU (вартість подібного апарата у нас співвідносна із вартістю китайського позашляховика), хтось інший – його нелегально «перегнав» до України, перефарбував у темний – нічний – колір, при цьому наніс на борт фальшивий номер, що належав розбитому на Житомирщині літаку. Для контрабандистів – все гаразд! Тільки от неув’язка виходить: у літака із Полтави серійний номер – 1Г18460, а у його «двійника» із Ченстохови – 1Г15947. До речі, зафарбований номер SP-AОU легко читається і на вертикальному оперенні – на кілі та кермі напряму. Що на це скажуть криміналісти, до яких нас ні на крок не підпускала міліція?" Літак, однозначно, перегнаний "по повітрю" (в усіх сенсах) в період з кінця травня по липень ц.р. і безперешкодно експлуатувався прямо під носом органів держбезпеки, прикордонників, митників,військ ППО трьох суміжних держав. Хто на Волині організував такий "дах", координував одномоментну "курячу сліпоту" різношерстих силових органів?
Відповісти
От молодці!
Можете організовувати своє розслідування!
А щодо трагедії,то питання не в тому: куди він літав, а що толком возив! Бо між тим,як упав літак і тим - коли подзвонили пройшло 2 години. Цигарки можна було б і розкидати. Та й цигарки не той товар,щоб возити безшумним літаком,якого не "засікають" радари...
Відповісти
Останні новини
Нові подробиці авіакатастрофи на Волині: могло бути три жертви
10 жовтень, 2013, 22:15