Додати запис

Жертви "Євро" чи безвідповідальності луцької влади?

Багато вже написано про обвал багатоповерхівки на Рівненській, 109.
Додам декілька штрихів:

1. Мешканка Людмила, яка першою зателефонувала на 101, каже, що МНСники приїхали надзвичайно швидко, за лічені хвилини. Як вона розповідає, спочатку їй здалося, що просто впав сусідній балкон і була вражена масштабом руйнувань.

2. В результаті трагедії загинуло 2 осіб, 1 особа травмована. Загиблими були чоловіки 1935 та 1938 року народження. За неофіційною інформацією з МНС, вони дивилися у своїх вітальнях ігри "Євро-2012" й заснули. Перші жертви "Євро"?

3. Мешканці довколишніх будинків розповідають про щасливий випападок, завдяки якому жертв не стало на одну більше. Адже телевізор дивився ще один не зовсім тверезий мешканець. І в ночі йому захотілося попісяти. Тільки він зайшов в туалет, за ним обрушилося те, що колись було вітальнею. Розповідають, що сьогодні цей мешканець взагалі "синій". Другий День народження?

4. Мешканці обох під.їздів відселено в готель "Світязь". Всього 76 чоловік

5. Прокуратурою м. Луцька порушено кримінальну справу проти службових осіб ЖКП №7 за ч.2 ст. 367 ККУ (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки). За інформацією джерел в прокуратурі, один із загиблих чоловіків був інженером і в травні 2012 року написав звернення в ЖКП №7, яке обслуговує цей будинок, про вертикальну тріщину в стіні. Начальник департаменту ЖКГ Луцької міської ради Іван Кубіцький заявив мені, що ніяких скарг від мешканців цього будинку в департамент не потрапляло. Принаймні "він такого не пам.ятає".
Джерело в прокуратурі припускає, що винним у цій ситуації буде призначено директора ЖКП №7, який знав про проблему, але не відреагував.

Update: В п.5 мого тексту спершу йшлося про те, що кримінальну справу порушено проти посадових осіб Луцької міської ради за тією ж статею. Проте, коли прокуратура офіційно оприлюднила інформацію, виявилося, що справа порушена проти службових осіб ЖКП №7.
Я особисто бачив копію поставнови про порушення кримінальної справи, де першопочатково було зазначено саме "посадових осіб Луцької міської ради". Тому будь-які зауваження в коментарях щодо цього я ігноруватиму.


У дворі будинку встановили намет...

...і польову кухню


Працюють рятівники...

...і криміналісти

Все довкола притрусило пилом



Нехитрий скарб постраждалих
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 47
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лучик! Випий яду зі своїми "висновками"!
Відповісти
а коли обвалиться твій будинок разом з тобою, то ти з моргу теж саме будеш кричати лучику чи може твої родичі яду тоді поп'ють? Це по-перше, а по-друге, це штрихи (факти!), а не висновки,як тобі це здалося. Даруй, що на ти, але пишу тобі у твоїй же манері.
Як мешканка багатоквартирного будинку вважаю, що наша міська рада та жеки НІЧОГО НЕ РОБЛЯТЬ!!!! Те що сталося - біда. І переводити це все на "випий яду" - шизофренія. Кожен свідомий і психічно нормальний мешканець міста (у тому числі сімї чиновників та працівників жеків) у ці хвилини повинні задуматися, бо хто-зна у якому стані інші будинки міста (а таких аварійних будівель чимало)
Відповісти
до речі, а з чим конкретно ви не згідні? Тут лише факти. То з якими фактами? З тим, що влада безвідповідальна? Ну то про це вже навіть прокуратура офіційно заявила
Відповісти
А чого не дослідили, що "Ліга-нова" робила реконструкцію у цьому будинку на першому поверсі і знесла несучу стіну? Чи Лучику там забашляли?! :)
Відповісти
магазин очевидно причетний до руйнації будинку - знесли несучу стіну...
Відповісти
навіть не шкода вас, псів скавулячих ЖЕКівських та виконкомівських! Ну скавуліть-скавуліть, що ж вам іще лишається...
Відповісти
Людям біда, а Лучик радий, що знайшов одного п'яного, наїхав на міську раду і написав у пості слово "попісяти". От вам його справжнє обличчя.
Відповісти
Таню, а що ви чекати прочитати? Епітафію? Чи слізну філософську промову?
Відповісти
100% Таня!!!
Про то і мова, а "небайдужа" не розуміючи, сприняла все навпаки! :)
Ну хто дохтор...?! :)
Відповісти
Все вірно - якщо прибрати несучу стіну на першому поверсі - все рухне як карточний будинок.

ВСІ БІДИ ВІД ГРОШЕЙ !!!
Відповісти
100% Таня!
А "небайдужа" сприйняла все навпаки та так завелась... Ну хто їй дохтор...?! :)))
Відповісти
"навпаки" сприймаєш ситуацію ти, і до речі, веселишся теж ти, бо ж ти смайликами тут розкидаєшся, а не хтось інший. Саме тобі чомусь весело. І саме ти неконструктивно реагуєш, лише емоційні обзивання і заклики у коментарях. І обурюєшся лише прізвищу журналіста, який написав, а не конкретним фактам... Складається враження, що тобі байдуже що написано, а головне ким. От і мені конкретно ти нічого не заперечив, а лише перейшов на особистості. Низько і гидко. Припиняю вести тут розмову взагалі, бо немає з ким
Відповісти
Ніхто тут не веселиться! А смайлики в твою "честь" і ні як не відносяться до трагедії!
Відповісти
Людям трагедія, а журналістам радість і потіха... +100 першому коментатору)
Відповісти
не знайшов одного п'яного, а "мешканці довколишніх будинків розповідають..", не наїхав на міську раду, а "прокуратурою порушено кримінальну справу"! Читайте спокійніше і уважніше, шановні бідні люди міськради
Відповісти
Ви дійсно від обвалу у Вашому будинку надто емоційні. Звісно, ЖЕКівці повинні відповісти за це, як і міська рада. І, повірте, так і буде. Але зловтіха Лучика через те, що це "привід" наїхати на міську владу, як на мене, недоречна. І чіплятися до тих, хто напився з горя - тим більше.
Відповісти
Якась дивна реакція, мабуть. повний місяць... Лучик абсолютно не зловтішається.Тільки факти.І ні до кого не чіпляється. Вам щось ввижається, пані.
Відповісти
Так, звісно, але які факти? В чолов'яги більше немає дому, а тут він ще виявляється "не зовсім тверезий мешканець" та "сьогодні цей мешканець взагалі "синій"". А фраза "Перші жертви "Євро"?", в таких питаннях слід бути більш толерантним. Усіх винних покарають, це вже не гра в маленкій пісочниці, а роздуми Андрія, хто винен ЖЕКи, ЛМР, ВОДА чи прокуратура зовсім не доречні. Я в журналістиці багато років і тому точно можу побачити зловтіху. Лучик потирає руки не з біди людей із обваленого будинку, а з біди сімей ЖЕКівців. Адже одна річ недбале ставлення до роботи, інша ж зранку прокинутися вбивцею, чи ви думаєте вони цього всього хотіли. Не думали, бо дурні, але смерті цим людям точно не бажали.
Відповісти
Так, вочевидь, не бажали. Але хабарі собі тихенько брали.
Відповісти
дякую за справедливі слова.прочитайте мій відгук про цього писаку нижче.
Відповісти
Жертви "Євро" - шо автор курив як писав статтю? Нашо сюди те євро чіпляти?
Відповісти
Яка Ліга нова, яка стіна, яка несуча. Цей магазин працює вже десять років. Треба не шукати крайнь ого сусіда, треба чесно розібратись, бо це не жарт.
Відповісти
а звідки б ви дізнавалися про ту трагедію, шановні ненависники журналістів?
Відповісти
Не преувеличивайте своих возможностей! Уж точно не через ваш ресурс! :)
Відповісти
Лучик бездарь, как большинство журналюдей.
Гавкает на власть, но сам тоже власть-четвертая.
Лучик такой же представитель общества как Янукович, Климчук, Романюк. Они дополняют друг друга. Они стоят один одного. Они близнецы братья.
На какой счет можно перечислить деньги на помощ?. Много нет. Но на компьютор хватит.
Відповісти
"Перші жертви "Євро"?" - так, так! Це правда, Ви геній думки (без букви Е в слові гЕній). А ще врахуйте той факти, що в кімнаті літали 2 комарі, і коли вони сіли на стіну вона посипалась, отже місто атакують комарі стіно-обвалісти! Потрібно вводити надзвичайний стан і мобілізувати людей проти боротьби із цими комарами! Вставай волинський народе! Ворог не спить, коли спить народ.
Ну, а якщо по суті, то ще одна стаття ПіаРка, людина вирішила своїм глибоким аналітичним розумом показати розвиток подій. І тим сим завоювати довіру не численного числа читачів цього інтернет ресурсу.
І шановний пане Лучик, що це за неповага до української, державної, мови? Чому ви слова із апострофом пишете через крапку, як то "під.їздів", це можна вважати як наругу, чи не так?
Відповісти
Боже зараз буде настояще БІБІСІ, будуть говорити, що кому на голову спаде. При чому тут Євро?
Відповісти
Так, звісно, тепер усі винують магазин та Лучика. Друзі, але ж хтось дав тому магазину дозвіл на ремонт, на перепланування? Хтось робив перевірки, хтось мав той будинок на балансі? Чи може той хтось просто отримував собі хабарі і тихенько підписував потрібні папірці? Проблема не в капіталах. Капітал платить хабарі тільки тому, що така система. Винен той, хто хабаря бере. І виконує оплачені зобов*язання.
А вам же усім простіше за все написати, що автор тексту - падлюка, бо не таке фото зробив, чи слово не так написав.
А що до "жертв євро" то я думаю, таких ще чимало буде. Бо гроші, які мали б піти на необхідні ремонти, пішли на Євро і в кишені Євро-організаторів.
Відповісти
Дякую за розуміння суті того, що хотів сказати.
Відповісти
А ще кажуть, що Лучика бачили на Рівненській напередодні обвалу з ломом і болгаркою...
Відповісти
Ну судя по фотографиям, магазин тут не причем, наружные стены не тронуты, центральные балки для опирания плит целы.
Відповісти
Тут виливають свою бредятину багато хворих людей. Журналісти приїхали на місце трагедії одні з перших. Вони розповіли людям правду, чим не дозволили брехати владі. Тому ці усі параплани, сільвестри, фанати, ольги - це сміття міста.
Відповісти
Кожен ЖЕК зобов"язаний в терміни до 1.04 та 1.11 ( два рази в рік) проводити весняний та осінній огляди будівель на предмет аварійності та складати відповідні акти для подальшого втілення в життя міроприємств по усуненню виявлених недоліків. Це вимагає відповідна постанова Кабінету Мінеістрів. Ось тепер про неї і згадає прокуратура.
Відповісти
"небайдужа" - це мабуть Лучик! :)
Відповісти
уже й мені смішно...
а City-fan та "родич" та ін. це мабуть Романюк та Ко, які змушені були дивитися нам, людям, в очі!
Від учора не заходила і не читала усю цю дурню, тепер шкодую, що зайшла, бо бридко від того з якими людьми живеш і місті. А ще смішно дивитися на те як ви тут казитеся. Складається враження, що усі ви тільки те й робите, що пишете тут усяку дебілятину цілий день. Ну як так можна? Невже у вас інших справ немає? Дійсно важливих? За таке має бути соромно! Адже тратите життя ви не на те...
Відповісти
ТИ не журналіст, а бездушна скотина!!!В людей страшна біда, а ТИ пишеш всяку муть.
За неофіційною інформацією з МНС, вони дивилися у своїх вітальнях ігри "Євро-2012" й заснули. Перші жертви "Євро...
Дегенерат!
Відповісти
Та якби не писали журналісти, і той же Лучик у першу чергу, т о справді була б вам "муть". А так голос преси не довзолив владі на багато що закрити очі, приховати. Лікуйтеся.
Відповісти
Що приховати? Не несіть ахінею!!!
Відповісти
А ви приходьте разом з луциком на зустріч до родичів загиблих, підскажете, де лікуватися.Все , написане йому, мабуть стосується і вас.
Відповісти
""журналіст" Андрій Лучик!!!
За неофіційною інформацією з МНС, вони дивилися у своїх вітальнях ігри "Євро-2012" й заснули. Перші жертви "Євро...
Розкажи це 5-річному хлопчику,в якого на очах в провалля впали дідусь та бабуся, і який стояв на краю провалля та кричав "люди!спасіть мене!" або гого вбитим горем батькам, можеш навіть особисто. обіцяю бути присутнім, може разом подебатуємо?
Відповісти
"Адже телевізор дивився ще один не зовсім тверезий мешканець. І в ночі йому захотілося попісяти"
Сходи до лікаря,журналіст.
В людини горе, а ти нюхаєш, чи не пахне спиртним.Тобі не місце серед журналістів, які порядні і не пишуть в таку мить про всяку нісенітницю.
Де ти був коли ховали загиблих?Чому не подивився в очі їх рідним та близьким?Може з ними поговориш про Євро чи про 100 гривень?Приходь, я таку зустріч організую...
Відповісти
родич Сьогодні, 12:27
+1500!!!
Відповісти
подуріли люди,просто подуріли!! чого на журналіста накинулись? факти, які він висвітлив, треба знати, бо з них більше розумна людина може зробити висновків, ніж з сухої оперативної інформації, яку дали всі. Лучик передав вагу в цій ситуації однієї секунди, і саме ті перелічені факти дають чітко зрозуміти: на все воля Божа!
Відповісти
Якого милого ви обсираєте того журналюгу ? Та написав все по суті , чого придираєтесь до слів , факти є факти ! Він шо отсібятіни наліпив , чи прибрехав ? Вам як тим шакалам , дай когось роздерти- обісрати !
Відповісти
реально: справжня жертва ЄВРО - це таки Лучик.
А той, хто вийшов з кімнати получається "врятований пивом".

...лікар тут лучику не поможе -
пише, бо лопату в руки брати не хочеться.
Відповісти
Але ж і справді "врятований пивом". А ви лопату в руки берете, бо звивин у мозку мало, щоб взяти в руки ручку чи мишку від ком.ютера?
Відповісти
Справді, Лучик, фактів - мало, а ті що є - то якісь плітки, такий собі "горох з капустою" (типу - ха-ха, от і поговорили ні про що: Євро+"синій"+"вийшов попісяти"+саркастично підібрані фотографії ..... хтось реагує агресивно, хтось намагається зрозуміти, але більше зла у самому тексті, а не про біль рідних. "Жертва Євро" - як можна отак сказати? Було б воно чи ні - кошти всеодно не потрапили б в ЖЕКи чи на покращення житлових будинків Луцька. Навіть не зрозуміло, кому та стаття - простому люду, хитрим нишпоркам-журналюгам чи мерії? Якось не так би мали бути побудовані факти. Треба віддати дань колезі Ірині Качан, вона вміє писати про глибші почуття, а тобі, Лучик, якщо вже берешся за таке, то треба було б конкретно на пункті 5 зупинитись. Або ж - які подальші дії?...ні-ні, не того "синього", а влади. І бажано без "води", а - по суті.
Відповісти