Додати запис

Хто захистить волинський ліс від новоявлених «опікунів» і «чорних» лісорубів?

«Ідеологічна обробка» першого заступника начальника Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства (ВОУЛМГ) Сергія Шеремети розпочалася у вересні минулого року. Як стверджує лісівник, місцевий підприємець, революціонер, який асоціює свої дії з «Правим сектором», нелегітимний голова громадської ради при лісовому відомстві області Петро Шишко в легкій формі запропонував йому переобладнати двигуни усіх автомобілів управління лісового відомства на споживання скрапленого газу. Врахувавши непогодженість виробників газового обладнання для автомобілів з сервісними центрами по його монтажу і ремонту, - продовжує Сергій Шеремета, - я зважив за потрібне, що така заміна нічого не принесе автопарку управління, крім клопоту, і чемно відхилив пропозицію власника луцької фірми «Газавтосервіс». Підприємець з великими амбіціями сприйняв мою відмову надто боляче і у відповідь розпочалось втручання в роботу управління лісового відомства області. Від строгого і вимогливого представника революції гідності мені надійшли вказівки звільнити з посад директорів лісгоспів певних осіб і на їх місце взяти людей, яких запропонує… він.

Як згодом стало відомо, запропонованими «спеціалістами» були люди, далекі від лісового господарства, але з якими було б «легко і без перешкод працювати по деревині». Далі - більше. З щільникового телефону від Петра Шишка мені почали надходити постійні погрози, а 5 грудня питання було, як кажуть, поставлено руба: «Аби не підганяти під управління сміттєвий бак, прошу добровільно залишити посаду» (погрози зареєстровані в моїй заяві в правоохоронні органи області).

«Через декілька днів в мій робочий кабінет в супроводі вісьмох незнайомих мені осіб в камуфляжній формі увірвався Петро Шишко з вимогою, чому я «не виконав завдання революції і до цього часу перебуваю на посаді?», - розповідає лісівник. Посипались нові погрози: «Чому я втручаюсь в роботу молодого і перспективного директора Ківерцівського держлісгоспу Віктора Сахнюка (його призначення на посаду в «наказовій» формі лобіювали Петро Шишко і його побратим по «революційних подіях» в Луцьку, підприємець Олег Бойко), призначивши в господарстві, ввіреного йому, аудиторську перевірку?». Новоявлений «лісовий шеф» примусив мене написати заяву на звільнення з займаної посади «за власним бажанням», яка ними ж була передана в Агентство лісових ресурсів, а згодом відізвана начальником ВОУЛMГ Василем Мазуриком.

Як виявилось, під час планової аудиторської перевірки згаданого держлісгоспу спеціалістами ВОУЛМГ на одній з ділянок лісу, де проводилась суцільна санітарна рубка, було виявлено 160 куб. м. «лівої» деревини на загальну суму майже 100 тисяч гривень. Хто мітив забрати повалений діловий ліс, очевидно, популярно пояснювати нікому немає потреби, - резюмує Сергій Шеремета.

Як кажуть в народі, чим далі в ліс, тим більше дров. Наступним «коронним номером» втручання «лісових» хлопців у внутрішні справи лісового відомства області стала їх незгода приєднання до ВОУЛМГ державного підприємства «Рожищеагроліс» згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 03.07.2013 р. №584-р «Про передачу цілісних майнових комплексів державних лісогосподарських підприємств зі сфери управління Мінагрополітики України до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України». Під час робочої наради 22 грудня минулого року щодо процесу передачі лісового фонду, яка відбувалась в кабінеті голови Рожищенської районної ради, в дверях з’явилися Петро Шишко, його соратник Олег Бойко і ще п'ятнадцять «бійців» у камуфляжі, - продовжує заступник головного лісівника обласного управління. Голові районної ради в грубій формі було наказано залишити кабінет зі словами: «Ми йому (кивнули на мене), зараз «допоможемо» і він напише не лише заяву на звільнення з посади, а й усе, що треба і не треба!». Під загрозою життя я вдруге змушений був написати заяву на звільнення «за власним бажанням».

Як журналіст, не можу не сказати про те, з чого місцеві «обереги» державного ресурсу розпочинали «вплив» на галузь. З приходом в Україну нового Майдану і революції гідності з ініціативи місцевого «Правого сектору» зміни у головному лісовому управлінні розпочалися зі створення так званої нової «громадської ради». На це в ВОУЛМГ був виданий відповідний наказ і вона була створена у складі 11 чоловік. Згідно положення про цю громадську інституцію, в неї повинні були бути делеговані представники різних інститутів громадянського суспільства. Натомість, в «раду» увійшли ініціатор її створення Петро Шишко, а також представники суб’єктів підприємницької діяльності, які, головним чином, пов’язані… (зовсім не дивно!), з заготівлею, обробкою, реалізацією і експортом деревини. Але в цьому громадському органі виявився зайвим і не увійшов в її склад з правом дорадчого голосу уповноважений представник органу (ВОУЛМГ). Вибори проводились в закритому режимі без рейтингового голосування.

Як свідчить Сергій Шеремета, на сьогоднішній день ця громадська інституція не затверджена органом, при якому вона створена, що заперечує її правомірність і легітимність. Таким чином, в час революції гідності в державній організації, де люди носять погони, право диктують не вельми гідні люди, в тому числі й вищезгадані підприємці. Істинні причини конфлікту зовсім тривіальні: триває чергова спроба розподілу влади і впливу на те, чим можна поживитись.

Я окремо зупинюсь на характеристиці одного з винуватців цих разючих подій в лісовій галузі області - Олега Бойка - підприємця, власника фірми з будівельним профілем «Антон». В один час він займав посаду заступника голови Волинської ОДА, щоправда – недовго. Перебуваючи на цій посаді, в одному з інтерв’ю місцевій газеті «Волинь нова» він сказав: «Я знаю, як створити систему державного управління в країні, в чому корінь зла, як лікувати суспільство, щоб владу поважали. Бойками стали називати тих хоробрих воїнів, які перекрили в Карпатах шлях татарам в Європу, як це описав Іван Франко. Такі і їхні нащадки — з тих бойків, що ніколи не коряться, а б’ються до кінця». Цікава і смілива самооцінка вже колишнього чиновника і нинішнього підприємця, але, як бачиться, не відповідає його реальним діям. Може тому, що й в обласній адміністрації Волині він застосовував ті ж методи «адміністративного» впливу на людей, які застосовує й нині.

Навіщо Олегу Бойку деревина, випливає з цього ж таки інтерв’ю: «…Налагодили серійне виробництво дерев’яних високотехнологічних вікон, дверей, які мають багатий вигляд. Один зі столярних цехів займається розпилом лісу і виготовленням дерев’яних будинків із профільованого бруса. Поставили на потік будівництво лазень…». Сподіваюсь, що щодо попиту на деревину на цьому підприємстві коментарі зайві. Коріння пращурів підприємець підтвердив – б’ється до кінця, щоправда, не з тим, з ким треба битись.

Не зайвим буде відмітити, що лісову галузь Волин супроводжують не лише «кадрові» негаразди, влаштовані новоявленими її «опікунами». Непокоїть те, що рівень криміналізації лісового бізнесу в області давно вже викликає серйозні побоювання спеціалістів. Попит на деревину, її відносна доступність в порівнянні з іншими природними багатствами і беззубість нинішніх законів створили тепличні, якщо не райські умови для зверх вигідної і цілком безпечної «лісової» комерції.

Як повідомив на засіданні колегії Волинської ОДА в.о. начальника Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй, станом на 01.09.14 року в області нараховувалось 832 приватні пилорами, з яких лише 283 офіційно зареєстровані як фізичні особи. З числа зареєстрованих лише 159 підприємців використовують працю найманих робітників, середня зарплата яких по даному виду діяльності склала за звітний період 1172 гривні при мінімальній - 1218 гривень.

Тут не випадково йде мова про ліси Волині. Наявність поруч державного кордону і широкого ринку ЄС призводить до концентрації проблем. Саме на Волині дуже помітні усі проблеми в лісовій галузі, всі хитрощі кримінального «лісового» світу. За роки незалежності тут з’явились злодійські династії, клани і кримінальні угрупування. Є села, де незаконною переробкою деревини займається більшість його чоловічого населення. В області припадає одна приватна пилорама на 700 га лісу, а в лісистих районах волинського Полісся діють від 70-ти до 130-ти пилорам у кожному. Ніхто не знає, скільки круглого лісу експортується з регіону приватними структурами, а митники вважають за потрібне не поширюватись, аби не шокувати публіку масштабами справжніх махінацій.

Відомо, що якщо обласне галузеве управління за 9 місяців поточного року реалізувало 542 тис. м. куб. деревини на загальну суму 235 млн. грн., з якої на зовнішній ринок реалізовано 159,5 тис. м. куб. на суму 105 млн. грн. і за результатами господарської діяльності сплатило 65,3 млн. грн. податків, то вищезгаданими зареєстрованими підприємцями (як стверджує головний податківець області), експортовано продукції з деревини на суму 91 мільйон гривень, а сплачено податків лише 1,4 мільйони гривень. 78 підприємців є виробниками експортної продукції, яким деревину поставляють державні лісгоспи області через аукціони, а 55 підприємців експортують лісоматеріали, придбані на 549-ти незареєстрованих пилорамах (масштаби вражають!!!). Їх працівники ні з ким не перебувають в трудових відносинах. Як результат – соціальна незахищеність місцевого населення, так як місцеві бюджети залишаються без засобів існування.

Одночасно, надходження від реалізації круглої деревини та продукції переробки є єдиним джерелом коштів на забезпечення ведення лісового господарства. Сьогодні в системі лісового господарства ВОУЛМГ працюють 2400 штатних працівників. В минулому році створено 375 нових робочих місць. Середній рівень заробітної плати складає 3175гривень.

Що тут скажеш? Повалення страшного режиму Януковича набуло побічних наслідків. Відкрився шлях махновщині, яка окріпла і повірила у виняткове право нав’язати свою волю на місцях. Протистояння між кланами переможців переросло у відкрите перетягування сфер впливу, на переділ посад і ресурсів. Вельми кидається в очі, коли в силу повної нездатності ведення дискусії і відсутності хоч якихось переконливих аргументів вищезгадані «революціонери» при найменшому зіткненні з альтернативною точкою зору кидаються в хамство, особисті випади, образи, пересмикування, залякування.

Усередині грудня минулого року в лісах волинського Полісся на несанкціонованих копальнях бурштину, видобуток якого намагаються контролювати різні групи, трапився неприємний інцидент. Як повідомляло 16 грудня видання «Волинські новини», «…На місці інциденту «зустрілися» люди, які представилися самооборонівцями і представниками Правого сектору. Зі слів Петра Шпиги (начальника УВС України у Волинській області, авт.), до міліції звернулися представники одного з громадських формувань і повідомили, що їх автомобіль зупинили на дорозі і по ньому стріляли. В повідомленні йдеться, що ніби то стріляли представники Правого сектору. В УМВС пообіцяли розібратися – хто є хто, і хто у кого стріляв».

Як відомо, постріли були здійснені з АК – 47 і їх «виконавцем» був один з «героїв» цього матеріалу, на що Петро Шпига зауважив: «Ми не дамо на території області влаштовувати «з’ясування стосунків», використовувати вогнепальну зброю і лякати людей». Дуже кидається в очі, що на ці ганебні випадки в області не звернули найменшої уваги ні голова ОДА Володимир Гунчик, ні п’ять його радників-порадників, ні прес-служба, ні новостворене інформаційне управління, яке очолила вельми пихата дама.

Нині «стрілець» топче стежку на дачу пояснень в правоохоронні органи області. Очевидно, панам офіцерам обласного управління МВС України настав час напоумити деяких екземплярів, які граються зі зброєю, що цього робити не варто. Адже відповідати за їх вчинки доведеться саме їм - офіцерам. Вчора нові «опікуни» лісу стріляли на місці незаконного видобутку бурштину, сьогодні «виховують» чиновника лісової галузі в чужому кабінеті, а завтра прийдуть зі зброєю на «аудієнцію» до когось додому. І на місці тих «когось» можуть опинитися згадані пани офіцери, чиновники, журналісти, лісівники. Поки що, як видно з результатів, вони не вельми вважають за потрібне втручатись в «революційні» вчинки вищезгаданих осіб, більше захищаючи себе. Але це вже дуже широка тема для іншої статті.

P.S. А тим часом, перебуваючи у вимушеній «відпустці» в очікуванні чергових «вказівок» від Петра Шишка і Ігоря Бойка, Сергій Шеремета отримав за підписом начальника УМВС України у Волинській області стандартного папірця-відписку від 31.12.2014 р. №4/7473, в якому йдеться про те, що «…Ваше звернення внесене до єдиного реєстру досудового розслідування 12014030180000458 від 30.12.2014р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України (самоправство). Досудове розслідування проводить слідче відділення Рожищенського РВВС». Примітивна, як граблі відписка тим, що не зважаючи на те, що обидва відповідачі по заяві лісівника і сам лісівник мешкають в Луцьку, справу «сплавили» в Рожище. Чи не тому, щоб бути подалі від гріха: обласне управління міліції зализує свої «рани» після лютневих подій минулого року і варто бути обережним (міліціонери завжди були «винахідливими»), аби знову не полетіла бруківка в вікна споруди в центрі Луцька. Краще, як страус - голову в пісок, а відповідає нехай Рожищенський РВВС – там вікна менші. Нехай, мовляв, рожищенські детективи злегка пожурять організаторів і учасників «кабінетного розбою» проти високопосадовця і державного службовця при виконанні ним службових обов’язків, аби підшити документ про проведену «роботу».
Якось сумно і не зовсім затишно від таких діянь наших доблесних правоохоронців…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 57
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бардак в лісах крадіжки заниження сорту деревини .теперішні керовніки на дві голови слабші за Колісника .Але шеремету звільняти разом з мазуриком .що шеф доручає шеремета виконує
Відповісти
цілеспрямовано ведеться до приватизації...
Відповісти
Чому тільки п.Чечелюк піднімає таке важливе для лісової галузі питання. А де 2400 штатних працівників не чолі з головою обкому профспілки п.Матіюком?Якщо ви себе не захистите,вам ніхто цього не зробить.А жаль.
Відповісти
Мазурик і Шеремета після цієї публікації мають негайно рекомендувати створення нової громадської ради, в яку б увійшли ті люди, які мають право туди увійти згідно Положення. А стару так звану раду не треба розпускати. Вона неіснуюча. Там все протизаконне від початку до кінця. Там зграя блатних і злодіїв.
Відповісти
Чим відрізняються ось такі шишки і бойки від найгірших регіоналів часів Янука? Відрізняються тим, що шишки і бойки набагато гірші, небезпечніші, підступніші і огидніші. Бо вони прикриваються "патріотичним" забралом, користуючись моментом. Для таких шишків і бойків нема поганих часів, бо вони справжні хамелеони. Для них головне - вчасно внюхати нові віяння в суспільстві. Це найогидніша і найнебезпечніша порода ... ні не людей, а людців. Бо вони ладні експлуатувати найсвятіше заради власної вигоди. Зараз, на жаль, це нерідко спостерігається. Якщо спробувати відповісти на питання, поставлене в заголовку, то захистити може не влада, бо на місцях вона деморалізована, розгублена і часто некомпетентна, особливо в таких "забитих" областях, як Волинь. Захистити можуть лише справжні громадські об'єнання, де керують не новоявлені "правосєкі" за путінські срібляки, а справжні безкомпромісні і свідомі громадяни, яким не байдуже майбутнє України.
Відповісти
Шановний автор, скажіть , будь ласка, скільки Вам заплатили державних коштів за цю закзну статтю????
Відповісти
Такі, як Бойко та Шишко, зняли Колісника, сподівалися, що прийде нова влада, і наведе порядок в лісовому господарстві на Волині,а вони очолили налагоджені схеми бувшого керовніка лісу.І розвели ще більший бардак.
Відповісти
Таке відчуття, ти чаме з тих поліщуків, які за кіло прілої гречки обираєш до парламенту єремеєвих, івахівих, мартиняків. А потім їх проклинаєш, а потім знову їх же обираєш ще за меншу ціну, і так спендиш усе твоє життя. Бо тебе завжди душить жаба, але при тому ти настільки лінивий і бездарний, що цілком заслуговуєш на таке бездарне життя.
Відповісти
А це не той Шишко, який не дав підприємцям кинути Мазурика в мусорний ящик?
Відповісти
Ні, це той Шишко, якого ще не встигли кинути в сміттєвий бак.
Відповісти
«Такі і їхні нащадки — з тих бойків, що ніколи не коряться, а б’ються до кінця». Цікава фраза з інтерв’ю бойка. Не ті тепер бойки. Так днями тікали від мобілізації в Румунію, Словенію і Угорщину, що ледве кожухи і рюкзаки з овечою бринзою не погубили. Автобусами і хвірами покидали неньку-Україну, а тепер сидять в циганських готелях Румунії, п’ють закарпатську чачу з резинових грілок і закусують молдавською мамалигою. А дома в Турці і Рожнятині залишилися старі гуцули по 80 років. Будуть пасти на полонинах овець і гудіти втікачам-зрадникам на трембітах, що аж в Європу буде чутно. Нехай луцький бойко піде, повоює за них, тряхне стариною своїх предків, ніж ходити і людей за грудки трясти…
Відповісти
А ЩО ФАКТИЧНО ВІДБУВАЄТЬСЯ У ЛІСІ .ЧИ ЗНИЩЕНІ СТАРІ КОРУПЦІЙНІ СХЕМИ .ЛІС ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ РАЦІОНАЛЬНО .. закриті аукціони де занижені ціни ліквідовані ... кількість рубок як законних так і незаконних зменшено ...ЕКОНОМІКА лісгоспів як почуває себе .стан ділянок після лісозаготівлі.ВИВЧИТИ ДОСКОНАЛО І ПО ЗАСЛУГАХ ВОЗДАТЬ.....
Відповісти
Автор, очевидно взяв про бізнес Бойка дані не першої свіжості. Нічого він не будує. Будують в місті і області Чорнуха і інші фірми, а Бойко торгує дровами для шашликів і для опалення теплиць малих підприємств. І дрова бере на халяву: таке кредо цієї людини. Дрова брав, коли чистили луцький парк, захисні смуги, вулиці міста. так легше вкрасти. Колісник йому дров теж не давав.
Відповісти
Сахнюк !!! Суши сухарі ! Вже правоохоронні органи займаються його корупційною діяльністью.
Відповісти
Чечелюк молодець, шкода що не вгадав ще одного члена Ради, пана Анатолія Сковеру, який керував відділом комунальної власності міськради і допрацювався до того, що втік з печаткою після чого його пів року розшукувала міліція.
Відповісти
Все правильно робиться в лісовому господарстві області. Якби не правильно то раді були б шишки та бойки і мовчали б тихо як було при Коліснику. А чому така тишина по ківерцях? це озвучено вперше. По Камінь-каширську до Києва дійшло. Не вірю що Ігор Космина не знає. Да "громрадо" вам роботи на пилорамах непочатий край, працюйте разом із органами на благо України в питаннях сплати податків. Управління саме розбереться з своїми питаннями, штатом і т.д. Новий керівник є-це МазурикВ.В. Порядний та професіонал в лісовому господарстві. Хай Вам щастить!
Відповісти
Сковера - досвідчений шахрай. В міській раді у відділі комунального майна він вимагав хабарі за надання комунальних приміщень в оренду. Сьогодні він гідний революціонер. І такі парадокси бувають. Шиба його не звільнив, а просто викинув, як викидають старі кальсони. Лайно не тоне.
Відповісти
Нарешті…. Нарешті хоч хтось підняв питання про „захист„ лісників. Доки по деяких лісгоспах ними будуть керувати Гальки, Іринки, Кусминки, хлопаки-бойки та інші „шишки„ а директори будуть в ролі весільних генералів ??? Невже економіка країни настільки залежить від лісників? Чому не працюють деякі заводи, фабрики області, несприятлива ситуація в сільському господарстві, медицині , освіті, комунальному господарстві ….. .
Але ці питання чомусь не цікавлять новоявлених хлопців-бойків та решти шишок. Ліс – це передовий фронт боротьби!!!
Відповісти
Єдина галузь в області яка сплачує податки, де працюють штатні працівники та отримують заробітну плату.Очолюють галузь лісового господарства порядні керівники, компетентні в веденні лісового господарства, не хабарники. Оце напевно найбільше хвилює "Шишків та Бойків" тому і обсіли управління з усіх боків. А чому не зайнятися вам шановні незареєстрованими пилорамами
Відповісти
А В ЛІСАХ КОНКРЕТНИЙ БАРДАК ЗАРАЗ .
Відповісти
НА ПИЛОРАМУ ДЕРЕВИНУ ВЕЗЕ ЛІСНИК .КАЖЕ ТЕРМІНОВО НАЛІЧКУ ТРЕБА.БЕЗ ПИЛОРАМ СІЛЬСЬКИХ УПРАВЛІННЯ БУДЕ ЖИТИ НА ОДНУ ЗАРПЛАТУ.
Відповісти
ТРЕБА ПОІХАТИ ПО ЛІСАХ ОЦІНИТИ РІК ГОСПОДАРЮВАННЯ ТЕПЕРІШНІХ
Відповісти
ЗАГАДИЛИ ЛІС КОНКРЕТНО .КРИШУЮТЬ БЕСПРЕДЕЛ ЛІСОВИЙ ДАЛЬШЕ .ДІСТАЛО.....
Відповісти
НА АУКЦІОНІ КУПИВ ЛІС.В НАЯВНОСТІ ЙОГО НЕМАЄ.ПРОДАЛИ МОЮ СИРОВИНУ НА ЗАКРИТОМУ АУКЦІОНІ В ДВА РАЗИ ДЕШЕВШЕ.В БЮДЖЕТ ГРОШЕЙ КОНКРЕТНО МЕНШЕ .ЗАДОВБАЛИ СВОІМИ СХЕМАМИ ПОТАНОВАМИ.ЗЛОДЮГИ.
Відповісти
Шеремета, Немарудь Забери Мазурика та шукайте друге місце роботи. А не замовляйте статті. Крали,Крадете, та будете Красти......
Відповісти
Шеремета, не виправдовуйся. Цей брєд смішно читати. Сам розвів в лісі безпрєдєл, ще рік тому цей весь зброд тобі був на руку, а тепер скаржишся що ображають тебе - не треба було комусь копати яму.
Відповісти
Шеремета нікому яму не копав. Нікому!!! І ніколи не копатиме. Колісник тільки сам може викопати собі яму. Він її і викопав - навіть при усіх своїх звязках. Копав довго, як і прийшов в управління. Або, скажімо, некрасиво вийшов на пенсію. Так на Волині ніхто ніколи не відходив. Крапка!
Відповісти
на злодію шапка горить
Відповісти
Не в Бойках та Шишках справа,річ у ЛІСІ Волинському який сьогодні страждає від недолугого управління.Система повністю прогнивша,люди які вчора служили Коліснику сьогодні успішно працюють ,явний приклад Шеремета який під час революції гідності здавав Колісника щоб врятувати свою ганебну шкіру і залишитись на посаді, тепер обливає брудом Правий сектор в особі Шишка.,Хто наступний???Не потрібно багато говорити заідьте в будь який лісгосп області і зайдіть в кабінет директора і тоді ви побачите як живуть" царі",а після того в ліс в яких умовах працюють прості люди "штатні".шеремета і мазурик це два безневинні ангели !!!
Відповісти
Шеремета, тебе ніхто,не лякав,ти від природи є зляканим,як той сурок.
Відповісти
У лісі, лісі темному, де ходить хитрий лис...
Відповісти
Ви всі молодці,але необхідний консенсус.
Відповісти
До ЮА. Мова не йде про правий сектор. Ви не читали текст. Ви судите за принципом "я Пастернака нє чітал, но осуждаю". Йдеться про "Шишка, який асоціює себе з правим сектором". Відому, що в цьому "секторі" всі пересварились, кожен хоче бути царьком, але на всіх шапок мономаха не вистачить. Нехай наведуть у себе порядок, тоді їх будуть поважати люди.
Відповісти
Шеремета багато років пропрацював у обеднанні. має великий досвід у лісовій галузі. Про ліс, його вирощування і переробку знає все від "А" до "Я". Має і відповідну освіту. А хто його судить? він все життя чогось боїться, бо хто він "пешка". А прийдуть "Керувати" ще більші неуки, а потрібні практики і чесні люди. Де ж їх тепер знайдеш?
Відповісти
По перше текст прочитаний повністю. Істина зовсім не в тексті, і не в секторі лівому чи правому.Корінь проблеми в людині "слабаку"який замість того щоб визнати що він наробив дуже багато непоправних помилок він далі шукає захисту "Шеремета тебе вже ніхто не захистить і не врятує а відповідати прийдеця і запам'ятай без минулого набуває майбутнього"
Відповісти
Шеремета,може і дійсно знає тільки алфавіт від А до Я но він не є професіоналом у лісовій галузі,Ви самі визнаєте його неуком,коли говорите,що прийдуть керувати,ще більші неуки.
Відповісти
Чого ви всі такі злі. Якщо такі "специ" то напишіть свою програму ведення лісового г-ва,чи свої пропозиції,чи свої бачення і підіть скажіть -ось так треба!Цього ж ніхто неробить. Тільки обс...ють.
А між іншим- розумних людей бояться слабаки от і взялися за Шеремету.
Відповісти
Найбільше непоправних помилок наробив колишній шеф Шеремети. Ото справді непоправні. Їх тут викласти, то три сторінки не вистачить. Давайте за це краще поговоримо, а то ви все манівцями. Ще й так неграмотно: прийдеЦя, набуває. Ви що, в школу не ходили?
Відповісти
Велика дяка автору що підняв цю тему на обговорення. однак незгадав всіх учасників псевдоради, так Билиця за зарплату сколотив бізнес чи ні. тай інші члени ради небезгріші. Краще б громадська рада, щоб допомогти лісовому господарству, бралася за незаконні пилорами яких дуже велика кількість. хай спитають де вони ліс беруть. хай підуть до пилорамщика і зайдуть на подвірря їм розкажуть всі їхні права і обовязки...
Відповісти
ви спитайте людей які роблять в лісі, чим зними розраховувалися за роботу рік і більше назад?! і чим розраховуються зараз?!. Запитайте скільки людей принято в штат за останній рік в області незважаючина кризу та війну, і яка зарплата в працівників запитайте!!! та порівняйте дані показники з показниками попередників...
А тоді берітся за Мазурика та Шеремету.
Такого демократичного керівництва в управлінні може вже й небути...
Відповісти
А що Шеремета не попередник
Відповісти
Бачу тобі жилось добре і рік тому,а зараз,ще краще живеться,при таких керівниках як Шеремета і Мазурик ти сам собі начальник,ти ще ними керуєш.
Відповісти
Працюю майстром лісу і що змінилося? Як заправляли бензопили за свої гроші так і заправляємо. В лісництві не одного штатного робітника.З найманими робітниками розраховуємося дровами або... Закриваємо на підприємців.Наш вельми шановний директор Сахнюк В. коли це закінчиться? Знаємо,що політика Мазурика платити гроші.Дякую за спілкування.
Р.С. Шеремета коли буває в лісгоспі то говорить
завжди хороші речі.Дивно що так проти нього
Відповісти
Підтримуємо написане.Шеремета користується великим авторитетом в нашій великій лісовій сімї.Його поважають в кожному лісгоспІ від лісоруба до директора.А чому мовчать профспілки???Може час поміняти голову профспілки?
Відповісти
Шеремета, Ви ,що здуба впали. він користується авторитетом,просто вам добре зараз коли такий неук начальтник.
Відповісти
Ще не факт, що Шишка встигнуть кинути в сміттєвий бак!
Відповісти
Сором, коли читаєш окремі коменти... Огляніться навколо, шановні, війна в країні. Чим ви займаєтеся -- осудом? У той час, коли скрута, в управлінні створюються робочі місця, росте зарплата, лісгоспи стають на ноги, а головне -- до держбюджету надходять гроші, які так потрібні для армії! Хто найбільше допомагає військовим -- ноу коментс -- конечно лісники! Це означає що в управлінні працюють професіонали, порядні люди -і Мазурик, і Шеремета. Толкова команда, не заважайте їм, шановні, працювати. А ті, хто сьогодні наводять таким чином порядки, перемиваючи кістки цим людям, обливаючи брудом, так би мовити роблячи справедливість -- на ВІЙНУ!!!
Відповісти
Прийде час і кинуть, і обозвязково - разом з гостем.
Відповісти
Сахнюк - дитя з гнізда колісників. Його забрав у Ківерці той виродок, що тут був головою адміністрації. Вірний службиста колісників, їхній сраколиз і шістка. Конокради і тракторокради колісники люблять таку падаль і кидаються на неї як орли-стервятники.
Відповісти
Лісгоспи нині чи не єдине джерело доходів для багатьох сімей як Волинського регіону так і України в цілому. Чому ж так гостро критикують ведення лісового господарства області? Приходить на думку народна мудрість " Мудрий все мовчить, а сто дурнів навчить". Невже не зрозуміло, що зростання потенціалу лісового господарства можливо досягти, в першу чергу, лише за рахунок збільшення рівня сталої заготівлі деревини і продукції лісового господарства. Заохочення приватних інвестицій у лісову галузь теж повинно набувати особливого значення, включаючи сферу заготівлі й переробки лісу. Все ж маю надію, що ефектиність потенціалу лісового господарства, Волині зокрема, буде тільки зростати під керівництвом чільних спеціалістів лісової сфери, незважаючи, на складну економічну та політичну ситуацію в країні.
Відповісти
Коли "образи" Януковича лісгоспи заставляли брати по 50 тис. грн,дробилки по 40 тис. грн. повітря молотити,баланси 26 см і більше в Клевань визили та лісгоспи на рахунках ні копійки не мали,то Бойки і Шишки мовчали і кармани набивали,Мало їм кисню перекрили,Лісники тримайтеся і гоніть всю срань із лісу.
Відповісти
Поясніть останній коментар, хто розумний. Прохання, не такою науковою мовою, а більш популярно. Завчасно дякую.
Відповісти
Гірко і дико від того, що сьогодні повітря просто просякнуте нездоровими повчаннями, критикою і погрозами некомпетентних людей у тих чи інших сферах, людей випадкових, які вриваються у життя і роботу галузі, котра зародилась давно і працює в повній силі. А саме – лісової. Досконалості нема ніде, і у лісовому господарстві працюють живі люди, є свої мінуси, але нинішня ситуація у країні – це дуже зручна нагода «активістів», «громадських діячів», «контролерів», які не знаючи специфіку, не вивчивши роботу, усі її кути і повороти, її важкість в кінці-кінців, зненацька закидати фахових спеціалістів звинуваченнями, що не так працюють і під тиском заставити написати заяву. Як у випадку Сергія Акиндиновича Шеремети. Пропрацював понад 30 років у лісовій галузі, виріс у ній, у великому колективі, як про колегу і керівника, просто людину і спеціаліста має хороші відгуки, його знають і поважають лісівники-колеги, він завжди позитивний і доброзичливий чоловік – чи не основна риса працівника лісу. І якщо не вгодив комусь поза лісовою сферою, то це не причина принижувати і паплюжити. Є ще й інша сторона – людина сьогодні не захищена від таких нападів. Як от про передану справу Сергія Шеремети. А тут хто винен?
Змусити піти із посади, як сьогодні роблять, – це не вирішення проблеми і не спроба навести порядок, це бажання вчинити ще більший хаос і тим часом поживитися і собі. Знімаємо з посади, а заміна? На заміну поставимо «своїх», щоб було зручно. А заміна повинна рости у здоровому середовищі, у тій же таки лісовій галузі, бо тільки там, а не десь збоку, молодий лісівник, маючи досвід праці у лісі, здобуває досвід і право присвятити себе цій справі протягом всього свого життя. Є багато відданих лісівників, які розвивають галузь. Багато розвелось контролерів, а працювати? Нікому! А темні сторони, якщо хотіти – нарити можна будь-де у будь-якому напрямку діяльності, це не проблема. Головне – захотіти! І збурити людську думку теж легко. Тому-то й цікавить оцих «правосекторів» лісова галузь, бо працює.
А ті, хто пише про бардак у лісі і вишукує погані сторони, то хай почистять свою совість, розберуться у собі і скажуть, що зробили на благо Батьківщини та її громадян. Не копайтесь у брудній білизні, а краще допоможіть її випрати.
Відповісти
Ви знаєте, дуже гарно, Ви все написали,але все.це не відноситься до того Акиндиновича. Він в першу чергу хай прочистить свій мозок,якщо він в нього є ,а совість, він, давно про неї забув і хай скаже скільки шкоди він приніс лісоаій галузі і державі.Такий не потріб,як Шеремета,треба дійсно викидати у смітник.
Відповісти
Ліснику. Всім не вгодиш. галузь велика, працюючих багато, всі хочуть красти. В нормальної людини і керівника повинні бути друзі і вороги. Останніх, звичайно, в рази більше. Вибачайте, що ви в списку тих, кому не вгодили. Примирення і терпіння - основа нашої християнської релігії.
Відповісти
Дибіл ти самий настоящий, видно Шеремети не знаєш взагалі і тільки хамиш. Хамло ти! І видно шкуру свою спасає, на заказ пишеш. Лісівників більше 2000 чоловік і так про нього ніхто не скаже, лише ті, що продалися "шишкам та іншим" хоча їх одиниці.
Відповісти
Ти, дав собі характеристику,молодець!!!Хорошого друга має Шеремета.
Відповісти