Фестиваль дзвонарів у Луцьку. ФОТО

Фестиваль дзвонарів у Луцьку. ФОТО
У Луцькому замку відбулося відкриття 20-го ювілейного фестивалю дзвонарного мистецтва «Благовіст Волині».

Розпочалося дійство молитвою «Отче наш» у виконанні хору храму Всіх Святих Землі Волинської та духовних піснеспівів у виконанні хору Волинської духовної семінарії, - повідомили у міській раді.

Міський голова привітав у Луцькому замку дзвонарів, які прибули із Київської, Сумської, Івано-Франківської, Житомирської, Тернопільської, Рівненської областей. Він висловив сподівання, що у гостей надовго залишаться найкращі спогади про наш гостинний Луцьк.

Міський голова висловив віру у те, що над нашим містом скоро дзвонитимуть переможні дзвони та вручив Подяки за розвиток дзвонарного мистецтва голові обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Галині Марчук та дзвонареві, який цими днями святкує 80-річний ювілей, - Івану Сороці. Благословили фестиваль протоієрей Михаїл та ієрей Володимир.

На фестивалі свою майстерність демонструють священнослужителі, монахи, дзвонарі-аматори. Крім того, кожен охочий може пройти майстер-клас з дзвонарного мистецтва, оволодіти навиками дзвонаря чи послухати музику дзвонів «Благовісту Волині».

Організували це високодуховне дійство Луцька міська рада, управління культури міської ради, Волинська обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, Державний історико-культурний заповідник.

Відкриття 20-го ювілейного фестивалю дзвонарного мистецтва «Благовіст Волині» завершилося спільним виконанням молитви за Україну. Галина Марчук вручила гостям на згадку про фестиваль керамічні дзвоники, створені гончарем Миколою Шаволою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фестиваль дзвонарів у Луцьку. ФОТО
24 серпень, 2014, 10:20