У Луцьку збирають підписи за заборону використання гучномовців у храмах

У Луцьку збирають підписи за заборону використання гучномовців у храмах
Заборонити використання зовнішніх гучномовців усім церквам та храмам міста зранку у вихідні дні.

Петиція із такою пропозицією з'явилась на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"Зважаючи на числені скарги мешканців різних районів міста на гучну роботу зовнішніх гучномовців церков та храмів, прошу підтримати цю петицію", - закликає її автор Дмитро Бородулін.

"Існує багато фахів, згідно яких люди працюють у нічні або добові зміни. Як то медики, митники, працівники МНС та МВС, комунальних, енергетичних, газо та водо постачальних служб , водії громадського та вантажного транспорту. Але галас який счиняють гучномовці поруч з житловими будинками, не дає людям виспатись, не вставати рано вранці у вихідний день. Тим більш, що у більшості цей день в тиждні тільки один. Ця петиція не пов'язана з будь якою з конфесій або релігій. Згідно Конституції України - кожен громадянин має право на відпочинок у вихідний день!", - стверджує ініціатор петиції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 57
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую
Відповісти
треба ще набудувати мінаретів...хай муедзіни ще горланять! ))
Відповісти
Коли в барах і біля них горланять- не заважає?
Відповісти
ж не в 7 ранку...
Відповісти
ні, не в 7 ранку, зате в час ночі
Відповісти
клуби, бари, бутіки - не мішають? Як на якийсь брєд то нормально і ніч, і ранок, і день, і вечір.
Відповісти
букти як в законі і рівень шуму в децибелах і часи..а в барі чи в церкві то правильно.не примусово на вулиці чи всебе в хаті..
Відповісти
Кому вже мішає церковний спів Коли музика грає на всю то добре?
Відповісти
Вже в наших українців нічого святого не залишилось
Відповісти
камсамолочки..святії
Відповісти
Що ти блееш? Хочеш святостi iди в храм
Відповісти
Я хожу і тобі не помішалоби, а не на ринках і по порт-сіті ходити
Відповісти
поки будуть такі ініціатори то наша нація приречена.
Відповісти
рано чи пізно почати думати..а церкви що горлопанять то якраз не нашої нації..
Відповісти
Якщо така далека , то краще вже взагалі некоментувати, ніж писати те, за що можеш потім поплатитись. Якщо не знаєш, ТО без Божої волі нічого невідбувається, в тому чмслі і з тобою.
Відповісти
Давно пора, повністю підтримую.
Відповісти
І ви ще хочете до європи Ви в себе невмієте себе показати відреклися від всього святого за що боролися наші діди і прадіди Геть зганьбили віру
Відповісти
Що підтримуєш, те, що дзвони церковні мішають людям. Це абсурд таке навіть пропонувати. Автор бездушна людина, не дивлячмсь на його віросповідання. Придумали би це у Карпатах, з села прийшлося би виїжати автору за таке. Бо там люди хоч в Бога вірять, а унас вже ЦЕРКОВНІ ДЗВОНИ мішають.
Відповісти
В Карпатах немає гучномовців в церквах. Щоб Боже Слово линуло до серця не потрібно гучномовців.
Відповісти
Яьне про гучномовець, а про Дзвони. Не умнічай.
Відповісти
автора ініціативи до сирії хай запропонує коран в мечеті пізніше читати то і взнає що таке сон та віра
Відповісти
Підтримую петицію повністью. Оте волання цілими днями вже вимотало усі нерви. Хто хоче та кому це подобається, хай йде до церкви та сидить там цілий день і насолоджується співами. На 99% цім грішать церкви моцковського падреархату. Ще б поставили біля воріт зазивалу для повного антуражу.
Відповісти
Є ще і право на віросповідання. Чому мене НАСИЛЬНО змушують слухати служби? Проти дзвонів не скажу, можна для інших потерпіти, але співи і літургії - це порушення моїх прав.
Відповісти
В старій Європі служби починаються не раніше 10.00 з церковними дзвонами. Трансляції на двір, тим більше з 8.00, а деінде і з 6.00, як в Луцьку було влітку на Соборності-Чорновола - нема.
Відповісти
Живу в старій Європі - храм через дорогу. Перша недільна служба о 6.00. І НІКОМУ ні дзвони, ні гучномовці не заважають. Поки жив в Луцьку - до дзвонів костелу Петра і Павла звикав АЖ 2 дні (теж через дорогу)
Відповісти
ще там немає ринків..люди в неділю не працюють..та всі получають багато бабла..
Відповісти
Є ринок, всі супермаркети в неділю відкриті (щоправда не весь день). Про бабло не скажу - по гаманцях не заглядаю
Відповісти
завжди по савєтскі..жванєцкій ще казав..щітільнєй ребята надо...мєлочі не опускать..заглядував ти в кошелькі і харашо заглядував раз переїхав..для більшості наших бувших співвітчизників нажаль то основний стимул..а культурі того суспільства..цивілізованим нормам життя ви вже попутно вчитесь..хто до кінця і не зрозуміє..радянська середня та вища школи не спонукали до становлення особистості..захід не зона..палкою не переучують..отже є відстані до житлових будинків,є децибели..це мінімум..в нас воно тоже є..якщо мєнтовскі начальникі (нюполіцай) не читали то може пора на пенсію а не в прийомні камісії..хоч бурштин самим копати..тут тоже вже від такого роду "луцьких" "єуропейців" проходу немає..солоденькій тільки ту тєму і розвиває..такщо дзвони дзвонами а мікрохфон з півтора годинними співами в реактивний літак гучності мп (я тільки їх чув.може помиляюсь) то лишнє..особливо в спальні..ці проповіді в акустичні системи стадіону почалися після того як чомусь як десятки ділянок застопорив патріархат один..випадково так..хоч прихожан там не більше..то були дзвіночки..
Відповісти
Віра в Бога в самій людині, а не в церкві! Якщо церква будується в спальних районах, треба ж поважати УСІХ людей. Кожного дня зранку вмикати гучномовці це зневага та богохульство.
Відповісти
Шкода, що у нас такі бездушні і напевно вже безнадьожні люди. Якби ходила до церкви, то хоч трохи розуміла щось в житті. Я про повагу, зневагу і богохульство, про яке пишеш. Бо не про те думаєте в першу чергу, і не ті приорітети ставите на перший план і взагалі, шкода таких людей.
Відповісти
Походу наші люди так і не вчаться на своїх помилках. Подібне було за совєтів. То попи, то хрести то храми очі муляли.А потім діти тих же незадоволених каліками ставали. Так і зараз- більшої проблеми нема ніж церковний спів. Чомусь влітку коли води гарячої не було(а інколи і холодної)ніхто обурення не проявляв( мабуть на моря гайнули). А зараз ліфти на конякіна в окремих будинках не працюють- типу на ремонті(тільки лагодять мабуть подумки)- так це ні мамочок з маленькими дітьми ані людей з вадами руху ні їхніх родичів не обурює,ніби так і має бути. А весілля в дворах отих що ніби з вечірньої зміни не турбують -ні? Дивні в нас люди бояться іти проти влади, але не бояться йти проти Бога. Але що в результаті мають?Погане керівництво і погане життя? Як то кажуть що заслужили- те й маємо
Відповісти
Молодець, дуже влучно і головне - правильно підмітили. Тішить, що все-таки є свідомі і адекватні люди!!!
Відповісти
приходьте в сьомій ранку під церкву на рівненській на кладовищі..станьте під будинком метрів за сто самі все поймете..хтось вірить хтось не вірить,хтось православний,мусульманин.юудей ..в когось діти..не будьте свиньми один до одного!
Відповісти
Якщо у церков Московського патріархату горланять гучномовці - то це потрібно припинити, підтримую! А ось щодо Свято-Троїцького - то хай лише спробують заборнити гучномовець...Там це дуже необхідна річ!
Відповісти
А до чого ця вибірковість? Закон має бути для всіх однаковий. Якщо всім вмикати гучномовці то всім, а не вибраним.Мені гучномовці в соборі не потрібні бо я туди не піду.
Відповісти
А ти хоч було в тому Свято-Троїцькому храмі. Якби ходило і цікавилось, то знало б , що Бог є скрізь і в церкві Московського патріархату, і в Українському. ДЕ ХОЧ 5 ЛЮДЕЙ, ЯКІ ВІРУЮЮТЬ, ТАМ Є БОГ! Біблію треба читати, а не тільки в Інтернеті в коментарях сидіти. Краще помовч, і взагалі краще непиши.
Відповісти
Автор петиції, на мою думку, дуже вибірково підійшов до питання. Якщо забороняти гучномовці, то забороняти не тільки у церквах, а й скрізь і кожному хто його використовує в означений час. Чому, наприклад зранку в церкві не можна використовувати гучномовець, а на весіллі музика може грати до дванадцятої? Або приїде якийсь гастролюючий гурт ставлять сцену в центрі і спокійненько виступають, не зважаючи на час? Тобто, якщо забороняти, то підходити до цього питання системно і , що головне - справедливо.
Відповісти
Мудро.
Відповісти
це оговорено законом..і музика і місця..і децибели..а кожних два а то і три -чотири дні в житловому районі як священик мп ручку поверне ну то вибачайте..хай ручку пронумерує..а не під настрій 120 децибел йде..священнику прихожани треба чи стадо оглохше?
Відповісти
100% згоден
Відповісти
Ну ти друже порівняв- службу в церкві і концерт в центрі міста)))
Відповісти
З цією озвучкою часом буває , як в прислів'ї "застав дурня молитися..." Тобто, хто голосніше кричить, той кручє молиться. Треба звикати, панове, що період релігійної ейфорії пройшов, і зараз модно бути атеїстом, а не християнином.
Відповісти
Ой, ми такі грамотні, знаєм, що кручє. Про головне в своїй ейфорії не забудь, ЛЮДИНОЮ ТРЕБА БУТИ. І модно і розумно, а не атеїстом.
Відповісти
я прочитала всі 30 коментарів до статті і зрозуміла, що в Луцьку є дуже багато "виродків". Люди деколи взагалі не розуміють, що вони говорять і як це може обернутися проти них, якийсь простий вислів зі свого рота. От мені цікаво, якщо в центрі в соборі чути недільну службу через гучномовець, а людина просто проходить повз і чує це максимум 15 хв. ...це реально так заважає, що треба писати петиції і позоритися перед суспільством????
Відповісти
не про те місце..прочитала як все..зрозуміла? та вас сформовують..переформовують.кідають універсальні набори речень.вам треба їх тількі вставити..а просто пройти повз..коли щось не цікаво чи вникати не хочеться не можете..треба поділитись "здобою".одним з наборів профілєй вже заготовлених пасивно пасивними мізками ..амбіції..гординя..люмпеншоу..такі прихожани треба?
Відповісти
Просто набір речень. Не бачу ніякого змісту в цьому повідомленні
Відповісти
Я живу неподалік Собору років зо 30, такого раніше не було. Мода на гучномовці з'явилася порівняно недавно. Одна справа - дзвони, які скликають на службу, інша - трансляція літургії. Я віруюча, і тому мені гучномовець не заважає. Трансляція іде настільки гучно, що я сидячи удома, особливо з відчиненими вікнами, чую усе дослівно і навіть проповідь! Але я цілком довіряю й тим, кого це може дратувати - це віруючі інших конфесій та віросповідань, атеїсти та ін. Мені б також було неприємно, коли б через гучномовець йшли трансляції з сінагоги чи мечеті. Слід поважати почуття та погляди усіх громадян міста, якщо хочемо жити у мирі, а тому я теж за те, щоб припинити гучні трансляції, може окрім великих свят - Великодня чи Різдва, коли святкова літургія посилює відчуття свята!
Відповісти
Ви самі дали відповідь на своє твердження "Слід поважати почуття та погляди усіх громадян міста, якщо хочемо жити у мирі" Навіть якщо це чують атеїсти, бабтисти...повинні з цим миритися. Воно може заважати тоді коли ти стоїш на одному місці, недалеко від Собору, а коли людина біжить по своїх справах, проходячи повз Собор 10 хв. то мені здається страшного тут нічого нема. Ми багато чуємо посторонніх звуків за день: сигнали машин, маршруток, плач дітей, крик молоді...ми ж не можемо сказати всім батькам, щоб закривали рот своїм дітям, бо деякі люди не переносять того, коли кричать малі діти
Відповісти
А взагалі то слід подумати про звуковий режим у місті. Я живу у центрі і відчуваю усі "принади" цього життя. Це і згадані концерти, і нічний гамір відвідувачів кафе і ресторанів, і вуличні музиканти. Це можна милостиво кинути копійку сліпому хлопчині чи панк-гітаристам, швидко проходячи повз них, але жити у будинку, під вікнами якого з дня у день та зранку до ночі ревуть одні і ті ж пісні убогого репертуару - повірте, можна збожеволіти! То Ви праві, гучномовець з церкви - не найбільша проблема.
Відповісти
Повністю підтримую!!!
Відповісти
Нам заважає гучномовець від автостанції. ЩОДНЯ!!! Пропоную перенести за межі житлових будинків! Служба Божа - бальзам на душу. ТРАНСЛЮВАТИ ПОВСЯКЧАС. Кому заважає - задумайтесь.
Відповісти
Коли в центрі на свята грає музика то на ДПЗ і Зміїнці добре чути. То це не заважає? Тоді мене ніхто не питає чи я хочу цей концерт слухати чи ні?Насправді гучномовці нікому не заважають, а заважає церква.Ті хто йде проти церкви -нещасні люди, які потім будуть шкодувати за свої вчинки.
Відповісти
ото дурень
Відповісти
Я в шоці! І від петиції і від людей що це підтримують. Є люди яким цей спів не заважає, а є кому заважає або ж діє на нерви. Є церкви де гучномовець дуже навіть доречний і не головний, а десь горланить на всю округу. То чому відмовитись від усіх гучномовців? Вирішуйте свої проблеми з церквою у своєму особисто районі, а не по всьому місту. Підійдіть до баюшки з таким проханням. та ні ж - соромно, бо або туди взагалі не ходите, або ще один страус.
Мені особисто прийємно слухати ранкову службу і мене це зовсім не напрягає, мабуть тому, що ходжу туди і звикла до того співу, він душу гріє.
Не розумію, чому це має вирішувати міська рада? ожна церква має своїх прихожан і задля їх збереження хороший батюшка зробить усе можливе.
Краще вже виловлюйте нічних дебоширів, що співають під вікнами, або, що ж там, зніміть ранні маршрутки і тролейбуси, бо вони мені під вікнами заважають вранці спати, і бажано перенести автомобільний ринок, бо у четвер та неділю потік машин просто неймовірний і у мене вікна забруднюються.
Абсурд і абсурдна петиція разом з хворим на всю голову автором.
Відповісти
Підтримую автора петиції! Людина висловила свою думку, а у нас є вибір чи підтримувати автора чи ні. І це не робить з нас грішників або святих, як тут натякають.
Відповісти
Почитала коментарі.. Нда... Що тільки сюди не приплели... До чого тут Європа? Уже ту Європу пхають куди не лінь... До чого тут "нема нічого святого"? До чого "Ті хто йде проти церкви -нещасні люди, які потім будуть шкодувати за свої вчинки"?
Відповісти
о.... Ще один шедевр "відреклися від всього святого за що боролися наші діди і прадіди". Ваш прадід боровся за те, щоб на церквах були гучномовці?Ніхто не заважає піти в церкву і послухати службу. Але чого я маю слухати її насильно?????
Відповісти
Останні новини
У Луцьку збирають підписи за заборону використання гучномовців у храмах
17 листопад, 2015, 19:20