Священик Московського патріархату воював на боці терористів. ВІДЕО

Священик Московського патріархату воював на боці терористів. ВІДЕО
Командирові луганських сепаратистів Володимиру Марецькому, який виявився священиком Української православної церкви Московського патріархату, тимчасово заборонено у богослужінні.

Про це повідомив речник церкви отець Георгій Коваленко, - пише ТСН.

За його словами, Марецького усунули від пастирських обов'язків напередодні, на засіданні Єпархіальної ради.

Йому не можна бути священиком принаймні до закінчення розслідування, яке проводить Служба безпеки України.

Марецький - настоятель Свято-Миколаївської церкви в селі Райгородка Новоайдарського району.

Коваленко зазначив, що церква категорично забороняє всім своїм священикам брати в руки зброю. Хоча дії держави та антитерористичну операцію він особисто підтримує.

"Церква не є структурою, яка визначає, що робити державі. Церква є інституцією, яка фактично з повагою ставиться до держави і, як і кожен громадянин, підтримує державницьку позицію. Я не можу фактично визначати, як поводитися державі. Але як громадянин я підтримую дії держави", - сказав отець Георгій Коваленко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Воював не "з терористами", а "на боці терористів"
Відповісти
а наші священники освячують прапори самооборони,ПС,значить вони теж на стороні незаконних збройних утворень!
Відповісти
Ти вже не наш ,а путінський холуй.
Відповісти
Может и не хотят, но получить "коктейль" в окошко не хотят еще больше.)
Відповісти
Ну Ти порівняв... Ці хлопці воюють за нашу країну. А терористи за кого?
Відповісти
ці так звані терористи воюють за свій край Донбас,якщо ми хочем Эдиную Украину,то не повинні кидати на них армію!
Відповісти
Ніхто ж Донбасу від донбасівців не відбирає. А терористи воюються за російські інтереси і щоб далі на Донбасі панував бандитизм. Армія ж воює з бандитами-терористами, а не з Донбасом.
Відповісти
Як той священник не буде воювати на боці терористів, коли у складі офіційної делегації Патріарха РПЦ, що привозила дари Волхвів до Криму, приїжджав сам полковник ФСБ Ігор Стрєлков(Гірник), що очолює групу російських фахівців з тероризму в Донбасі? Він же його Патріярха - послідовник..., може був капеланом?
Відповісти
Мало того, Стрелков возлавлял охрану "Даров Волхвов". Может именно поэтому все прошло мирно и спокойно?
Відповісти
Шановне товариство, не послуговуйтесь фальшивками та фантастичними "викриттями", автором яких став 19 травня кореспондент ТСН Сергій Гальченко (вiдомий пiарщик, прославився багатьма фантазiями довкола Аделаджi), який поставив на ТСН "спецпроект" за назвою "Росія готувала диверсії на Сході України під прикриттям церкви та патріарха Кирила" (хоча це все вже спростовано сайтом УПЦ-МП). Цей "спецпроект" ТСН, я гадаю, був покликаний поглибити розкол та ворожнечу серед православних України, щоб частина людей, яка слiпо вiрить дописам Гальченка, почала ненавидiти УПЦ-МП, громити та захоплювати храми УПЦ-МП, й таким чином - створювати хорошу для Путiна "картинку". Кому вигiдно це? Можливо, роднянським-коломойшам, щоб краще ловити рибку в каламутних водах, але точно не народу України. Якби не залишався в силi проeкраїнський курс владик УПЦ-МП у всiх охоплених протистоянням Єпархіях Донбасу, якби хоч один Єпископ УПЦ-МП став на сторону сепаратистiв - це б одразу пiдняло б авторитет, iдейний та бойовий дух сепаратистiв, додало б ще й релiгiйний мотив для них. Цього, на щастя, не сталося, але дехто такими передачами на ТСН прагне спровокувати щось подiбне. Не треба вестися на цю провокацiю, та тиражувати наклепи ТСН проти Церкви, якi вже зараз можна сприймати, як дуже небезпечний сигнал...
Відповісти
"...церква категорично забороняє всім своїм священикам брати в руки зброю..." - неправда.
Просто для примера хочу напомнить, что в 1380 году преподобным Сергием Радонежским (почитаемым как в России, так и на Украине) для участия в Куликовской битве были благословлены иноки Троице-Сергиевского монастыря (теперь уже Лавры) Родион Ослябя и Александр Пересвет, причисленные позже к лику святых.
Можно также вспомнить оборону Соловецкого монастыря в 1571, 1582 и 1611 годах, Почаевской лавры в 1675 году... да мало ли еще примеров.
Відповісти
тогда каждый поп РПЦ МП есть ФСБшный шпиен и поступать с такими нужно по законам войны - сначала стрелять, а потом уж допрашивать
Відповісти
ВОНО i народилося, що вiйна в церквах.
Відповісти
Тогда король Франции Филипп IV поступил совершенно правильно, уничтожив в 1307 году католический орден Бедных Рыцарей Христа и Храма Соломона (более известных как тамплиеры или храмовники) - все они были не иначе как ФСБшные шпиёны.)))
Відповісти
почитаемым как на России, так и в Украине


Відповісти
"благословіння" Боже зійшло більше на москаликів)))
Відповісти
Останні новини
Священик Московського патріархату воював на боці терористів. ВІДЕО
28 травень, 2014, 17:47