Додати запис

Депутат Євгеній Ткачук і корупція – що спільного?

Вирішив оприлюднити текст мого звернення до Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області, у якому я вказав на деякі факти з діяльності депутата Луцької міської ради Євгенія Ткачука.

Я розумію увесь можливий негатив для себе, який може спричинити це оприлюднення. Передбачаю, що мої опоненти в анонімних коментарях знову називатимуть мене «кляузником», «стукачем» і т.п. Це яке мінімум. Гадаю не обійдеться і без замовних статей, «чорнухи», обливання брудом»…

Автори цих публікацій на догоду Євгенію Ткачуку чи міському голові Миколі Романюку намагатимуться акцентувати увагу на моїй персоні, тим самим відвернувши увагу від оприлюднених мною фактів.

Не виключаю і нахабнішої протидії – протиправних дій, провокацій, тиску з боку правоохоронних органів...

Але зверніть увагу – я писав не про себе. Те, що я вказав, ніяк не зачіпає моїх особистих інтересів (звісно, якщо не брати до уваги порушений мій інтерес як члена громади – але це сьогодні мало для кого аргумент).

Я максимально дотримувався ділового стилю і уникав особистісних оцінок, я виклав лише наявні факти.

Просто я вважаю. що депутат, обраний лучанами, зобов’язаний бути принциповим і чесним.

Отож, далі текст мого звернення:

УБОЗ УМВС України
у Волинській області


ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

Мені, як депутату Луцької міської ради, стали відомі обставини щодо протиправної, на мою думку, діяльності депутата Луцької міської ради Ткачука Євгенія Євгеновича. Зокрема, даним депутатом, який є суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, порушено вимоги ст.ст. 4, 14 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», що проявилось у наступному:

1.

Ткачук Є.Є. є членом постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру. В силу свого становища Ткачук Є.Є. наділений правом внесення на розгляд постійної комісії питань, що входять в компетенцію комісії.

Так, на засідання постійної комісії, яке відбулось на 35 сесії Луцької міської ради Ткачуком Є.Є. в інтересах свого сина Ткачука О.Є. було внесено ряд проектів рішень (які в подальшому було на пленарному засіданні 18.12.2012р. внесено на розгляд ради «від імені постійної комісії») –

- «Про надання підприємцям Ткачуку О.Є., Линнику Б.М. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Ветеранів»,
- «Про надання підприємця Ткачуку О.Є. на умовах оренди земельної ділянки на бульв. Дружби Народів, 2г»,
- «Про надання підприємцям Ткачуку О.Є., Линнику Б.М. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Львівській»,
- «Про надання підприємцю Ткачуку О.Є. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на бульв. Дружби Народів, 2».

1.1. Дані питання було внесено на розгляд Луцької міської ради із порушенням строків визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації» та ст.ст. 26, 28 Регламенту Луцької міської ради.

1.2. Дані проекти рішень було внесено без достатніх правових підстав. Фактично, земельні ділянки, щодо яких було внесено проекти рішень повинні передаватись у користування або власність третіх осіб на конкурентних засадах, оскільки ці земельні ділянки є вільними від будь-якого нерухомого майна. В цьому питанні незрозумілою є позиція членів постійної комісії, які повинні були перевірити чи наявне на цих земельних ділянках нерухоме майно.

1.3. Під час пленарного засідання Луцької міської ради, яке відбулось 18.12.2012р. Ткачук Є.Є. сам доповідав із даних питань порядку денного, що виглядало особливо зухвало в очах громадськості.

1.4. Рішення з питань «Про надання підприємцям Ткачуку О.Є., Линнику Б.М. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Ветеранів», «Про надання підприємця Ткачуку О.Є. на умовах оренди земельної ділянки на бульв. Дружби Народів, 2г», «Про надання підприємцям Ткачуку О.Є., Линнику Б.М. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Львівській», «Про надання підприємцю Ткачуку О.Є. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на бульв. Дружби Народів, 2» було ухвалено на неправомочному пленарному засіданні, оскільки на час голосування в залі перебував лише 21 депутат (це випливає з офіційного відеозапису пленарного засідання, що є в моєму розпорядженні).

Для правомочності пленарного засідання необхідна присутність в залі не менше 26 депутатів.

1.5. Для ухвалення рішення необхідним є 26 голосів депутатів, або 25 голосів депутатів та голос Луцького міського голови. Система електронного голосування «Віче» зафіксувала, що участь в голосуванні по питанням порядку денного №№68-73 взяло 27 депутатів та Луцький міський голова, з яких «за» проголосувало 26 депутатів і Луцький міський голова.

Таким чином цілком очевидно, що голосування було сфальшоване, оскільки було використано 6 карток для голосування відсутніх депутатів. Очевидно, що частина з присутніх депутатів голосувало більш як один раз.

1.6. Дивує в цьому також і позиція головуючого на пленарному засіданні – Луцького міського голови Романюка М.Я., який не міг не бачити відсутність кворуму та факти «кнопкодавства».

Більш того, одразу після пленарного засідання до Романюка М.Я. звернувся журналіст видання «ZIK» Мирослав Ватащук, який вказав на факти «кнопкодавства». При цьому Романюк М.Я. повідомив, що перевірить обставини і у випадку підтвердження фактів, рішення «заветує».

1.7. Постійною комісією міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту було внесено обов’язкову до розгляду рекомендацію, яка спрямована на адресу Луцького міського голови. В цій рекомендації комісія вказувала на факти фальшування голосування та просила запинити ухвалені рішення.

Однак не дивлячись на цілу низку обставин, Луцький міський голова Романюк М.Я. не зупинив явно незаконного голосування, сам голосував «за», невідкладно підписав і оприлюднив рішення, надавши їм законної сили.

2.

Під час 42 сесії Луцької міської ради розглядалось питання «Про надання гр. Ткачуку Є.Є. дозволу на розроблення проекту землевідведення щодо земельної ділянки по вул. Боженка, 49а».

2.1. Під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру Ткачук Є.Є. голосував «за» виділення собі ж земельної ділянки. Залишається дивним, чому члени постійної комісії, покриваючи явне незаконне рішення, голосували за внесення цього питання на розгляд ради.

2.2. Правомірність такого рішення викликає обґрунтовані підозри. Земельна ділянки є великою і розташова в інвестиційно привабливому місці, фактично на ній можна побудувати супермаркет або інший великий об’єкт. Вона справді є суміжно земельною ділянкою із ділянкою, на який розміщено СТО, до якого має відношення Ткачук Є.Є. Але, на цій земельній ділянці відсутнє будь-яке нерухоме майно, а відтак ця ділянка повинна передаватись іншим особам виключно на конкурентних засадах.

Про ці обставини знав Ткачук Є.Є., а також усі присутні, оскільки про це було заявлено на пленарному засіданні Луцької міської ради.

2.3. В цих питаннях Романюк М.Я. сам голосував «за» і невідкладно підписав ці рішення, надавши їм чинності, хоча знав про наявні заперечення та сумніви у законності і мав усі можливості перед підписанням рішення на користь Ткачука Є.Є. перевірити його під ставність і законність.

3.

На 42 сесії Луцької міської ради розглядалось питання «Про надання підприємцям Ткачуку О.Є., Линнику Б.М. дозволу на розроблення проекту землеустрою на земельну ділянку по пр. Грушевського».

3.1. Під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру Ткачук Є.Є. голосував «за» виділення земельної ділянки своєму сину. Залишається дивним, чому члени постійної комісії, покриваючи явне незаконне рішення, голосували за внесення цього питання на розгляд ради.

3.2. Питання вносилось на розгляд сесії «від імені постійної комісії» із порушенням строків визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації», ст.ст. 26, 28 Регламенту Луцької міської ради.

3.3. Виділення цієї земельної ділянки підприємцям Линнику Б.В. та Ткачуку О.Є. є неправомірним, оскільки на цій земельній ділянці відсутнє будь-яке законно зведене нерухоме майно, а отже земельна ділянка є вільною і може надаватись іншим особам виключно на конкурентних умовах. Про ці обставини знав Ткачук Є.Є., а також про це було заявлено на пленарному засіданні Луцької міської ради.

4.

Ткачук Є.Є. з 2012 року входить до складу Робочої групи з погодження місця розташування та функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Луцька. Даний орган створено виконавчим комітетом Луцької міської ради. Робоча група має на меті попередній розгляд та підготовку питань щодо тимчасових споруд на розгляд виконавчого комітету Луцької міської ради.

Фактично питання щодо тимчасових споруд не може розглядатись на засіданні виконавчого комітету, якщо воно попередньо не було розглянуто на засіданні Робочої групи. Робота Робочої групи є доволі закритою і тому для отримання повної і достовірної інформації необхідно направляти додаткові запити.

Отже, в даний момент я не маю повної інформації. На скільки мені відомо, член Робочої групи, депутат Ткачук Є.Є. сам є власником декількох тимчасових споруд, а також тимчасовими спорудами володіють Ткачук О.Є., Линник Б.В.

Будучи членом Робочої групи Ткачук Є.Є. міг брати участь у розгляді та голосуванні щодо погодження розміщення тимчасових споруд в свою користь та користь пов’язаних осіб та членів сім’ї.

У відповідності із ст.ст. 2, 4, 6, 14 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» депутатам місцевих рад забороняється використовувати свої службові повноваження та пов'язані з цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди або у зв'язку з прийняттям обіцянки/пропозиції такої вигоди для себе чи інших осіб, у тому числі неправомірно сприяти фізичним або юридичним особам у здійсненні ними господарської діяльності, одержанні субсидій, субвенцій, дотацій, кредитів, пільг, укладанні контрактів (у тому числі на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти), неправомірно надавати перевагу фізичним або юридичним особам у зв'язку з підготовкою проектів, виданням нормативно-правових актів та прийняттям рішень, затвердженням (погодженням) висновків. Депутати місцевих рад зобов'язані вжити заходів щодо недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів.

Частина із перелічених вище дій була вчинена за сприяння службовців Луцької міської ради, депутатів, Луцького міського голови. Депутат Луцької міської ради Ткачук Є.Є. є головою депутатської групи «Рідне місто». Робота даної групи координується Луцьким міським головою Романюком М.Я. Систематично і обов’язково перед кожною сесією депутатська група «Рідне місто» збирається для нарад в кабінеті міського голови (в цьому можна переконатись дослідивши офіційні відеозаписи камер спостереження встановлених в раді). Припускаю, що подібна ситуація із винесенням «корисливих рішень рад» могла бути і по відношенню до інших депутатів, які входять до депутатської групи «Рідне місто».

З огляду на викладене, керуючись ст. 15 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» прошу:
- невідкладно провести повну і об’єктивну перевірку викладених вище обставин.
- вирішити питання про притягнення до відповідальності винних осіб.
- Вжити заходів до унеможливлення протиправного відчуження майна та майнових прав територіальної громади та припинення зловживань владою і службовим становищем.


Депутат Андрій Осіпов

11.07.2013р.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Осіпова не пустили до корита... бідненький...
Відповісти
Ябіда....Не пустили до деребану, от і пнеться
Відповісти
Цікаво виходить, шановні. "Суддя" і "баба Пріська" переймаються, що Осіпов "ябеда", але їм байдуже до депутатських земельних міжсобойчиків.
Відповісти
Очередная "битва" луцкого барыжного жлобья .... ))))
Відповісти
Не вірю в людей, але вірю в систему загального контролю один за одним.
Відповісти
Осіпов розумник- бо дехто у міськраді вже геть позажирався
Відповісти
І я проте ж.
Відповісти
Можна повірити, що це не помста, а принципова позиція, якщо
буде оприлюднено про інші дерибани, наприклад: грибний, григоренський (романюківський вже відомий) і інші покищо невідомі.
Відповісти
повинен бути прецендент. якщо ткачуку скасують рішення, повернуть назад ділянки і його відправлять на зону, тоді про інші дерибани почнуть писати всі депутати, дерибан стане небезпечним, а депутатство не таким привабливим.
треба сажати.
п.с. на грушевського ткачук вкрав частину двору, де стояли стовпми із дротами, на яких сушили білизну ті, хто немає балкону, а поруч була конструкція для вибивання килимів, теж знесли. покращення.
Відповісти
Ткачук заносить в прокуратуру області, і ніхто йому ніц не зробе.



Відповісти
Чому брешеш дві вибивачки встновленні рядом і для сушіння білизни ніхто не чіпав все на місці без проблем можна перевірити навпаки посадженні туйки і відновлений дитячий майданчик мешканці прилегих будинків дякуєм євгену
Відповісти
Не григоренський, а григоріанський.
Відповісти
Депутата Григоріанського нема, а Григоренко є!
Осіпов подає надію на: "Справедливість є, вона переможе" (лозунг Юлі Тимошенко).
Відповісти
Молодець Осіпченко! Дай по цьому неосвіченому хапузі з гранатомета!
Відповісти
Осіпов написав правду але це частково помста.....
По ткачику є деже багато питань по перше не закона забудово біля своєї квартири балкону по вул. Станіславського,49 можете підняти документи подивитись перше побудував а потім заднім числом бігав оформляв їх.... Всі встановлені МАФИ "Смакота" йому рішав бувший депутат довгун на два роки і саме основне без розгляду на той час профільної комісії тупо на виконкомі прйняли і все.... По мафу грушевського це 100% прибудинкова територія і якщо хтось із мешканців даного будинку подасть в суд то справа 100% виграшна і ще ткачук є у всіх комісіях які дають дозволи на будь-що вирішує питання класно це факт але дорого.... Підкреслюю ще рез будь-які питання швидко і якісно але дорого... Має потужні звязкі скрізь тому і веде себе зухвало...
Відповісти
100 процентна брехня це без проблем можна перевірити! Катя чи хто там під ніком хоч би адресу правильну взнало рейдер і крадій осіпов даєш брехливу інормаціюто хоч адресу правильну давай!
Відповісти
(100 процентна брехня) про що???? Про те що хфайно рішає під прикритям мера "тряпки" чи все що вище написане??????
Відповісти
Молодець Осіпов! Один в полі воін. Цікава реакція правоохоронного органу. Було б добре і її оприлюднити.
Відповісти
Так тримати! Від лучан подяка і шана.
Відповісти