Генпрокуратура перевірить Пустовіта

Генпрокуратура перевірить Пустовіта
Національну поліцію та Генеральну прокуратуру просять перевірити законність дій в.о. міського голови Луцька Григорія Пустовіта (на фото) в частині поновлення на посаді секретаря Юлії Вусенко.

Про це йдеться в зверненні народного депутата від "Самопомочі" Любомира Зубача, озвученому під час засідання Верховної Ради 17 листопада.

"Провести перевірку щодо законності дій Секретаря Луцької міської ради Пустовіта Г.О., та у разі наявності ознак кримінального правопорушення вжити відповідних заходів згідно вимог КПК України", - йдеться в документі.

Обранець народу у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost нагадав, що в березні міська рада з порушенням Законів України та Регламенту міськради звільнила Вусенко з посади секретаря. Вона виграла суд про поновлення. У рішенні служителів Феміди було вказано, що Юлію Вусенко на посаді розпорядженням мав поновити Григорій Пустовіт.

Однак міськрада двічі зібралася на сесію та колективним рішенням поновлювала і відразу ж звільняла її з посади секретаря.

"Це викликає обурення, бо це знущання над законом, над рішенням суду, яке не виконується. У рішенні суду чорним по білому написано як має відбутися поновлення на роботі. Натомість виносять на розгляд міської ради - органу колективної безвідповідальності. Такі дії мають бути покарані, тому я подав запит до керівників Генеральної прокуратури і Національної поліції, аби вони взяли під контроль розслідування цієї справи та у разі виявлення порушень притягнули винних до відповідальності", - розповів Любомир Зубач.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора цього пустозвіта взяти за фаберже і запитати де взяв гроші на квартирку вартістю понад мільйон.
Відповісти
Там де і його братец-хабарник з Рівненської ОДА.
Відповісти
Посада секретаря ВИБОРНА. Юлю ВИБРАЛИ депутати. Депутати звільнили Юлю.Суд спочатку дав рішення для депутатів ПОНОВИТИ Юлю на посаді, бо Суд діяв згідно закону про місцеве самоврядування. Згодом Суд забрав два абзаци із рішення і дав таке право (всупереч закону!) конкретному посадовцю поновити Юлю та ще й вказав ім’я посадовця: Пустовіт. ле посадовець, поважаючи закон вкотре скликав сесію і депутати ВИРІШИЛИ згідно закону це питання.
Питання: хто вам доктор, шановні політикани?
Відповісти
на підставі якого закону Пустоцвіт займає посаду в міській раді?
Відповісти