«Я тільки хочу ще знати, як він загинув», – матір загиблого танкіста. ВІДЕО

«Я тільки хочу ще знати, як він загинув», – матір загиблого танкіста. ВІДЕО
У день народження загиблого танкіста Віталія Харитонюка, 2 листопада, в його рідній школі йому відкрили меморіальну дошку.

Про це повідомляє Громадське.Волинь.

19-річний житель села Четвертня Маневицького району пішов у армію після школи, а згодом підписав контракт на проходження військової служби у лавах Збройних сил України, – розповідає директорка Четвертнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Єлизавета Махновець.

Коли розпочалася війна з Росією, він потрапив у зону АТО, де став танкістом 30-ї окремої механізованої бригади. 8 лютого 2015 року він зник безвісті. Згодом стало відомо, що він потрапив у засідку терористів поблизу села Чорнухине Луганської області.

Пізніше, через два місяці, волонтери місії «Чорний тюльпан» знайшли його могилу та разом із активістами волинської громадської організації «Автомайдан України» доставили тіло додому. У квітні цього року його було поховано.

Мати загиблого Любов Харитонюк крізь сльози розповідає, що коли її син їхав із останньої відпуски, то вона відчувала, що син не повернеться, тому благала його не їхати на війну. Проте солдат відповідав, що мусить, бо там його побратими, яких він також має захищати. «Мене тільки одне ще цікавить, як він помер. Це мене мучить», – каже Любов Харитонюк.

Під час відкриття меморіальної дошки багато жінок не стримували сліз. Більшість із присутніх знали особисто вбитого солдата і перейнялися горем матері. Усі вчителі школи кажуть, що він був дуже допитливим, обожнював історію, географію, цікавився подіями у світі. Усі пророкували йому велике майбутнє.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Я тільки хочу ще знати, як він загинув», – матір загиблого танкіста. ВІДЕО
04 листопад, 2015, 09:42