Додати запис

Яка ціна перинатального центру на Волині?

У перинатальний центр Волині, який запланували ще на початку 2000-х, досі недобудований. Готовність – близько 90%. При чому для нього вже закупили обладнання на майже 21 мільйон гривень.

Я підтримую добудову і завжди виступаю за будівництво інфраструктурних об`єктів, які потрібні громаді, але хочеться вірити, що вони дійсно потрібні, що під це проведені необхідні дослідження і розрахунки і гроші на їх будівництво витрачаються розумно і ефективно. Але один із компонентів роботи депутата – жорсткий контроль коштів.

А доказ неефективного використання є. Представники Рахункової палати України у червні 2015-го року зізналися у відповіді прем’єру Яценюку, що «внаслідок незабезпечення Держінвестпроектом та місцевими держадміністраціями належного управління коштами державного бюджету, спрямованими на будівництво Центрів у Волинській, Запорізькій, Львівській, Тернопільській, Черкаській та Чернівецькій областях, допущено неефективне управління коштами і їх використання на суму 257,1 млн. гривень».

Тому зараз головне завдання чітко зрозуміти, чи має управління охорони здоров`я розрахунки, наскільки потрібен такий великий центр для Волині, скільки планується там приймати пацієнтів, яка територіальна охопленість цього центру, скільки там має бути ліжко-місць, скільки лікарів там працюватиме. Звучить цифра 55 мільйонів, які мали виділити на центр у 2016 році. Але де гарантії, що ми знову не наступимо на граблі «неефективного управління коштами»?

Адже сумнівне використання коштів є і зараз. Часто ми не маємо продуманих, правильно і скрупульозно прорахованих планів по тих чи інших об`єктах, не аналізуємо потреби у об`єктах, які будуємо, витрачаємо кошти на збиткові комунальні підприємства бездумно і неефективно. Наприклад, під час поїздок Волинню я вже бачив закладені 3-поверхові школи у селах, де просто немає стільки дітей, щоб там вчитися.

Тому я звернувся до управління охорони здоров’я Волинської ОДА, щоб зрозуміти:
 Хто виступає замовником будівництва?
 Якою планується структура нового перинатального центру, зокрема скільки і яких у ньому буде структурних підрозділів та яка планова штатна чисельність лікарського і обслуговуючого персоналу?
 Який обсяг коштів потрібний на оплату праці персоналу?
 На скільки ліжкомісць він розрахований та які там будуть кабінети?
 Яка площа центру та сума видатків, необхідних на утримання?

Йдеться про десятки мільйонів гривень, які планують вкладати, тому треба чітко розуміти, як їх планують витрачати. Бо зараз складається враження, що цей центр – передвиборча агітка кількох попередніх влад і ще й цієї.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже адекватний цей депутат, правильні речі завжди каже
Відповісти
А скільки з того що вже виділено вкрали, нехай би пан Михайло ще цим поцікавився.
Відповісти
Михайле, навіть якщо це «передвиборна агітка», перинатальний центр потрібно добудувати. Фундамент цієї споруди 11 років стояв бур’янах. Прийшов на другу каденцію Борис Клімчук, за місяць поїхав в Мінфін і за ним «приїхали» 64 млн. грн. Так треба господарювати. Смію тобі повідомити, що в області є 42 великі недобудовані об’єкти, вкрай потрібні людям. Закінчать будівництво перинатального центру – залишиться 41. В них вкладені величезні кошти, але діти там вже багато років грають у схованки. Лікарень, як і грошей, багато не буває. З такими примітивними заявами ти впав в очах майбутніх потенційних волинських породіль нижче плінтуса і те усе розумне, про що ти писав вчора, позавчора чи місяць тому, ти сам перекреслив. Коли ти ще навіть не пищав в сперматозоїдах, в Луцьку вже функціонував нинішній пологовий будинок. Там народились мої діти і внуки. І перші, і другі вже закінчили університети, але мені тепло на душі, коли я йду мимо цієї «дитячої фабрики» по Гулака-Артемовського. Тоді в Луцьку нараховувалось 100 тисяч мешканців. Сьогодні – вдвічі з хвостиком більше. Тому з подібними проблемами типу «треба» чи не «треба», будувати чи не будувати, можна тобі радитись хіба що в кваліфікованого психіатра.
Відповісти
Юпітер, ти сердишся, значить ти не правий.
Відповісти
Міша, коли МАФ незаконний свій прибереш?
Відповісти
Дідусь Петро видно не зовсім добачає, оскільки вік уже не молодий, про що написано в блозі.Він хіба каже, що не варто добудовувати???Він каже про те, що кожен об`єкт, який будується перед будівництвом має бути порахований і будуватись так як би його будував підприємець за свої власні кошти, а не за чиїсь там.А чиїсь там кошти-це кошти громади і мої особисто, бо я справно сплачую податки і хочу, щоб мої кошти не розбазарювались невдахами чиновниками чи крались, а йши на потрібну справу.І правильно він ставить питання!!!І я підтримую те, що у нас на Волині є об`єкти, які розпочали будувати без будь-яких обгрунтувань і вони зараз стоять заморожені і нікому непотрібні, а туди вклали в тому числі і мої кошти.Я вас, дідусь Петро, можу завезти на один із таких об`єктів бо сам неодноразово був у тому селі.Тому повністю підтримую позицію Імберовського і побільше б таких адекватних депутатів то може менше б розкрадалось майна і коштів громади
Відповісти
дідусь Петро по риториці схожий на заядлого чиновника, якому кумиром був Клімчук. Не здивуюсь, якщо і зараз протирає штати в ОДА. Контролювати треба кожну копійку, розікрали уже стільки, що не один перенатальний центр можна було збудувати. Варто глянути на чиновників часів Клімчука, особливо керівників комунальних закладів.Все обдерте, ніколи коштів ні на що немає, зате вони будинки собі в 3 поверха будують.Підтримую Михайла!!!Це дійсно один знебагатьох депутатів, якому можна вірити і який щось робить. дідусь Петро, може б і ти пройшов поліграф?
Відповісти
Я підтримую добудову і завжди виступаю за будівництво інфраструктурних об`єктів, які потрібні громаді

Я теж зрозуміла, що він підтримує добудову, але дійсно розібратись варто
Відповісти
Дідусь петро звик що при радянській владі і при попередніх українських гроші "вибивались", не думаючи наскільки ефективно вони використовуватись. Саме за таким принципом зараз діють Укропи і примкнувші до них гузі. Думають покричать, і їм пельку заткнуть коштами всіх українців. Ідіть діду на пенсію, глядіть внуків і згадуйте, як то бало добре було
Відповісти
Панове, мені не зрозуміла іронія, яка звучить у ваших коментарях... Я зовсім не проти добудови перинатального центру!!! Ба більше, я за добудову усіх довгобудів на Волині!!!
Але голосувати необдумано, не розібравшись, не готовий і не буду!!! Саме тому збираю інформацію поки, а позицію свою озвучу після грунтовного аналізу.
Відповісти
Не знаю як до Вас звертатись людина із тавром "456"...
Ви напевно оперуєте інформацією, яку я називаю ОБС (одна бабуся сказала)... Так от хочу вас розчарувати, все стоїть законно і документи, які це підтверджують наявні!
Відповісти
Вся партєйка "Самопоміч" повинна сидіти на смітнику у Львові. Коли там розгребуть, тоді можуть проситися щось говорити в інших областях.
Відповісти