«Луцьктеплу» планують «списати» майже 800 тисяч

«Луцьктеплу» планують «списати» майже 800 тисяч
«Луцьктепло» має перераховувати 70% вартості орендної плати у міський бюджет, проте із 1 вересня 2014 року до 31 жовтня 2016 року їх не виплачували, тому накопичився борг – 773 тисячі гривень.

Про це йшлося під час засідання «бюджетної» комісії міської ради у вівторок, 20 грудня.

Як розповіла директор підприємства Валентина Малютіна, борг варто списати у зв’язку із важким фінансовим становищем підприємства. Зокрема до кінця року треба заплатити 1,5 мільйона за оренду котельні на Карбишева.

Депутат Григорій Пустовіт натомість пропонує взагалі залишати всі 100% орендної плати комунальним підприємствам і установам. Проти цього заперечує директор департаменту фінансів Лілія Єлова, адже йдеться про 2 мільйони для міського бюджету. До того ж керівники підприємств не завжди ефективно використовують ці кошти, а тому потрібно передбачити прозорий механізм використання коштів.

Депутат Тарас Шляхтич відзначає, що коли керівники підприємств та установ неефективно використовують кошти, треба ставити питання про відповідність їх займаній посаді. А Борис Смаль пропонує створити резервний фонд для термінового проведення різного роду ремонтів у місті. Його підтримав і Микола Дендіберін.

У підсумку депутати вирішили напрацювати положення про оренду для формування чіткого підходу щодо комунальних підприємств та установ у цьому напрямку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гроші вкрали а тепер нема чим віддавати. То давайте і за комуналку посписуйте людям борги.
Відповісти
А може панночці Малютіній треба отримувати зарплатню трохи скромнішою. За цей місяц вона отримала зарплатню майже 14 000 гривень. Майже як нардеп.
Відповісти
Останні новини
«Луцьктеплу» планують «списати» майже 800 тисяч
20 грудень, 2016, 13:27