Волинська лікарня придбала сучасне обладнання для лікування раку

Волинська лікарня придбала сучасне обладнання для лікування раку
Волинський обласний онкологічний диспансер за власні кошти спецфонду придбав сучасний резектоскоп, який використовуватимуть для лапароскопічних операцій на сечовому міхурі та простаті. Обійшлося обладання у 137 тисяч гривень.

Про це розповіла головний лікар Людмила Бубенова.

Минулоріч для закладу придбали універсальну лапароскопічну стійку за 1 млн 276 тис. грн. з обласного бюджету. З її допомогою здійснюють діагностичну лапароскопію та дослідження, які дають можливість встановити онкодіагноз та отримати його гістологічне підтвердження.

На Волині щорічно фіксують 150 первинних випадків онкозахворювання простати та близько 90 онкодіагнозів на сечовому міхурі. Половина хворих із кожної категорії перебувають на 1-2 стадії та підлягають оперативному втручанню. За статистикою, після операцій значно зростає показник виживання протягом 5 років. Відтак, аби розширити об’єм оперативних втручань, за кошти спецфонду купили німецький резектоскоп – прилад вартував 137 тисяч гривень. З його допомогою здійснюватимуть лапароскопічні операції різного виду, включаючи операції на сечовому міхурі та простаті.

«Через уретру вводиться резектоскоп у сечовий міхур, та, відповідно, якщо там є пухлина, ми можемо її оглянути та забрати без розрізання шкіри. Такі операції виконують в усьому світі та й на Волині, та в нас була стара лапароскопічна стійка з апаратом, а тепер ми маємо сучасне обладнання», - розповів лікар-онкоуролог Андрій Татаєв. Він разом із колегами пройшов спеціалізоване навчання з лапароскопічної онкоурології.

Окрім того, застосування приладу дасть можливість одразу після оперативного втручання доставляти в сечовий міхур хіміопрепарати, які теж дадуть ефект, а опісля пацієнта спрямовують до радіолога, який визначається із променевою терапією. Тож пацієнт зможе отримати комплексне лікування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська лікарня придбала сучасне обладнання для лікування раку
13 листопад, 2017, 14:08