Молитви та подяки: у Луцьку відзначили День капелана

Молитви та подяки: у Луцьку відзначили День капелана
Сьогодні українська церква вшановує пам’ять Мартина Турського, котрий був покровителем війська. А так, як капелани також несуть цю місію, то вони зібрались у соборі, аби помолитись за мир в Україні.

Відзначали День капелана у середу, 25 жовтня.

У кафедральному соборі Святої Трійці зібрались військові капелани з усієї області. Вони помолились за спокій душ тих, хто загинув, захищаючи мир в Україні.

Заступник голови правління громадської організації «Військові капелани Волині» отець Іван Горєєв зазначив, що сьогодні вони молились за мир в Україні.

«Тут зібрались капелани всіх військових структур Волині, які несли службу в АТО. Сьогодні церква святкує пам’ять святого Мартина Турського, який був покровителем війська. Відповідно, капелани несуть таку саму місію. Сьогодні молились за тих, хто ніс свою місії та віддав життя за волю та незалежність України», - звернувся він до присутніх.

«Сьогодні ми молились і дякували Богу за те, що він дав нам можливість у ці непрості часи бути разом з народом та українським військом. Стояти на передовій боротьби за наше майбутнє. Хочу подякувати кожному з вас, тому що це був ваш вибір. Кожен з вас мав можливість сказати «так» або «ні». Я щиро дякую вам, що відгукнулись на заклик України, та на заклик Бога, який каже, що немає більшого подвигу, ніж віддати душу за ближнього свого. Дякувати Богу ми всі живі. Кожен з нас готовий разом із українськими воїнами стати на захист рідного краю, наших близьких і рідних», - зазначив очільник ГО «Військові капелани Волині» Михайло Бучак.






«Надіємось, що наша молитва допоможе отримати в скорому часі мир. Але мир тільки після перемоги. Тільки після того, як ми звільнимо свою землю. Коли ми зможемо заспівати хвалу Богу за те, що здійснили та виконали свій обов’зок служіння пасторського військового капелана», - додав він.

Представник військової частини 1141 Національної гвардії України Андрій Сало передав ГО «Військові капелани Волині» подяку.

«Шановні капелани, дозвольте мені, від імені військової частини Національної гвардії України, привітати з вашим святом. Побажати вам здоров’я та терпіння. Від всього особового складу нашої частини подякувати вам за ту працю, яку ви здійснюєте, як в АТО, так і в пункті постійної дислокації в Луцьку», - зазначив Андрій Сало.











Опісля служби капелани помолились біля стелли «Загинули за єдність України» та поклали квіти.

«Шановні капелани, дозвольте мені, від імені військової частини Національної гвардії України, привітати з вашим святом. Побажати вам здоров’я та терпіння. Від всього особового складу нашої частини подякувати вам за ту працю, яку ви здійснюєте, як в АТО, так і в пункті постійної дислокації в Луцьку», - зазначив заступник військової частини 41 Національної гвардії України по роботі з особовим складом Андрій Сало.

Подяга для громадської організації «Капелани Волині» за плідну співпрацю та активну громадську позицію.

«Це зерно, яке посіяно за незалежність України, найкращих синів, дасть урожай в сто крат. І на їхньому подвигу вже сьогодні виховуються нове покоління сучасної молоді, які не знають рабства. Які хочуть жити в незалежній українській державі без духовної чи політичної залежності від наших сусідів. Цей шлях здобуття незалежності вже триває 25 років і він тернистий. Ця війна, яка триває - це є зрілість нашої нації. Ми служимо Богу і Україні і перемога обов’язково буде за нами», - зазначив отець Володимир Присяжнюк.












Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
и влізли в політику, а це лайно!
Відповісти