Пляжна мода в Луцьку майже 100 років тому

Пляжна мода в Луцьку майже 100 років тому
На вулиці середина літа, і хоча цьогорічний «палючий волинський липень», не тішить погодою, саме час поговорити про пляжну моду. Вивчаючи цю гарячу тему стало цікаво, як же одягались лучанки на пляж сто років тому. Сьогодні візьмемо до прикладу 1920-1930-ті роки, так званий міжвоєнний період.

На жаль, нам вдалось натрапити лише на кілька фото лучанок в купальних костюмах початку 1930-х років, з якими ми вас обов’язково познайомимо. Проте для того, щоб все ж таки докопатись до істини та дізнатись на що орієнтувалися лучанки у виборі купального костюму, ми вирішили зазирнути до модних журналів та листівок, на сторінках яких моделі рекламували купальники в 1920-1930-х роках.

Пляжна мода 1920-х років подарувала жінкам купальні костюми, які оголили руки і ноги. Здебільшого для пошиття використовували бавовняний трикотаж. Такий купальник мав багато нюансів, адже швидко розтягувався та був не еластичним, що трішки спотворювало жіночу фігуру.

Вагомою зміною в 1920-ті роки була поява спільних пляжів для жінок та чоловіків, роздільні відходять в минуле. Тепер жінки роздягаються на очах в чоловіків і купаються поряд. Це була своєрідна революція.

В 1930-х роках в пляжній моді панувала гендерна рівність. Багато чоловіків та жінок носили купальні костюми. Жіночий купальник сидів чітко по фігурі, повністю закривав груди, знизу він був схожий на шортики. Як показує історія такий фасон був в моді кілька десятиліть поспіль і протримався до 50-х років.

В 1920-1930-ті роки відпочинок на пляжі був схожий на вихід в світ, це була особлива подія, до якої жінка готувалась, продумувала різні аксесуари, такі як капелюшки, парео, накидки. Саме в цей період з’являються пляжні розваги, такі як теніс, бадмінтон, пляжний волейбол.

Роздивляючись модні листівки можна також простежити, як зароджувалася культура fashion-фотосесії, розглянути особливості жіночих типажів, які були еталоном краси того часу.

Джерело фото: polona, nawolyniu



ТЕКСТ - Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в цей період в луцьку було три спортивно--веслярських клуби вони мали на стиру окремі пляжі та пристані
Відповісти
Цікаво подивитись у минуле,дякую за таку цікаву інформацію
Відповісти