Журналістка розповіла, як «вшанували» Героя України з Волині

Журналістка розповіла, як «вшанували» Героя України з Волині
Замість представників влади Героєві України, волинському військовослужбовцю Василю Тарасюку свято влаштували громадяни.

Про це у Facebook написала журналістка Євгенія Цветанська.

Цветанська зізналася, що не хотіла оприлюднювати цю неприємну історію. «Але оскільки вчора це відверто обговорили, власне, в компанії героїв... Достатньо було стати свідком трьох моментів, щоб відчути дно», - зазначила вона.

По-перше, пише журналістка, волинському військовослужбовцю, Герою України на урочистості на День Незалежності видали берці на розмір менші.

«Виявляється, його 42 розміру не було. Тільки 41. В особистих, зручних не можна. Не державного зразку. Треба, щоб державного. А в нашій армії як треба то хоч розбийся. Який вихід, якщо на всі збройні сили не знайшлось для Героя України 42 розміру? Правильно. Стій на параді в 41. Терпи, солдат. Ні, він і не таке пройшов....але...свято ж...парад....зірку дають. Ну таке...» - йдеться в дописі.

Окрім того, міністр оборони Степан Полторак так і не привітав бійця.

«Ми стоїмо по одну сторону Хрещатика. Степан Полторак навпроти на іншій. І тут після дзвінка він зривається , починає переходити дорогу і крокує до нас. Ми вмикаємо камери. Доходить до середини дороги і ....кличе якогось хлопця з рюкзаком і фотіком, забирає його, розвертається і повертається на свою сторону дороги...щоб той сфотав їх з якимись посадовцями», - описала ситуацію на параді Євгенія Цветанська.

«А від третього мене тіпає і досі. Після параду в мене було мало надії, що я зможу забрати щойно нагородженого Героя України на ефір. Бо після таких заходів Президент завжди збирає «віпів» - керівників, генералів, депутатів, статусних волонтерів на щось на кшал культурного афтепаті. Привітати, підняти келих. Так завжди , формат різний . Там все по запрошенням лише. Я була впевнена, що Васю заберуть туди привітати і майже не мала надії встигнути на прямий ефір. І уявіть моє здивування, коли після параду всі йдуть до Президента, а Вася каже, що він вільний... Під час параду до Васі та родин загиблого приставили цілого полковника. Наглядати, щоб нікуди не пішли. Не зірвали програму. Так от, полковник не відпускав його нікуди. «Коли відмашка від АП буде, він може піти». Відмашка поступила одразу після закінчення трансляції...» - йдеться в дописі журналістки.

Обурена Цветанська пояснила: «Ні. Ми гарно провели час. Самі організували Васі кілька прямих ефірів на телебаченні. Навіть важко пояснити тим, хто не стикався, яка команда працює над інформаційною війною, якщо є потреба, приміром, знищити політичного конкурента. Або задіяти технологіі, щоб імідж блищав. Показати Героя не те, що світу. А навіть українцям. Над тим ніхто і не додумався попрацювати. Єдиного живого, який в той день отримав зірку. І, до речі, наймолодшого Героя України».

Люди самотужки організували святковий стіл для Героя, на який завітали друзі.

«Але все ж таки...Україна забула Героя. Що для нього в цей день зробила держава?» - зазначила Євгенія Цветанська.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Журналістка розповіла, як «вшанували» Героя України з Волині
25 серпень, 2017, 22:50